Isten megbocsát, én nem! / Nincs bocsánat / Bunyó húsvétig (Cat Stevens 1.) (1967) 58

Blood River / God Forgives... I Don't! · Dio perdona... Io no!
109' · olasz, spanyol · western 12

Stevens és Bessy a 300 ezer dollár értékű aranyat elrabló Kegyetlen Billt és bandáját üldözi. A mulatságos és izgalmas kalandok során hatalmas pofonok csattannak, amit csak a kacagtató poénok száma múl felül. A végén persze a gonoszok elnyerik méltó büntetésüket és, az arany is megkerül.

Képek 4

Szereposztás

Terence HillCat Stevens
Bud SpencerHutch Bessy
Frank WolffBill San Antonio
Gina RovereRose
José Manuel MartínBud
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Kogoro

Bud Spencer és Terence Hill első valóban közös munkája még nem tükrözi a későbbi filmek hangulatát. Komorabb, tipikus spagetti western, inkább azok számára lehet szórakoztató, akik kedvelik a műfajba tartozó filmeket. Külön figyelmet érdemel a Bud Spencer által kitalált ütés, aminek történetét Hill máig előszeretettel meséli. Ezen kívül érdemes még megfigyelni Cat macskaszerű, akrobatikus mozgását, hiszen ez Terence Hill későbbi szerepeiben is visszaköszön.

Kemiviki 

Annyira nem tetszett mint a többi közös filmjük, talán ezt mondanám számomra a leggyengébbnek. Terence Hill mozgása valami bámulatos volt.

Hippoforaccus 

Tipikus spagetti western. Egy semmilyen történet, de jó köntösbe burkolva. Nem nagyon izgalmas, nem vicces, de mégis lekötött. Valószínűleg a BS-TH páros miatt. Ha mások a főszereplők nem biztos, hogy ugyanezt a véleményt írnám.

Almost_Zed 

Számomra közepes alkotás, de nem bánom, hogy szántam rá időt. Lassan csordogáló történet, jellegzetes spagetti western, nem túl kiemelkedő, de korrekt alakítások jellemzik Spencer és Hill első közös filmjét, elsősorban miattuk néztem meg.

bonnie9 

Elsősorban azoknak ajánlom, akik a klasszikus western rajongói és/vagy a Spencer-Hill életművet szeretnék teljessé tenni. Ez az első olyan közös filmjük, amiben már új nevükön szerepelnek és nem csak véletlenszerűen keveredtek egy filmbe, hanem valóban párosként funkcionálnak. Még akkor is, ha itt elsősorban Hillé a vezető szerep (aki ráadásul hideg és komor – és A szél dühe óta tudom, hogy ez mennyire jól tud állni neki) és Bud csak másodhegedűs mellette. Jeleneteiben véres és komoly spoiler, senki ne számítson vicces csihi-puhira.
Szerencsémre a filmet azután láttam, hogy olvastam Hill és Spencer életrajzi könyveit is, így azt a jelenetet, ahol először találkoznak, már a háttérinformációk tükrében tudtam nézni. :)


Folytatása

Összehasonlítás

Cat Stevens


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján