Hölgyek levendulában / A levendula illata (2004) 48

Ladies in Lavender
104' · angol · dráma, romantikus 12

0 díj · 2 jelölés

Ursula és Janet, a két korosodó nővér egy kis cornwalli halászfaluban él 1936-ban. A hatalmas vihar után sebesült, fiatal férfit találnak a házuk előtt, a tengerparton. Andrea felbukkanása felborítja a két nővér életét. A zsarnokoskodó Janet, a háborús özvegy valósággal kisajátítja az idegent,… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Judi DenchUrsula
Maggie SmithJanet
Daniel BrühlAndrea
Natascha McElhoneOlga Daniloff
David WarnerDr. Mead
Roger BoothArthur
Miriam MargolyesDorcas
Toby JonesHedley
Clive RussellAdam Penruddocke

Kedvencelte 7

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Őszintén szólva jobban örültem volna ha ez a film csak a két főszereplőről szól, és Andrea úgy egy az egyben kimaradt volna belőle. … Na jó a szakácsnő is maradhat!
Nem tudom, hogy eleve ilyenre volt megírva a karaktere vagy csak nálam vágta ki a biztosítékot, mindenesetre az első perctől kezdve antipatikus karakter, holott a filmben, szerepe szerint tulajdonképpen nem az. Mindenesetre most úgy érzem, hogy egy tök jó kis filmet elpazaroltak ennek a szerencsétlennek a történetére, ahelyett, hogy a két színésznő koncentráltak volna! Félre értés ne essék, nem volt ez rossz film, legalábbis a két színésznőt öröm volt nézni, azért is adtam ennyi csillagot, csak hát van némi ellenérzésem.

Gothic01 

Az ember azt hinné, ha Minerva McGalagony és Viktória királynő összedugják a fejüket egy filmben, annak csak pazar vége lehet… de ez az alkotás harmat gyenge. Mindkét hölgytől láttam már lenyűgöző alakításokat, sajna itt ez nem érződött, annyira langyos az egész.

3 hozzászólás
Biann

A hét folyamán többször láttam a tévében a reklámját és elhatároztam, hogy mindenképpen meg akarom nézni, mert érdekesnek tűnik. Természetesen megtarthatatlan ígéretnek gondoltam, mert úgy is elfelejtem, nem is nézek sűrűn tévét… Aztán aznap este, mikor adták, már lázas voltam, betegen mindig a képernyő elé sodor a fájdalom, és ahogy kapcsolgattam, egyszer csak pont ez a film kezdődött.
Kedves kis film volt, igazi angol, nagyon bájos. A legjobban a zenéje tetszett, gyönyörűszép hegedűszó kísérte.

lakatoszoltan01 

A többi véleményformálóval egyetértésben nem túl izgalmas film. 2 idős hölgy, egy szerelem nélkül leélt élet, egy ismeretlen feltűnése és zavarkeltése, még egy ismeretlen feltűnése vetélytársként… de amúgy SEMMI nem törtnénik a filmben, nincsenek nagy színészi játékok és nincsen túl nagy sztori sem.

Az nézze meg, aki délután szeretne egy kis, kedves, de nem túl sokatmondó filmet megnézni. Plusz a hegedűzene csodálatos és elképesztően érzelemdús.

Tudja valaki, mi köze van a levendulának a filmhez?

piciszusz 

Én tisztelem mindkét hölgy munkásságát, de ez a film nagyon nem jött át. Daniel Brühl borzalmasan játszott, nagyon esetlen volt, de ezen szerintem a szinkron se segített. Szerencséjére összekapta magát az ember, mert pár későbbi filmbnen láttam, pl a Rushban zseni volt.
Szóval ez a film dögunalom volt.


Hasonló filmek címkék alapján