Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

662 tag · 884 karc · Utolsó karc: 2023. január 21., 23:27 · Bővebben


Kedvencelte 6

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nem vártam és nem is terveztem megnézni, mégis kellemesen csalódtam benne. Nem lett a kedvenc Marvel sorozatom, de a célját elérte azzal, hogy megkedveltette velem Kamalát. A többi meg majd kiderül a folytatásokban.

LoneWolf 

Nagyon jól indult. Rögtön kitűntek a kreatív vágások, a kameramunka, a hamar megkedvelhető főhős, a korrekt mellékszereplők (család / barátok), plusz érdekes betekintéseket kaptunk a hazánkban sem a legbarátságosabban kezelt muszlim kultúrába, melyek mellett azért a szokásos MCU-s dolgok sem maradhattak el. Mindez kitartott 2 rész erejéig. Utána kissé identitásválságba került a széria, és talán túlzottan is ráfeküdt az indiai-pakisztáni történelem drámájára, miközben újabb és újabb érdektelen karaktereket dobált a kissé elszállt sztoriba, hogy picit növelje a téteket (Népszerűtlen vélemény, de nem kell mindennek Endgame magasságokban lennie. A kevesebb néha több, hisz ha egy hős egymagában is leküzd egy világvégét, utána nem marad számára kihívás a jövőben… Ez volt a bajom többek közt a Shang-Chivel is.), ami nem igazán sikerült, mivel az egész olyan volt, akár egy gyengébb szál A S.H.I.E.L.D. ügynökeiből. A fináléra szerencsére azért ismét megtalálta önmagát és pár klisé, illetve a számomra furcsa effektek ellenére egy egész élvezhető zárást sikerült összehozniuk, ami picit javított az összképen, nem beszélve arról, hogy izgalmas dolgokat vetített előre az univerzum jövőjével kapcsolatban.
Három rész bejött, három pedig kevésbé, szóval valójában 5 csillagot kéne adnom, de az erősebb epizódokban volt annyi plusz, hogy megadjam neki a 6-ot, ami nálam az „átlagon felüli” jelzőt jelenti, szóval egy próbát simán megérhet az MCU szerelmeseinek.
ui.: Ahhoz képest, hogy az előzetes után eldöntöttem, hogy ezt kihagyom, egész szépen megnyert magának, bár ezt nagyban Iman Vellani elbűvölő játékának köszönheti, szóval ismét remek volt a színész választás.

Victorious 

Még ha nem is jött be túlságosan a trailer azért reménykedtem benne, hogy nem lesz olyan vészes…sajnos végül az eddigi leggyengébb Marvel alkotás lett számomra.
Története szinte nincsen, lényegében egy muszlim dokumentumfilm, csapong össze-vissza, ész nélkül ugrál térben és időben is. Az utolsó 2 részre kezdett valamivel érdekesebb lenni.
Mindenképp tetszett többször a stílusa a kis rajzokkal meg hasonlókkal.
Gonoszai gyengék és kidolgozatlanok, mellékszereplői között azért van szerethető is a gyengébbek mellett. Kamala azért aranyos, van egy érdekesebb képessége is, de még kell neki idő, hogy jobban hozzám tudjon nőni.
A vége azért felvezetett pár érdekesebb dolgot, meglátjuk mit hoznak ki belőle.

Sajnálom, hogy végül ez így sikerült, remélhetőleg a She-Hulk érdekesebb lesz.

Christinewinchester 

Nem vártam sokat a sorozattól. spoiler A rajzos megoldás, a színészek, a „tini rajongás”, a kultúra bemutatása tetszett, itt nem éreztem rövidnek az évadot, ugyanakkor azért néha csapongott. Kedvenc nem lett ugyan, de a karakter bevezetésére nem volt rossz.

SunflowerSz 

Igazából sok szempontból meglepett a sorozat, mivel nem igazán rajongok Marvel Kapitányért ezért nem hozott különösebben lázba, de végül egész más élményt kaptam, mint amire számítottam. Nagyon jól indult az eleje, kreatív volt a rajzos megoldásokkal illetve Kamala karakterét nagyon könnyen meg lehetett szeretni. De emellett a mellékszereplők is kedvelhetőek voltak és kaptunk betekintést a muszlim kultúrába is, amit lássuk be sokan eleve előítéletekkel közelítenek meg. Nekem kifejezetten tetszett amúgy, hogy a kultúrális részére nagy hangsúlyt fektettek, sokat én sem tudok erről és úgy érzem, hogy valamennyit sikerült tanulnom a sorozatból. A hat részt itt most nem éreztem kevésnek, szerintem viszonylag kerek maradt a történet és a finálé is jól alakult. Az effektek elsőre furcsák voltak, de ezt a végére megszoktam és igazából meg is tetszett. Illetve szerintem a sorozat bevezetőként jól szolgált későbbi sztorikhoz, Kamalát tényleg nem nehéz kedvelni, szóval én várom, hogy mi lesz még vele.

L_Reggie 

Amit a sorozat nagyon eltalált azok a karakterek és a kultúra bemutatása. Szerethetők a fiatalok, még azok is akiknek kevés idő jutott. A család dinamika is jól van szerintem ábrázolva. A történettel van a legnagyobb baj, nem igazán tudták mit is akarnak kihozni ebből az egészből. Szerintem jobb lett volna egy földhöz ragadtabb, családi titkokra fókuszáló plot. Amolyan Spiderman: Homecoming módon.

Mithrel

Bár a történet maga nem volt annyira elsöprő, igazán sok mindent adott a sorozat. Jó volt látni végre normális tinédzsereket, akik a „különleges” körülmények között is hitelesek maradtak – nem számítottam erre, főleg Kamala esetében nem. Úgy mutattak be egy erősen alulreprezentált, és mind a miénktől, mind az amerikaitól eltérő kultúrát, hogy érthető volt minden, és a sztori se sínylette meg. Nagyon szerettem benne ezt az aspektust, és sokat is tanultam ennek köszönhetően. Tetszettek a szereplők közötti kapcsolatok és a generációk kapcsolatának ábrázolása is, valamint hogy úgy feszegetett komolyabb kérdéseket, hogy nem vált erőltetetté a dolog.
Összességében egy igazán szórakoztató, érdekes és különleges sorozatot kaptunk, ami pont kényelmesen kitölti a hat részt.
Szükség volt erre.

Irasalgor

Megvannak a hibái, amit nyilván többen kifogásolni fognak, viszont történelemtanárként a muszlim kultúra bemutatására és amerikai társadalmi elfogadottságára történő kikacsintásai az indiai-pakisztáni konfliktus középpontba állításával végleg megfogott, pedig meglehetősen szkeptikus voltam a szériával kapcsolatban. A young adult elemek jól működnek, ehhez hozzájárul a főszereplő elbűvölő játéka, viszont a széria legnagyobb negatívumai egyben a Marveles-alapanyagból is fakad: a töredezett, több gonoszt is felvonultató, majd gyorsan összecsapott narratíva, a szükséges akciójelenetek mind-mind kicsit megtörik a sorozatot, aminek jót tett volna egy földhözragadtabb, hihetőbb plot, s így talán az évadzáró sem tűnt volna olyan összecsapottnak. Ha kicsit nyitottabb szemmel szeretnél tekinteni egy másik, meglehetősen ismeretlen kultúrára, s el tudsz vonatkoztatni attól, hogy ez a széria ízig-vérig a young adult zsánerből táplálkozik, meglepően jól fogsz szórakozni rajta.

Értékelés: 7/10

lettielena

Jobb volt, mint vártam, de annyira nem lett nagy kedvenc. Érdekes, kalandos volt Kamala sztorija, viszont annyira nem emelkedett ki a többi közül. Tetszett a pakisztáni vonal. Olyan egyszer megnéztem, képben vagyok a történetével sorozat lett. Kíváncsian várom spoiler

Swan 

Kaptunk egy elég kusza eredet sztorit, ami összességében nézve tetszett, kiváncsi vagyok mit hoznak ki a csajsziból ;) amúgy ahogy néztem, az volt az érzésem a történetvezetést illetően, mintha egy 16 éves fejében lennék… Néha kicsit kusza, meggondolatlan, többnek akar tűnni stb… Szerintem azért élvezhető volt… Más befejezést kapott mint amit vártam, de nem vont le az értékéből. 8 csillag azért mert eszembe juttatta hogy milyen esetlen tini voltam :P


Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján