Pacsirta (1963) 37

93' · magyar · dráma

1 díj · 0 jelölés

Vajkayék hosszú évek óta görcsösen reménykednek abban, hogy szerencsétlen, csúf lányuk végre megtalálja társát s a boldogságot. Most is azért küldik el Pacsirtát néhány napra a rokonokhoz, hogy bemutassák a háromgyermekes, özvegy ispánnak. A magára maradt házaspár ismét összetalálkozik a régi… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Páger AntalVajkay Ákos
Tolnay KláriTóni, feleség
Nagy AnnaPacsirta
Bara MargitDobáné
Latinovits ZoltánMiklós, szerkesztő
Törőcsik MariMargit
Bessenyei FerencLatintanár
Darvas IvánFüzess Feri
Greguss ZoltánKörnyei Bálint
Szakács SándorCziffra Géza

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

tantobandi11

Fontos az ember életében a párválasztás. Azt hiszem, ez a gyerek után a legfontosabb dolog az életben. De nem mindenki szerencsés. Vannak olyan emberek, akiknek könnyen megy és vannak, akiknek meg nehezebben. De azt nem feltétlenül állítanám, hogy a szép emberek egyszerűbb helyzetben vannak. Általában a csúnyák maradnak öregfiúk vagy öreglányok, de ez sem Szentírás. Kicsit ez is igazságtalan, hogy ki miként és hova születik. De az élet igazságtalan! :)

Pacsirta és a családja is hasonló gondokkal küszködik. Az egyetlen gyerekük, aki még nem kelt el és ez a szülőkre is rossz hatással van. Mindenesetre nehéz az együttélés, amikor már jól kiismertél mindenkit. De fergeteges magyar színészek és színésznők tömkelege van ebben az alkotásban és Kosztolányi Dezső munkája, aki írta az eredeti művet is igencsak dicsérendő. Én ugyan még nem olvastam, de lehet, hogy mindjárt megveszem a Google Play Bookson! :)

Tehát ez is egy klasszikus magyar film! Így, hogy erre szavaztak, hogy nézzem meg, jó döntés volt! :)

7/10


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján