Boszorkányos időszak / A boszorkányok évada (Halloween 3.) (1982) 67

Halloween III: Season of the Witch
96' · amerikai · sci-fi, horror 18 !

Daniel Challist (Tom Atkins) – egy kórház ügyeletes orvosát – sürgős esethez riasztják. Egy halálra rémült férfit szállítanak kórházba, aki azt ismételgeti, hogy „Mindenkit megölnek”, és egy halloween-maszkot szorongat a kezében. Az éjszaka folyamán a beteget meggyilkolják, a gyilkos pedig az… [tovább]

angol
angol

Képek 4

Szereposztás

Tom AtkinsDr. Daniel Challis
Stacy NelkinEllie Grimbridge
Dan O'HerlihyConal Cochran
Michael CurrieRafferty
Ralph StraitBuddy Kupfer
Jadeen BarborBetty Kupfer
Brad SchacterBuddy Kupfer Jr.
Garn StephensMarge Guttman
Nancy KyesLinda Challis
Jonathan TerryStarker

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Jaj, ekkora marhaságot is már jó rég láttam. De ezen muszáj volt a végén egy jó nagyot röhögni. :-D Kész vicc az egész. A karakterek úgy rosszak, ahogy vannak, a sztori a Halloween borzalmasan tálalva, pedig akár jó is lehetett volna… de nem. Már már, amikor a doki végre spoiler Pedig az a robbantós rész jó befejezés lett volna, de elb…ták az egészet a végével, és még ott ordít is a telefonba a doki, hogy állítsák már le pfff….

Popovicsp87 

Nem lenne ez rossz, ha önmagában állna simán elmenne egy B-filmnek.
De, hogy a Halloween szérián belül van, így kicsit kilóg, olyan, mintha egy alternatív univerzumban történne (a tévében a Halloween filmként megy).
Nem egy nagy eresztés, a története is kicsit buta, de egyszer bőven nézhető.

dulkap 

Alapvető probléma a filmmel, hogy fura mód nem szerepel benne Michael Myers, mindössze egy tv bejátszás erejéig. Valószínűsíthetően a készítők itt még azt hihették , hogy az első két Halloween film erejét és hangulatát az ünnep jelentette. Még jó film is lehetett volna belőle, ha ez lett volna az egyetlen tévedésük. De az egész film úgy ahogy van egy tévedés.

Blissenobiarella 

Kissé megporosodott, mai szemmel kicsit gagyi, de bármennyire is a Halloween-sorozat kitagadott gyermekéről van szó, meglepően szórakoztató kis horror volt ez. A történet kerek, a színészi alakításokkal és a film technikai részével minden rendben (persze ’82-es mércével).
A szerelmi szálat feleslegesnek tartottam, és az ágyjelenetnél nagyon vicces volt az ágy nyikorgása.
Ezen kívül a kedvenc jelenetem az volt, amikor elindulnak a játékgyáras kisvárosba, és a kocsiban a főszereplő fószer olyan ismertetést tart a város történetéről, mint amilyenek régen a Játék Határok Nélkülben voltak.

Mindent egybevetve a film pont azt nyújtja, amit egy nem túl híres, középkategóriás, nyolcvanas évekbeli horrortól elvárhatunk. Én jól szórakoztam.

2 hozzászólás
hankman 

A Bugi ember, avagy a döfködős 3 címet készültem ennek a résznek adni, de meglepetésemre és egyben bánatomra egyik sem illett volna rá.

Először is, most komolyan mi köze van ennek a filmnek a Halloween sorozathoz és Michael Myers történetéhez? Hát semmi. Vagy mégis? Ja de! Az, hogy a mindenszentek ünnepe idején játszódik. Ez kb. annyira felszínes kapcsolódási pont, mintha az Alien sorozat 3. része arról szólt volna, hogy a Nosztromó űrhajót is készítő társaság ipartelepén lázadás törne ki a munkások köreiben a rossz munkakörülmények miatt…

Az alap történet önmagában teljesen átlagos, kivetnivalót ebben a vonatkozásban nem találok. spoiler

De kérem szépen, ez a film minden más téren megbukott!

Ez nem horror és nem is véres! spoiler

Istenem, az a reklám ki*****-tul idegesített! Vagy 10-szer lejátszották, de ez hagyján! spoiler
A jellegzetes betétdal, nem került benne felhasználásra, vagy mégis? spoiler

Akkora eszetlen marhaságok voltak benne, hogy nem hittem el. spoiler
spoiler

spoiler

Ha ez mind nem lenne elég, a Port.hu oldalon olvasható film ismertető (amit a Snitt átvett) a teljes történetet elspoilerezi, szóval ha azt elolvasom, a sztori az eszembe fog jutni. Ha még ennél is unalmasabb filmet akartok, akkor megnézés előtt nyugodtan olvassátok el, és garantáltan nem marad mit felfedezni a filmben.

Alapvetően átlagos, majdhogynem lapos alap sztori; a Halloween sorozat eddigi részeihez csak lazán kapcsolódik, se igazi horror, se igazi slash&gore elemek, még ahhoz képest is röhejes ötletek, hogy „bármi megtörténhet”.

kkata76 

Ennek tényleg semmi köze a dologhoz, ráadásul elég béna.
Messziről kezdődik: okt. 23-án, borzalmas színészekkel (és szinkronnal), Michael Myers meg úgy általában az egész Halloween-univerzum nélkül.
Egyetlen utalás: a főszereplő hapsi az első rész ajánlóját nézi a tévében :) (aki egyébként annyira unszimpatikus, hogy felőlem akár meg is ölheti a sorozatgyilkos ahogy akarja).


Folytatása

Összehasonlítás

Halloween


Hasonló filmek címkék alapján