Periféria (2022–) 25

A film a jövőben játszódik, amikor a technológia finoman megváltoztatta a társadalmat, és egy nő felfedez egy titkos kapcsolatot egy alternatív valósággal, valamint a saját sötét jövőjével.

angol

Szereposztás

Chloë Grace MoretzFlynne Fisher
Gary CarrWilf Netherton
Jack ReynorBurton
Chris CoyJasper
Louis HerthumCorbell Pickett
Miles BarrowMacon
Austin RisingLeon
Julian Moore-CookOssian
David HoflinDaniel
India MullenMary Pickett

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 130


Kiemelt értékelések

Ik4r0s

A virtuális jövő érthető módon nagyon régóta érdekli az embereket. Bármennyire is furcsa, de már 1968-ban is létezett egy erre a célra létrehozott eszköz. Mert ugyan ki ne szeretne egy, a valódival megegyező világban lenni egy ideig? Ezt a témát karolta fel és fűszerezte meg a Sprawl-trilógiával ismertté vált William Gibson, a 2014-ben megjelent A periféria című könyvével. Az Amazonnál pedig úgy döntöttek, hogy bár Gibson műveit nehéz képernyőre vinni, de ők mégis megbírkóznak ezzel a lehetetlennek tűnő feladattal.

A teljes kritikám itt találjátok: https://www.kritizator.hu/nyomozas-a-3d-nyomtatott-virt…

Tiko

Érdekes sorozat volt, rögtön magával ragadott a sztori, pedig elég sok szereplő van benne és kicsit nehéz követni. Sajnos Chloe Grace Moretz nem volt a legjobb választás erre a szerepre, kicsut buta feje volt végig, de ez lehet, hogy csak engem zavar :D

Mindenképp el fogom olvasni a könyvet, ami alapján készült.

Roboraptor

A periféria nagy előnye, hogy egy eredeti és a nézők fantáziáját megmozgató történetet tár elénk, amit a látvány és a színészi alakítások koronáznak meg. Az adaptáció nemcsak akkor lehet jó, ha mindent szóról szóra átvesznek a forgatókönyvírók. Joy és Nolan bátran tovább árnyalták a főszereplőket, lubickoltak az egyes univerzumok világában. Jobban kidolgozták a szereplők közti és társadalmi feszültséget és az érzelmi szálakat is kibontották. Az antihősök és mellékszálak tekintetében van még hova fejlődnie a sorozatnak, de ezt leszámítva az Amazon Prime idei nagy dobása egyértelműen A periféria.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2022/12/08/a-periferia-soroza…


Népszerű idézetek

Londonna 

– Belepisilsz a medencébe?
– Az enyém, nem?

1. évad 3. rész – Haptikus sodrás
Londonna 

– Biztos, hogy 70 év múlva kisebb lesz a népesség. Sokkal.

1. évad 3. rész – Haptikus sodrás

Hasonló filmek címkék alapján