Okita Souji-hen (Hakuouki Musical 2.) (2013) 2

Hakuouki Musical - Souji Okita story
japán · dráma, romantikus, fantasy, történelmi, musical, színházi felvétel 16

Okita Souji a Shinsengumi első osztagának kapitánya nehéz természetű, zseniális kardforgató, ostobaságba hajlóan bátor… és halálos beteg. Miközben Japánt elnyeli a háború, a fiatal szamurájt sorra hátrahagyni kényszerülnek a bajtársai, megtagadva tőle a lehetőséget, hogy a végsőkig harcoljon.… [tovább]

Képek 21

Szereposztás

Hirose DaisukeOkita Souji
Yamamoto SayakaYukimura Chizuru
Suzuki HirokiNagumo Kaoru
Matsuda RyoSaito Hajime
Yazaki HiroshiHijikata Toshizo
Suzuki ShogoKazama Chikage
Kashiwagi YuusukeShiranui Kyo
Kobayashi KatsuyaAmagiri Kyuuju
Edogawa ManjiYukimura Koudou
Imata TairaKondou Isami

További szereplők

Hirdetés
Hakuouki Musical – Okita Souji-hen (2013)
Forgatókönyvíró

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Hát… ez óriási volt.
Nem tudom, a japánoknak miért megy ennyire ritkán Live Actionben, amit színpadon probléma nélkül produkálnak, de ismét leraktak az asztalra egy olyan előadást, amivel abszolút le tudtak nyűgözni.
Először is a mellékkarakterek, akikről nem beszélek olyan sokat, mert úgyis vannak olyan musical-ek, ahol ők a főszereplők… de azért meg kell említeni, hogy határozottan jók. Hijikata (különösen hosszú hajjal külsőre is), tényleg Hijikata, még a kicsit raccsolós beszédstílusa is megvan, gyönyörű az énekhangja. Saito teljesen Saito a legröhejesebb helyzetekben is (bizonyos jelenetek hatványozottan viccesek, ha az ember kimondottan Saito mimikájára figyel), Heisuke hangjában, megjelenésében, mozgásában is abszolút Heisuke, Harada és Shinpachi is hozták a megszokott stílust.
Kaoru ripacs. De komolyan mondom, valahogy úgy volt ripacs, hogy nem irritált, hanem hol hangosan nevettem rajta spoiler, hol pedig a ripacskodása pont az elmebajt adta át, és abszolút működött. Az énekhangja pedig neki is kimondottan jó.
Yamamoto Sayaka hangilag félelmetes, egy hamis hangot nem hallottam az előadásában, végig tisztán, szépen énekelt. Hitelesen adta át a romantikus részeket is, szépek lettek a duettek, a vokalizálások a vérszívó jeleneteknél (különösen, mikor Okitával együtt vokalizálnak, nagyon szépen szólt).
És a végére… Hirose Daisuke. Aki felment a színpadra, és onnantól kezdve vitte a hátán a darabot. Imitálta a szinkronszínész hangját, valami elképesztően, hiába nem is hasonlít eredetileg a hangja, ezen az elváltoztatott hangon beszélt és énekelt azután, hogy kardozott, táncolt, futott, köhögött az egész darabban. Utánozta a karakter mimikáját, és mozdulatait, gyakran megtoldva olyan apró elemekkel, amik sem a játékban, sem az animében nem szerepeltek, mégis összhangban voltak a karakter személyiségével. Az egyik fő szólója (illetve duettje is Chizuruvel), elképesztően fülbemászó, és elképesztően fájdalmas, különösen, hogy végig mosolyogva énekli. Hiába nem hasonlít, annyira hitelesen, átélve a szerepet játszott ez a színész, hogy tényleg elhitte neki az ember, hogy Souji.
Plusz akkor már megemlítem a zenéket, a koreográfiákat, amik mind nagyon jók. A humor, és a keserűség adagolását, ami teljesen helyén volt, és még a nyálat is visszafogták, különösen musical műfajban abszolút tolerálható volt. Kiegészítette a történetet olyan jelenetekkel, amik megint nem jelentek meg sehol, de illettek a képbe (például Kondou kifakadása, vagy Kondou és Hijikata párbeszéde). A színpadkép egyszerű, de jól használják ki, a jelmezek szépek, minőségiek, és összességében az Okita route-ot remekül adaptálta ez a színdarab. Minél előbb sort kerítek a többire is.

9 hozzászólás
GokYuuSa 

Aztabüdösmindenit.

Szóval. Adott Hirose Daisuke akinek akárhogy néztem az arcát én nem láttam benne Soujit. Aztán megnéztünk néhány napja pár jelenetet és kezdett leesni, hogy ugyan az arca nem olyan, de a hangja, a mimikája (!!!) az egész lénye átadja Souji karakterét. Zseniális ahogy a várható haláláról énekel vigyorogva, mert ilyen a karakter, akit alakít. Zseniális. Plusz @Valentine_Wiggin még keresett is a színésszel másik darabot, ahol megállapítottuk, hogy amúgy eredetileg baromira nem olyan a hangja, mint Soujinak, itt meg képes elváltoztatott hangon ÉNEKELNI. TISZTÁN. Respect. (Nem tudom elégszer kiemelni, mennyire baromira rohadtul nagyon hitelesen adta Okita Soujit ez a srác huh.)

Yamamoto Sayaka pedig szerintem az összes castból a legjobb hangú Chizuru. (Minden route-hoz más Chizuru jár, valszeg a duettek hangzása miatt) Ez a lány valami elképesztő, hogy mit produkált. A duettek baromi jól szóltak és szólóban is a helyén volt.

Összességében az egész darab nagyon szépen adaptálta a játékot/animét, kiegészítve saját megoldásokkal. A depresszív része ugyanúgy hozta a hangulatot, mint a vidám és az idétlen, ezek pedig jól voltak elosztva :D (Kaoru plz. spoiler ) A párnál a színpadon már jóformán elhittem, hogy tényleg szerelmesek, a nyálas része se volt zavaró, nem túlozták el. Az ending meg külön megérdemelt egy tapsot.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Saito: Hamarosan Edo-ba megyünk.
Okita: Pontosan hová?
Saito: A Koufu kastélyba.
Okita: Koufu kastély… Tofu kastély?
Saito: Jól hangzik. De nem, ez Koufu kastély.
Okita: Komolyan, legalább néha vehetnéd a lapot!
Saito: Tehát ez egy szójáték volt a Koufu-val és a tofuval? Bocsáss meg, Souji.

Valentine_Wiggin 

Hijikata: Mondtam, hogy soha nem kérlek többé, hogy menj vissza Edo-ba. Emlékszel?
Okita: Hijikata-san…
Hijikata: Ha eljön az idő, neked kell meghoznod ezt a döntést.
Okita: Akkor én már döntöttem!
Hijikata: Nem… nem úgy értem, Souji…
Okita: Hosszú vagy rövid az életem, nem tudok mást tenni. Megölöm azokat, akik a Shinsengumi útjában állnak. Ennyi! Én csak erre vagyok jó!

Valentine_Wiggin 

Hijikata: Hé, Kondou-san!
Kondou: Mi az, Toshi?
Hijikata: Ha… tegyük fel, hogy nem tudok többé harcolni. Mit tennél?
Kondou: Hm… lássuk csak… Ha nem tudnál többé harcolni, akkor is te lennél. Valaki, aki számomra nélkülözhetetlen. Megfelelő válasz ez a kérdésedre?
Hijikata: Igen. Több, mint megfelelő.

Valentine_Wiggin 

Okita: Sok dolog jár a fejemben. Például mi lett volna, ha nem iszom meg… […] Még ha túl is éltem volna… a tuberkolózis megöl. Szóval csak most jöttem rá… ha az, hogy rasetsuvá váltam, megrövidíti az életemet, akkor ez van. Így is szerencsés vagyok.
Chizuru: Ne mondj le a reményről. Még életben vagy.
Okita: Igaz. És amíg élek, annyi dolog van, amit tehetek, nem így van?

Valentine_Wiggin 

Harada és Shinpachi: Hijikata-san! Hijikata-san, téged ennyire nem érdekel Heisuke?
Okita *felnéz, eddig egyáltalán nem reagált semmire*: Kit kell megölnöm?
Hijikata: Te ágyban maradsz!

Valentine_Wiggin 

Chizuru: Hijikata-san csak nem akarja, hogy meghalj, Okita-san.
Okita: Más szóval azt mondja, haljak meg inkább ágyban, nem?

Valentine_Wiggin 

Heisuke: Szóval nem arról van szó, hogy velem akartál jönni?
Chizuru: Mi? Nem, vagyis…
Heisuke: Rendben van, rendben van… végül is, én csak a srác vagyok, akiknek fura védők vannak szinte az egész testén, de a fontos részek, a térd meg a könyök kimaradtak, szóval most mi a franc?

Valentine_Wiggin 

Okita (Chizurunek, miután Saito megölte a két rasetsut, aki rátámadt): Hé, megmentette az életedet. Nem kéne megköszönni?
Chizuru: Nagyon szépen köszönöm! Bocsánat, annyi minden történt, és összezavarodtam…
Okita: Nézd már, milyen udvarias vagy. Ez annyira nem illik ide…
Chizuru: Te mondtad, hogy köszönjem meg…
Okita: Bocsánat, bocsánat… én Okita Souji vagyok. És nem utálom az udvarias kölyköket.

Valentine_Wiggin 

Okita: Mint mindig, most is játszod a bolondot, Hijikata-san! Még jó, hogy nem mentél színésznek, vagy hasonlónak.
Hijikata: Szerintem egészen jó színész lettem volna.
Okita: Hehe…


Folytatása

Összehasonlítás

Hakuouki Musical


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján