Laibeu (2018–2018) 3

Live · 라이브 , Raibeu
60' · dél-koreai · akció, dráma, sorozat, krimi
1 évad · 18 rész

Yeom Sang Soo és Han Jung Oh élete sem fenékig tejfel. Mindketten megélhetési gondokkal küzdenek, nem egyszerű családi háttérrel. Elkeseredésükben úgy döntenek beállnak a rendőrség kötelékébe. Azt hiszik csak bejutni nehéz a Rendőrakadémiára, de ott szembesülnek azzal, hogy milyen kemény is a… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Lee Kwang SooYeom Sang Soo
Jung Yu MiHan Jung Oh
Bae Sung WooOh Yang Chon
Bae Jong OkAn Jang Mi
Lee Soon JaeYang-Chon apja
Shin Dong WookChoi Myung Ho
Sung Dong IlKi Han Sol
Jang Hyun SungEun Kyung Mo
Lee Shi UnKang Nam Il
Kim Geon WooKim Han Pyo

További szereplők

Hirdetés
Laibeu (2018–2018)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
tvN

Kedvencelte 3

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Shad 

Nehéz erről a sorozatról bármit is írni. Stílusában leginkább a Reply sorozatokhoz hasonlítanám. Ugyanis nincs alap sztori. Bár van négy központi szereplőnk, de nincs határozott storyline…Rendőrök minden napjait nézzük végig, ahogy küzdenek a rendszerrel, a bűnözőkkel és legtöbbször a saját szabályzatukkal. Életeket mentünk és vesztünk, sebesülünk és gyógyulunk mind szellemileg mind fizikailag. Kőkemény élet ez és ahogy a Koreai rendszert nézem nem lennék ott rendőr… Annyira gyorsan ítélkeznek és mindig kell egy bűnbakot találni, persze mindig a becsületes kis rendőrt, hisz a nagyok féltik a seggüket és mindent áthárítanak az erőtlen életét a frontvonalba tevő kis járőrre. Azt viszont meg kell hagyni, hogy hihetetlen jól működik még ez a rendszer is. Az ahogy a járőr csapatok összedolgoznak és reagálnak, nem akarom a magyar rendőrséget ellenpéldának felhozni…
Karakterek? Nem nagyon térnék ki egyikre sem igazán, mert annyian vannak. Mindegyik rendőrnek szépen lassan kiderül a háttér sztorija ki miért is olyan amilyen. A karakterek formálódnak és fejlődnek (legalábbis a rookie-k:P) . Azért Bae Sung Woo-t kiemelném, még nem nagyon láttam tőle sorozatot, de hihetetlen jó volt… ahh és persze a hihetetlen Sung Dong Il-t , ilyen főnököt mindenkinek!♥♥ Fő nőnket hol elfogadtam, hol megcsapdostam volna. Igazán nagyon nem tudtam megkedvelni, bár a végére talán ő is kikupálódott (lásd utolsó rész:D).
Kinek? bárkinek, aki szereti a realisztikus sorozatokat, ami az emberek minden napjait meséli el. Nem mondhatom, hogy nincs benne brutalitás , mert van, de a rossz részek úgyis ki vannak takarva, szóval nem vészes. A karakterek nagyon jók, az élethelyzetek is teljesen valósághűek. Nagyon jó kis sorozat ez… tényleg csak ajánlani tudom.

1 hozzászólás
rhysciar

A legfontosabb: ne nézd, ha a függővégek kikészítenek.

Imádtam anno a Harmadik műszakot, és majd' megszakadt a szívem, amikor annak vége lett. Kerestem utána, de sehol sem találtam azóta ahhoz fogható rendőrös sorozatot, és lassan le is tettem erről a vágyamról, amikor jött ez a sorozat, és bebizonyította, hogy tévedtem, holott ennek az előzeteséből azt hittem, valami könnyed kis vígjáték lesz. Nem mondom azt, hogy nem voltak benne vicces jelenetek, de te jó ég, nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Amiért nagyon jó és megéri megnézni ezt a sorozatot, az a realisztikussága. Nincs egyetlen, az egész évadon átívelő ügy, hanem kis kezdő zsarujaink vannak, akikkel együtt ismerjük meg egy rendőrörs mindennapjait. Vannak itt részeg emberek, akik összeokádják a rendőrautót (de még mennyi), vannak pitiáner balhék szomszédok között, kocsmai verekedések, néha egy-egy gyilkosság, prosti ügyek, késelések, de ami mindenhol jelen van, az a veszély. Sokszor nem is a gyanúsított okozza azt, hanem a rengeteg ostoba alapszabály, amit fejben kéne tartaniuk a rendőröknek, és ami legalább tízszeresen megnehezíti a munkájukat. Szörnyülködve néztem, hogy mi mindent kénytelenek lenyelni és eltűrni, és hogy milyen sunyi technikákhoz kell alkalmazkodniuk, hogy megvédjék magukat a saját törvényeiktől, ha normálisan akarják végezni a munkájukat. Volt itt egy-két olyan szituáció, amitől az ember még kívülről is elhányja magát, nem ám, hogy még abban dolgozzon, de azt hiszem, erről a sorozatban szereplő Yang Chon tökéletesen elmondta a véleményét végül.

Egy szó mint száz, ez a kdrama egy gyöngyszem mindazoknak, akik szeretik ezt a műfajt. Imádtam, hogy más, hogy nem követi a többi kdrama vonalát semmilyen tekintetben. A történetvezetése bár drámai, de hiteles, egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy esetleg túloznának, vagy elkendőznének valamit is. (Na jó, egyetlen dolgot kendőztek el benne, a főnök betegségét, de azt elnéztem nekik.) Romantika csak elvétve akad itt, viszont még az is életszagú, szóval tényleg zseniálisan összerakott egy sorozat.

Ami pedig a színészeket illeti, hát rájuk sem lehet egy szavam sem. Bae Sung Woo-t már az első pillanattól kezdve imádtam, és csak még jobban megszerettem a sorozat végére, megyek is, keresek még tőle sorozatokat vagy filmeket, mert nagyon szimpatikus lett. A Sang Soo-t alakító Lee Kwang Soo nekem annyira nem, bocsánat, engem picit zavart, hogy olyan rohadt magas, és a frizurája is állandóan csak csesztette a szememet, viszont a színészi játékára egy szavam sem lehet. Remekül hozta, amit kellett, ugyanúgy, ahogy a Jung Oh-t alakító Jung Yu Mi. Őt is most láttam először, de rögtön szimpatikus lett, kíváncsi vagyok, mit alakít majd még később.
Úgyhogy úgy igazából az összes színészt eltalálták, mindenkit megszerettem, komolyan nincs olyan szereplő, aki ne nőtt volna hozzám ez alatt a 18 rész alatt, ezt meg kevés sorozat éri el. Ennek fényében (na meg azért, mert amúgy is csak simán profi volt ez a sorozat) megy is a kedvencek közé ez a kdrama, hollywoodnak meg megmutatnám, hogy na így kell csinálni egy jó kis rendőrös sorozatot. Kell a fenének a sok sorozatgyilkos, amikor így is lehet ezt. Mutassák be a zsaruk megpróbáltatásait, nekem az bőven elég.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján