Le a cipővel! / Nyár a szigeten (1975–1975) 32

Palánk, Bádogos, Csepcsányi és a többiek először mennek háromnapos kirándulásra szülői felügyelet nélkül – minthogy már nagyfiúk. A szülők titokban megbízzák a helybelieket, figyeljék fiaikat, vigyázzanak rájuk – minthogy azok még kisfiúk. Az „őrangyalszolgálat” kezdetben jól is működik; a bajok… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Fenyvesi ZoltánPalánk
Király LászlóBádogos
Bilki MihályCseppcsányi
Krajczár GyörgyTuka
Müller PéterKece
Kaló FlóriánKenderice Ákos
Kovács KárolyGazsi bácsi
Gyenge ÁrpádPólika Pál
Soós LajosKompos
Paudits BélaKözértes

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Arianrhod

Imádtam gyerekként, ahogy az Öreg bánya titkát, az Utánam, srácokat, és a Hahó Öcsi filmeket is. A kedvencem Kaló Flórián volt benne, aki majdnem meggyőzött arról, hogy nem a majmoktól, ellenben a kutyáktól származunk. Ez volt első találkozásom az evolúció titkaival.

3 hozzászólás
mohapapa

„A követ minden követ követ, és nem kell a nagydobot úgy verni!” (Bádogos)
„Ga-ga-ga-Gazsi bácsi, há-há-há-háború lesz. A többit majd szó… szószó…szó… Ban!” (Paudits Béla egyik legnagyobb alakítása, és ez nem cinizmus, elismerés.)
„Enyém nevem Pólika Pál, enyim kulup.” (Pólika Pál)

Nyár a szigeten volt az eredeti Csukás István regénynek a címe, amiből ezt az örökérvényű filmet csinálták. A regényt (Delfin Könyvek-sorozat) vagy négyszer-ötször olvastam, Pipi barátommal felváltva. Szétröhögtük magunkat rajta.
A film méltó párja az irodalmi eredetinek, benne van minden, amitől elsőostályú ifjúsági filmmé válik.
Csak manapság nem hiszem, hogy az alapsztori megfogja a skacékat, akit valószínűleg felküldenék a karira kapott dronjukat az ellenség fölé a számokat leolvasni, aztán posztolnák a végeredményt a Facebook-ra, egy képszerkesztő progiban montázsolt albumként, s fogalmuk sem lenne, hogyan lehet ennyi napot eltölteni vidáman, nevetve, háborúzva a kütyüik nélkül. Uncsi.

3 hozzászólás
Timi98 

Gazsi bácsi lótetű :D
Igazán jó hangulatú, könnyed, nyári filmecske. Humoros is. Szerintem kicsit túlnyújtott volt, ha picit rövidebb akkor izgalmasabbra sikerült volna. De így is szórakoztató.
A könyvhöz még nem volt szerencsém, de Csukás Istvántól csak jókat lehet olvasni, lehet egyszer még sort kerítek rá. :)


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján