Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói (Indiana Jones 1.) (1981) 266

Raiders of the Lost Ark
115' · amerikai · akció, kaland, vígjáték 12

1 díj · 2 jelölés

Indiana Jones régész, professzor és kalandor egy személyben, aki semmilyen veszélytől sem riad vissza, hogy megszerezzen egy műkincset. 1936-ban híre jön, hogy a németek hatalmas ásatásokba kezdtek Egyiptomban. A Biblia legendás ereklyéjét, a frigyládát keresik, amiben Mózes kőtáblái találhatók… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Harrison FordIndy
Karen AllenMarion Ravenwood
Paul FreemanDr. René Belloq
John Rhys-DaviesSallah
Ronald LaceyArnold Toht őrnagy
Denholm ElliottDr. Marcus Brody
Alfred MolinaSatipo
Wolf KahlerDietrich ezredes
George HarrisKatanga
Anthony HigginsGobler őrnagy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 69

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Charityy 

Mindig is ez lesz a kedvenc részem, ezt láttam a legtöbbször és ez szerintem így is marad :)

viky0222

Szüleim leültettek megnézni, mert mégis mi az, hogy én ezt még nem láttam. :D
Nem ez volt a legizgalmasabb, legjobb, legprögősebb film, amit láttam, de nagyon élveztem. Néhol azért már érződik rajta a kor, de annak megfelelően néztem rá. Szeretem a kincsvadászatos dolgokat, így nem is nagyon lőhettem mellé Indana Jones-szal. Valószínű nem utoljára láttam, de először a többi részt kéne beiktatni.

3 hozzászólás
lipotdorka 

Egyszerűen imádom a Jones filmeket. Mindent szeretek benne. A hangokat, a rendezést, a történetet, a színészi munkát, még a béna harcjeleneteket is. Amíg másoknak a Star Wars meg a Harry Potter nekem örökre ez a széria marad a kedvencem :)

madárka

Hatalmas hiányosságomat pótoltam most ezzel a filmmel, ugyanis még egyetlen Indiana Jones-filmet sem láttam… (Milyen jó ha az embernek van egy @WolfEinstein -e, akivel bepótolhatja ezeket a hiányosságokat…)
Tetszett. Végig lekötötte a figyelmemet, bár nem rágtam tövig a körmömet az izgalomtól. Időnként nagyon jókat nevettem rajta, jó poénok vannak benne. A fiatal Harrison Fordtól pedig mindig kihagy egy kicsit a szívem… :D John Williams zenéje pedig itt is kifogástalan! :)

LukeSkywalker 

Steven Spielberg + George Lucas + John Williams + Harrison Ford + Lawrence Kasdan = Minden idők legszórakoztatóbb kalandfilmje.

Zzsófi

Amennyire tetszett a Vissza a jövőbe, annyira nem tetszett az Indiana Jones. Tehát nagyon.

WolfEinstein

Az egyik kedvenc kalandfilmem. Nagyon szeretem Spielberg rendezéseit, John Williams zenéit, Harrison Ford alakításait, és ebben ez a három együtt van. Végig izgalmas, pörög a cselekmény. Spielbergre jellemző, hogy a „főszereplőt” alig mutatja. A frigyláda összesen két jelenetben látható, akkor is pár másodpercre, mégis érezzük a jelenlétét az utolsó filmkockáig. Mondjuk Jones régészeti módszerei szakmailag hagynak némi kívánnivalót maguk után. A szívem szakadt meg, amikor a kőszarkofág tetejét ledobták a padlóra, és a 3000 éves feliratot áttörte egy szoborral…

1 hozzászólás
Kopaszkutya 

A legjobb és legeredetibb Indiana Jones film az összes közül. Ízig-vérig kalandfilm.

piciszusz 

Totál elfelejtettem, hogy nem fejeztem be a múltkor ezt a filmet és azóta megnéztem a következő két részt :D Csak annyi maradt meg, hogy sok a kígyó, és feltűnt, hogy John Rhys-Davies felszedett egy borzalmas akcentust a többi részben, mert itt még rendesen angolul beszélt :D

Valcsa

Most láttam először a filmet, és nekem hatalmas csalódás volt… :/
Sokkal jobbra, többre számítottam – így viszont nem értem, miért lett ennyire felkapva.
A csihi-puhi jeleneteket mérhetetlenül untam, és sajnos ez teszi ki a film nagy részét… Egyáltalán nem kötött le (első nekifutásra a végét kompletten átaludtam… :D)
Tele van logikátlanságokkal is – vagy Indi tényleg ennyire balfék amúgy? Sokszor a fejemet fogtam, hogy ezt nem hiszem el, hogy ilyen könnyen csőbe tudták a nagyokost húzni… -.-
Marion is rémesen irritáló, én legszívesebben bedobtam volna a cápák közé…
Végignézzük a teljes sorozatot – ha már elkezdtük, de ezek után nem tudom, a többi résztől merjek-e bármi jót várni… :(


Folytatása

Összehasonlítás

Indiana Jones


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján