Kedvencelte 13

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

theodora 

Kíváncsi voltam erre a sorozatra miután láttam az előzetesét. A május elsejei premiernapon meg is néztem az első 4 részét, ma pedig befejeztem :)

A sorozat egy alternatív Hollywoodot mutat be, ahol néhány feltörekvő színész és színésznő, forgatókönyvíró és producer útját követhetjük. A sorozat fő kérdése, hogy közös munkájukkal elkészülhet-e a megálmodott film.
De a sorozat nem csak ezért formabontó: ebben az időszakban a kirekesztés nagyon erős volt – a sorozat erre játszik rá. Mi lenne ha a filmstúdiót egy nő vezetné? Mi lenne ha egy színes bőrű szereplő eljátszhatná a főszerepet?
Másik jelentős szála az homoszexualitás bemutatása: a bujkálás, bizonyos titkos körök és partik és a prostitúció egy olyan része, amire általában nem is gondolunk (Ernie benzinkútja).
Látványos, érdekes sorozat lett a Hollywood, ami az alternatív világának megfelelően máshogy alakul, mint amire számítunk. Pozitív szemléletű, ami miatt jó szívvel ajánlom ebben a nehezebb időszakban ;)

hogy mi lett volna, ha a legnagyobb producer egy nő? Ha a forgatókönyvíró fekete? Ha a főhősnő bevándorló? Vagy ha az egyik sztár nyíltan meleg?

_Vica_ 

Hát ez nagyon jó volt, fantasztikus szereplő gárdával és rendezőkkel! Nehéz a téma a mai napig is amiket feszengetnek, nem hogy még akkoriban, ami nagyon jól vissza adja ezt a sorozaton keresztül. Remélem lesz még folytatása.

muznik 

Minden tetszett … a szereplők, a karakterek, a zene, a jelmez, a mondanivaló … minden.

Jó, hogy egyre több film / sorozat van LMBT témával. Nem tesznek vele rosszat!

LooneyLuna23

A 40-es évek filmes világa, valamint az azt körüllengő társadalmi előítéletek bemutatása érdekelt leginkább ebben a sorozatban. A címszereplő városnak nem a külső szemlélő számára ismerős csillogásába nyerhettünk részletesebb betekintést, hanem az álszentséggel és romlottsággal teli árnyoldalába, ahol az ódivatú hozzáállások miatt nem kaphattak fontos szerepet a nők, a színesbőrűek és a más szexuális beállítottságúak. Csakhogy a cselekményvezetés tartogatott egy csavart, a valódi filmtörténet alternatív újraírását, melynek során egy csapat bátor fiatal útját követhettük végig, amint minden akadályt leküzdve szeretnének megcsinálni egy rendkívüli filmet, így indítva el a régóta esedékes változást. Remek ötletnek gondoltam ezt a megoldást, ám egy idő után eléggé zavaró lett a sok tündérmeseszerű történés, mert hiába üzenték ezzel azt, hogy merj álmodni és higgy álmaid megvalósulásában, számomra kicsit elvették a figyelmet a valódi problémák fontosságáról. A karakterek terére is átgyűrűzött ez a gond abban az értelemben, hogy voltak szereplők, akik minden átmenet nélkül lettek rosszból jók. Többségük azonban összetett, érthető és átérezhető motivációjú figura volt, közülük Archie-t, Jacket és Rayt emelném ki, az egyértelmű kedvenceim azonban Ellen és Dick voltak, a kitartó, elkötelezett mentorok, akik segítő kezet nyújtottak fiataljainknak.
Összességében nézve tetszett a sorozat, és bátran tudom ajánlani mindenkinek. Felfogható egyfajta filmtörténeti gyorstalpalóként, ugyanakkor egy komoly, sajnos a mai napig is jelen lévő problémáról, a hátrányos megkülönböztetésről is szól, s egyben az ellene való harcról.

Kicsit bővebben a blogomon:
https://lunathelooney.blogspot.com/2020/06/minisorozat-…

NinaAva

Eleinte nem éreztem még át úgy a karakterek jelentőségét, sokuk volt kimondottan unszimpatikus, de ahogy haladtam részről, részre úgy kerültek egyre közelebb hozzám. Meg-kedveltem őket, a mondanivalójukat. Fontos témákat feszeget a sorozat, a múltba bújtatva, de ma is jelentőségük van, ma is beszélni kell róluk.
A hangulata a sorozatnak, a filmes világ, végül teljesen magával ragadott.

Kicsiboszi

Nagyon tetszett a sorozat, végig lekötött, nem éreztem, hogy valamivel szöszmötölnöm kell, mint néhány más netflixes sorozatnál. A szereposztás nagy része parádés volt számomra. A Camille-t játszó hölgy nekem gyenge volt, végig olyan álmatag arcot vágott. A Rock-ot és Raymondot jatszó színész nagyon hasonlít szerintem, az elején kevertem is, de akit Jack Castello-nak választottak, tuti Henry Cavill és Matt Boomer szerelemgyereke. Dylen McDermott volt az egyik kedvenc karakterem, Ernie valami szuper figura, nagyon csíptem, és klassz volt Jim Parsonst ilyen mocskosan beszélni hallani.
Nekem nagyon bejött a főcím, ahogy a sorozatbeli filmre utal, és tetszett, hogy a feltörekvő színészek, a rendező, forgatókönyvíró mind segíti egymást. Totál valószínűtlen, pláne ilyen színes felhozatalban. Jó volt az epizódok között rákeresgélni, melyik szereplő volt valós személy, melyik volt csak ihletett. A múltnak egy szebb változatát mutatja be, ahol az emberek képesek megjavulni, kockáztatni a jó ügyért.
Szerintem újranézős lesz.


Hasonló filmek címkék alapján