Saito Hajime-hen (Hakuouki Musical 1.) (2012) 1

Hakuouki Musical - Hajime Saito story
japán · dráma, romantikus, fantasy, történelmi, musical, színházi felvétel 16

A Shinsengumi harmadik osztagának kapitánya, Saito Hajime fiatalkorától kezdve kitaszított, balkezessége, és csendes, majd egyre hevesebb lázadása odáig vezet, hogy a tartományából is száműzik. A Shieikan dojo azonban befogadja, és a fiatal férfi vak hűséggel fizet az elfogadásért. Ahogy… [tovább]

Képek 18

Szereposztás

Matsuda RyoSaito Hajime
Yoshida HitomiYukimura Chizuru
Suzuki ShogoKazama Chikage
Hirose DaisukeOkita Souji
Yazaki HiroshiHijikata Toshizo
Shimizu JunjiAmagiri Kyuuju
Kashiwagi YuusukeShiranui Kyo
Ikeda JunyaToudou Heisuke
Miyazaki ShuutoNagakura Shinpachi
Ono KentoHarada Sanosuke

További szereplők

Hirdetés
Hakuouki Musical – Saito Hajime-hen (2012)
Forgatókönyvíró

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Szinte teljesen ugyanaz a cast, valószínűleg ugyanaz a rendezés is, mint az Okita-hen esetében, szóval sejtettem, hogy ez is jó lesz.
Alapvetően, bár Saito mint karakter a kedvencem, a route-ján összességében sok tényező zavart (Chizuru általánosságban nem tud fejlődni mellette, az égvilágon semmit nem tud csinálni, mert Saito mindig elé ugrál, a főbb antagonisták, Amagiri kivételével semmit nem mutatnak a stílusukból, mondhatni zsigerien negatívak…), úgyhogy nagyon érdekelt, hogy próbálják majd megoldani.
A koreográfiák még mindig nagyon jók, külön respect, hogy képesek úgy összerakni a térformákat, hogy Harada ne vágjon fejbe senkit a lándzsájával, és Saito se akassza véletlenül össze a kardját valakivel, csak azért, mert másik kézben tartja. A jelmezek, a színpadkép remek, tetszett, hogy az Okita-hen-hez képest „mozgékonyabb” volt a színpad, növelték, és csökkentették a teret, de még így is minimális maradt a díszlet, inkább a fényjátékkal, a szereplők mozgásával oldottak meg mindent. Az énekhangoknál Hijikata és Kazama mindent visznek, hiába nem sok a szólójuk, azt öröm hallgatni. Hirose Daisuke mint Okita mellékszereplőként is remekel, elképesztő, hogy tudja hozni a karakter komikusabb, és abszolút drámai oldalát is, szintén remekül játszik Heisuke, az egyik jelenete rendesen gyomron tudott vágni.
Yoshida Hitomi is teljesen jó Chizuru volt, hangilag ugyan nem érte el Yamamoto Sayaka szintjét, de azért szépen énekelt, és duettekben teljesen jól kijött, miért az ő hangja kellett Saito mellé, hihetetlenül jól szóltak együtt.
Matsuda Ryo pedig abszolút átélte Saito szerepét, a parodisztikus jeleneteken nagyokat nevettem spoiler, viszont amikor jött a dráma, jöttek az erkölcsi/érzelmi dilemmák, akkor azt is hitelesen tudta átadni. spoiler Külsőre is, hangilag is eléggé hasonlított az eredeti figurára, így sikerült végig hitelesnek maradnia. Nagyon tetszett a megoldás (már az Okita-hen esetében is, csak elfelejtettem megemlíteni), hogy a karakter fő témája (Okita esetén a betegségéről énekelt szám, itt meg a cseresznyevirágokról, meg az állandóságról énekelt) folyamatosan visszatér, csak más kontextusban, más szöveggel.
Ami talán egy kis problémám, hogy bizonyos jeleneteknél szerintem túltolták a humort (gondolok itt Inoue némely megnyilvánulásaira, vagy Amagiri problémájára Hijikata nevének megjegyzésével), jobban vissza kellett volna fogni, de összességében mégis azt mondom, különösen a vége fele a sok drámai jelenet elég jól ellensúlyoz. Voltak apróbb abszurditások, de azokba nem kötök bele, mert a játékban is abszurd volt. spoiler A finálénak pedig külön tisztelet, mert spoiler
Összességében én ezt a darabot is tudom ajánlani, még mindig remek feldolgozás, jó zenékkel, jó színészi játékkal.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Saito: ParancsnokhelyettesParancsnokhelyettesParacsnokhelyettes
Parancsnokhelyettes…
Hijikata: Igen, Saito?

6 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Saito: A férfi szíve sérülékeny dolog. Hogy egy hasonlatot alkalmazzak… tofu. Igen, olyan, mint a tofu. Finoman kell kezelni, vagy összetörik. De határozottan nem olyan kemény, mint a Koya típusú. Mert ugye sok fajta van, például a Momen, a Kinukoshi…
Okita: Rendben, értem, szereted a tofut.

8 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Amagiri: Micsoda meglepetés. Az emberek között létezik valaki, aki ilyen hatásosan képes harcolni ellenem. A démonok között is kevés lenne a méltó ellenfeled. Minden tiszteletem a tiéd, Katahiji Toshizo.
Hijikata: Hijikata vagyok!

Valentine_Wiggin 

Okita: Semmit nem változtál, amióta először találkoztunk, nem igaz, Hajime-kun?
Saito: Változtam.
Okita: Tényleg? Szerintem nem.
Saito: Egytized sun-nal magasabb vagyok. Ez az újabban használt mértékegységrendszerben három milliméter.

Valentine_Wiggin 

Okita: Nézd ezt a korszakot, a világ minden nap újra változik. De te pont olyan vagy, mint amikor először találkoztunk.
Saito: A Shinsengumi feladata, hogy megvédje Kiotót és a sógunátust. Más szavakkal, hogy ne változzunk. Minden szamurájnak ez a feladata.


Folytatása

Összehasonlítás

Hakuouki Musical


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján