Kedvencelte 13

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

theodora 

Kíváncsi voltam erre a sorozatra miután láttam az előzetesét. A május elsejei premiernapon meg is néztem az első 4 részét, ma pedig befejeztem :)

A sorozat egy alternatív Hollywoodot mutat be, ahol néhány feltörekvő színész és színésznő, forgatókönyvíró és producer útját követhetjük. A sorozat fő kérdése, hogy közös munkájukkal elkészülhet-e a megálmodott film.
De a sorozat nem csak ezért formabontó: ebben az időszakban a kirekesztés nagyon erős volt – a sorozat erre játszik rá. Mi lenne ha a filmstúdiót egy nő vezetné? Mi lenne ha egy színes bőrű szereplő eljátszhatná a főszerepet?
Másik jelentős szála az homoszexualitás bemutatása: a bujkálás, bizonyos titkos körök és partik és a prostitúció egy olyan része, amire általában nem is gondolunk (Ernie benzinkútja).
Látványos, érdekes sorozat lett a Hollywood, ami az alternatív világának megfelelően máshogy alakul, mint amire számítunk. Pozitív szemléletű, ami miatt jó szívvel ajánlom ebben a nehezebb időszakban ;)

hogy mi lett volna, ha a legnagyobb producer egy nő? Ha a forgatókönyvíró fekete? Ha a főhősnő bevándorló? Vagy ha az egyik sztár nyíltan meleg?

_Vica_ 

Hát ez nagyon jó volt, fantasztikus szereplő gárdával és rendezőkkel! Nehéz a téma a mai napig is amiket feszengetnek, nem hogy még akkoriban, ami nagyon jól vissza adja ezt a sorozaton keresztül. Remélem lesz még folytatása.

muznik 

Minden tetszett … a szereplők, a karakterek, a zene, a jelmez, a mondanivaló … minden.

Jó, hogy egyre több film / sorozat van LMBT témával. Nem tesznek vele rosszat!

LooneyLuna23

A 40-es évek filmes világa, valamint az azt körüllengő társadalmi előítéletek bemutatása érdekelt leginkább ebben a sorozatban. A címszereplő városnak nem a külső szemlélő számára ismerős csillogásába nyerhettünk részletesebb betekintést, hanem az álszentséggel és romlottsággal teli árnyoldalába, ahol az ódivatú hozzáállások miatt nem kaphattak fontos szerepet a nők, a színesbőrűek és a más szexuális beállítottságúak. Csakhogy a cselekményvezetés tartogatott egy csavart, a valódi filmtörténet alternatív újraírását, melynek során egy csapat bátor fiatal útját követhettük végig, amint minden akadályt leküzdve szeretnének megcsinálni egy rendkívüli filmet, így indítva el a régóta esedékes változást. Remek ötletnek gondoltam ezt a megoldást, ám egy idő után eléggé zavaró lett a sok tündérmeseszerű történés, mert hiába üzenték ezzel azt, hogy merj álmodni és higgy álmaid megvalósulásában, számomra kicsit elvették a figyelmet a valódi problémák fontosságáról. A karakterek terére is átgyűrűzött ez a gond abban az értelemben, hogy voltak szereplők, akik minden átmenet nélkül lettek rosszból jók. Többségük azonban összetett, érthető és átérezhető motivációjú figura volt, közülük Archie-t, Jacket és Rayt emelném ki, az egyértelmű kedvenceim azonban Ellen és Dick voltak, a kitartó, elkötelezett mentorok, akik segítő kezet nyújtottak fiataljainknak.
Összességében nézve tetszett a sorozat, és bátran tudom ajánlani mindenkinek. Felfogható egyfajta filmtörténeti gyorstalpalóként, ugyanakkor egy komoly, sajnos a mai napig is jelen lévő problémáról, a hátrányos megkülönböztetésről is szól, s egyben az ellene való harcról.

Kicsit bővebben a blogomon:
https://lunathelooney.blogspot.com/2020/06/minisorozat-…

NinaAva

Eleinte nem éreztem még át úgy a karakterek jelentőségét, sokuk volt kimondottan unszimpatikus, de ahogy haladtam részről, részre úgy kerültek egyre közelebb hozzám. Meg-kedveltem őket, a mondanivalójukat. Fontos témákat feszeget a sorozat, a múltba bújtatva, de ma is jelentőségük van, ma is beszélni kell róluk.
A hangulata a sorozatnak, a filmes világ, végül teljesen magával ragadott.


Hasonló filmek címkék alapján