Orange Is the New Black (2013–) 100

1 díj · 7 jelölés

Piper Chapman-nek egy régen elkövetett ügy miatt börtönbe kell vonulnia. Az ő szemén keresztül pillanthatunk be a női börtönélet megpróbáltatásaiba és a fogvatartottak hihetetlen történeteibe.

angol
angol

Képek 76

Szereposztás

Taylor SchillingPiper Chapman
Taryn ManningTiffany 'Pennsatucky' Doggett
Laura PreponAlex Vause
Michael HarneySam Healy
Kate MulgrewGalina 'Red' Reznikov
Uzo AdubaSuzanne 'Crazy Eyes' Warren
Danielle BrooksTasha 'Taystee' Jefferson
Dascha PolancoDayanara Diaz
Samira WileyPoussey Washington
Nick SandowJoe Caputo

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 66

Várólistára tette 195


Kiemelt értékelések

Tiko 

Hihetetlenül eredeti sorozat, leginkább drámai, de közben mégis vicces. Piper és Larry sorsa már az első pár rész után hidegen hagyott, viszont a sorozat nagy erőssége a sok és változatos mellékszereplőben rejlik. Red, Boo és Poussey lettek a kedvenceim, illetve az őrök közül kiemelném Caputo-t.

Az első évad egy helyben végigülős-végignézős. A második évaddal sem volt bajom, aztán amikor éppen kezdett ellaposodni jött az igazán durva finálé. A harmadik évad pedig pont azért tetszett, mert itt már nincs „főszereplő”, nem csak Piper és Alex szenvedését nézhetjük végig, hanem sokkal érdekesebb karakterek sokkal érdekesebb történeteit. Ha most így próbálok visszaemlékezni és összegezni, akkor inkább eszembe jut a csirkekergetés, Red harca a konyháért, Suzanne hihetetlen beszólásai és a sok drámai pillanat a lányok életéből. Ebben rejlik a sorozat ereje, csak ajánlani tudom mindenkinek.

mrsp 

Az egyik legnagyobb kedvenc sorozatom! Imádom, mert nagyon vicces, a szereplők sokszínűek és mindegyiküknek nagyon érdekes személyisége van, de amit a legjobban szeretek benne, az az, hogy mindenkinek a hátterét megismerhetjük, és megtudhatjuk, hogyan éltek a börtön előtt és miért kerültek be.

szolykahajni 

A főszereplő – nekem – csak arra jó, hogy felhúzzam magam, mekkora egy számító rinyagép. A „mellék"szereplők viszont kb. egytől egyig zseniálisak, nehéz is kedvencet választani, talán Red, aki "can't do shit with »I'm sorry«”, én Morellót is szeretem, bármilyen weird, Big Boo is egyre szimpatikusabb, mióta megismertem a háttérsztoriját, de a könyvrajongó Taystee-t is nehéz nem kedvelni… :) Szerintem a legerősebb szereplőgárda számomra, a Breaking Badé mellett. Csak ott a főszereplőt is imádtam, itt meg forgatom a szemem, ha megjelenik a képernyőn…
Most a harmadik évad nyolcadik részénél járok, de lassítanom kéne, mert elfogynak a részek mielőtt elérhető lesz a negyedik… :))

ellamuci 

Nagyon tetszett és a legjobb 6 évados sorozat. Végre jó volt látni, megismerni az új arcokat és új helyszínen. Várom már következő évadot.

LukeSkywalker 

A kevés tökéletes sorozatok egyike.
Gyomorszorítóan realista, hisztérikusan vicces, pofánverően őszinte, szívfacsaróan félelmetes.
Minden egyes színész, MINDEGYIK kiváló. Az összes karakter tökéletes, nagyszerűen megírt és eljátszott, akik fejlődnek, változnak, szenvednek, boldogak és életben akarnak maradni.
Az OITNB bepillantást enged egy olyan zárt, szinte elképzelhetetlen világba, ahol emberek élnek, és amit minden épeszű ember igyekszik elkerülni, de ahová könnyebb bekerülni, mint hinnénk.
Igaz történet alapján készült, Piper valós személy, ezáltal több mint valószínű, hogy sokan mások is valós személyekről mintáztattak.
Le a kalappal ez előtt a bámulatos, vérprofi sorozat előtt, aminek mindegyik részét lélegzetvisszafojtva, alig pislogva nézi végig az ember, mert mindegyik egy önálló, kerek, szinte egészestés kisfilm, utazás az ember világának egyik rejtett, titkos, sikamlós és „törvényenkívüli”, törvény szabályozta szegletébe.

Az OITNB több mint sorozat. Szinte lelkiállapot. Amitől nem lehet szabadulni. Életfogytig tartó szenvedély. Látni kell.

Kopaszkutya 

Harmadik évad után. A legnagyobb gondom a főszereplő Piperrel van. Nem a játékával, csak egyszerűen nem szimpatikus. Szerencsére az évadok alatt visszavettek a szerepeltetéséből. Most a harmadik végén kapott egy erős jelenetet, amivel úgy gondolom megpecsételte a sorsát és még látni fogjuk egy ideig. Remélem spoiler. Kíváncsi leszek az újakra is, meg hogy mi lesz az spoiler.

1 hozzászólás
crissy 

Nem kapok rá szavakat…
Az első három évad számomra olyan volt, mintha egy középsulis történetet néznék, csak a helyszín más. Voltak klikkek, voltak kivülállók, voltak románcok, voltak csalások, voltak seggnyalók, volt itt minden.
Aztán minden bedurvult, és rájöttem, hogy nem, ez egy börtönről szól, és odaillő dolgok történnek épp.
Korrupció? pipa
Magukat istennek képzelő őrök? pipa
Megalázott nők? pipa
Depresszió? pipa
Rasszizmus? pipa
Bandaháborúk? pipa
Igazságtalanságok egymás hátán? hatalmas pipa

Nem is tudom, továbbra mire számítsak ezzel a sorozattal kapcsolatosan. Annyit tudok, hogy ne hagyjam, hogy a szívemhez nőjön egy karakter se, és ne becsüljek alá senkit, és azt se hagyjam, hogy valamelyik személyisége miatt rossz véleményem alakuljon ki róla. Mert egy részben történik valami, ami a következőben lehet, hogy 180 fokos fordulatot vesz, és sose lehet tudni, mi vár a következő sarkon.

1. évad: 9
2. évad: 7
3. évad: 8
4. évad: 10
5. évad: 9

A hideg kiráz ettől a sorozattól…

Imoran_Erui 

Elképesztő karakterek vannak ebben a sorozatban, sokkal jobban érdekelt Red, Boo vagy Pennsatucky, mint Piper és Alex szenvelgése. Tetszett, hogy minden részben megismerhettük egy szereplő előéletét és börtönbe kerülésének történetét részleteiben vagy egészében. Klassz sorozat, és amilyen vége lett a negyedik évadnak, tövig lerágom a körmöm, mi lesz az ötödikben.
Jé és most látom, hogy ez könyvadaptáció??? Hoppácska! : )

desertangelable 

Bár még a közepén járok a sorozatnak, nem szeretném a végére hagyni az értékelést, mert a végére minden sorozatot elrontanak és nem marad más, csak a keserűség és a csalódottság. Én most nagyon szeretem ezt a sorozatot és ezt most nagyon szeretném elmondani. Ha később tönkreteszik a készítők és akkor már csak rossz szájízzel fogok tudni nyilatkozni róla, az nem a valóságot fogja tükrözni.
Szeretem, hogy minden karakternek története van, mindenki egy személyiség és minden őr olyan, amilyen. Abból tudom, hogy nagyon tetszik ez a sorozat, hogy nem nézek meg egy évadot egy ültő helyemben. Szépen, lassan adagolom, hogy minden napra jusson. Mert kell!

rhysciar 

Másik nagy favoritom, talán az egyetlen olyan sorozat, ahol mindegyik szereplőt imádom, bár igaz, Pennsatuckyt senki nem verheti. A 3. évad kicsit rizikósan kezdett, de aztán felfelé ívelt mind történetileg, mind karakterileg. Aki eddig szeretnivaló volt, most egy utálatos dög lett, de hál isten ez rettenetesen jót tett a sorozatnak.

5. évad: Nekem ez nagyon nem jött be. Megvolt ugyan az OITNB hangulat, de a történet végig frusztrált. Nem értettem egyet a felkeléssel, Taystee céljaival, azzal, ahogy az őrökkel bántak, mert nekem végig azt üzente ezzel a sorozat, hogy a rabok az ártatlanok, és az őrök a bűnözők. Oké-oké, persze, egy alap emberi ellátásra jogosultak, de (és most ezért megkövezhet bárki, nem érdekel) mégis mit vártak? Börtönben vannak. BÖRTÖNBEN! Nem nyaralni mentek Litchfieldbe…
Úgyhogy bár voltak jó pillanatai, ezzel az évaddal közel jártak hozzá, hogy engem elveszítsenek a rajongók közül. Az egyetlen oka, hogy mégis tovább nézem majd, az az, hogy remélem, mindenki megkapja méltó büntetését. Szeretném látni, hogy a két meth-head csajt szétvágják a börtönben, hogy Daya valami ultra kemény intézetbe kerül, ahonnan sohasem szabadul, az őröket terrorizáló csajokat szintén keményen megbüntetik… lehet, hogy embertelennek tűnök, de engem ez az évad csak idegessé tett, és kevés szórakoztató elemet találtam benne.

6. évad után: Nagyon örülök, hogy ez az évad kapott egy hatalmas vérfrissítést, jót tett a sorozatnak, sokkal jobb és erősebb évad lett, mint az előző. Hangulatosabb, érdekesebb és keményebb. Örültem, hogy az előző évad tagjai megkapták méltó büntetésüket, mondjuk Tasty elég szerencsétlen helyzetbe került, viszont ez is egy plusz élt adott az évadnak. Egyébként elég egyenletes színvonalat hozott az évad, talán csak a 11-12. rész ült le egy picit, de még ez a kettő is milliószor jobb volt, mint az előző évad teljes egészében. A két új badass tesópáros érdekes volt, mondjuk jobban kibonthatták volna a múltjukat, de így is élveztem minden percüket, és hát a vége fenomenálisra sikeredett. Daya szála volt talán az egyetlen, amivel nem tudtam mit kezdeni, mert mint derült égből a villámcsapás jött, és úgy érzem, elnyomta Daddy sztoriját, amit megint jó lett volna bővebben látni, mert nem tudtuk meg végül, hogy miért is csukták le. Ahogy sajnos Badison is ugyanerre a sorsra jutott, bár őt legalább lehetett szívből rühellni. Úgyhogy végső soron jár a piros pont az évadnak, jó lett, én élveztem minden részt, és remélem a következő évadban azért megkapjuk a választ, hogy spoiler


Népszerű idézetek

Ashtray_Heart 

I'm scared that I'm not myself here and I'm scared that I am.

lipotdorka 

Yoga Jones: You can't tell people to go and then blame them for leaving.

(5x12)

lipotdorka 

Pain is always there 'cause life is freaking painful, okay? But suffering is a choice.

lipotdorka 

– An eight?
– It's infinity.
– It's infected.
– Really?
– I have some rubbing alcohol. Hold on a minute.
– Do you think it looks tough?
– I think it looks like an angry eight.

mrsp 

I wanna know what it feels like to not breathe.

Zsu 

Taystee: Man, if George R. R. Martin wrote about prisons, I'd be, like… the Hand of the Warden.
Poussey: Yo, don't the Hand always die in them books?
Taystee: Man, whatever, okay? Winter is coming, bitches. And I'm getting me a watch.

(4. évad, 3. rész)

lipotdorka 

Are you kidding me? Kukudio is a suspect and I'm not? Heck, I killed a cop with his own gun. Oh. Wait… Did I get caught for that? I'm getting old…

lipotdorka 

– What are you smiling about?
– Just thinkin' about when I first got here and all the shit that you put me through. But now look, I'm at the big girls' table. Chapman and Reznikov sit here… And Norma.

crissy 

– All right. What have we learned today?
– Don't go to prison.
– That's right. Or what happens?
– We'll have to live here with you.
– That's right. And respect your parents, you hear. And stay away from that bud.
– And clean your rooms.
– And don't embezzle, or illegally download media.
– Uh… Yeah…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján