Gyilkos gimi / Különösen veszélyes (2015) 73

Barely Lethal
96' · amerikai · akció, kaland, vígjáték 12

Megan Wals ahelyett hogy fiúkkal ismerkedne, bulizna, szórakozna, a legtitkosabb akciókban, nemzetközi kémügyekben vesz részt. A tini ügynöknek azonban már elege van ebből, minden vágya, hogy ő is a serdülők egyszerű, normális életét élje. Ezért megrendezi a halálát, majd cserediákként tűnik fel… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Samuel L. JacksonHardman
Hailee SteinfeldMegan Walsh
Sophie TurnerHeather
Jessica AlbaVictoria Knox
Bruno GunnHenchman Jones
Dove CameronLiz Larson
Rachael HarrisMrs. Larson
Jason Ian DruckerParker Larson
Alexandra KrosneyCindy
Gabriel BassoGooch

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 75


Kiemelt értékelések

kiruu 

Olyan mintha egy tipikus akció és tini filmet összegyúrtak volna a készítők. Nagyon tini, nagyon szokványos, közben pedig megfelel egy akciófilmnek. Egyébként aranyos, de semmi extra nincs benne. Egyszer nézhető tinifilm.

Theana 

Egy buta kis tinédzser, aki mit sem tud az életről, azt mondja, jó veszélyesen élni. Hát hajrá. És ebből még második rész… (Az utolsó képkockák miatt gondolom.)

Kicsit akció, kicsit dráma, kicsit romantikus, kicsit amcsi „vígjáték”, de nincs „fő” műfaja. Kicsit minden, ami miatt egy csomó szál kiforratlan, de érdekes az ötlet. Érdekelt volna. A film köbö háromnegyede a már látott amcsi tinifilmekből van, spoiler.

Charityy 

Hááát… Jó ötlet volt ez a kémsuli, de kb semmit nem tudtunk meg róla, pár mondatot ejtettek az egészről. Sokkal jobb is lehetett ez volna, ha nem egy uncsi gimis sztorinak adják el, hanem a kémsuli köré írják az egészet, hogy hogyan képezik ki őket.

nattyreach

Gondoltam, egynek jó lesz, de egyáltalán nem tetszett, alig vártam, hogy vége legyen. Nem kellett volna megcsinálni, talán akkor valaki normálisabbnak eszébe jut a téma, és normálisan vászonra viszi, ez így ugyanis irreális lett és elég ostoba. Az egyedüli jó benne Dove Cameron, akit kedvelek, bár színésznőként nem bizonyított.

Inkább néztem volna, ha arról szól, amikor kislányok voltak, és folyt a kiképzés, na, az még úgy érdekes lett volna, főleg, ha X-23-szerűen tálalják.

dulkap 

Többet is ki lehetett volna hozni a sztoriból, de a film 80%-a egy gagyi akciófilmbe bújtatott bugyuta tinifilm. A végére kezd ugyan magára találni a dolog és a humor is kezd működni, de addig tényleg nagyon lapos és önmaga paródiája.

kedaiyun

Iskolai vígjáték, ami egyben kémsztori is? Ez alapján jónak tűnt a film, de sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Jól indult, mert érdekesnek tűnt, hogy van egy lány, aki valójában szuperügynök, de vágyik az átlagos életre, ezért megszökik. Eleinte tetszett is, ahogy bemutatták a beilleszkedési problémákat, hogy mindent csak katonásan tud látni ahelyett, hogy átlagos gimisként viselkedne. Sajnos ezt túl gyorsan megoldották, és a film átment egy teljesen átlagos gimis vígjátékba: házibuli, bál, fiúk… mintha elfelejtették volna az alkotók, hogy honnan is indult az egész. Persze a végén visszatérnek az eredeti témához, de sok kérdés nyitva marad. Kár érte, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni a témából.

nekedcsakRia

Dove Cameron miatt kap 5 csillagot a film, amúgy egyszer nézhetős tini film vacak befejezéssel. Ne várjatok tőle túl sokat.

A_albiel

Annyira jó az alapötlet, erre teletűzdelik klisékkel. :( Úgy néztem volna valami olyan filmet, ami tényleg egy ilyen kémvilágban felnőtt tinédzserről szól, aki kemény, szétrúgja mindenki seggét és nem kezd el bőgni ha meghúzzák a haját… Erre kaptam egy szenvedő tizenévest, aki kém létére nem bírja kezelni a középiskola szörnyűségeit, egyből belezúg a suli menőgyerekébe plusz valamiért az amerikai filmekben mindig el kell menni A bálba, anélkül nem igazi film.
Ráadásul annyi logikátlanság volt a filmben. Nyilván ha a pasinál van egy géppuska, akkor inkább olyan közel megy a csajhoz, hogy az kézzel le tudja ütni. Meg semmi baja nem lesz attól, hogy kiugrik egy repülőből a tóba… JA meg nyilván tök simán minden kérdés nélkül kiadja magát cserediáknak és szó nélkül bekerül a suliba csak úgy egyedül.
Tényleg csinálhatna valaki egy filmet ezzel kapcsolatban, de ÚGY, hogy nem a középiskola és a pasik a legdurvább kihívása egy titkos ügynöknek…


Népszerű idézetek

flamepetals

– You mad at me?
– Let's just say I'm a little disappointed with your lifechoices.

flamepetals

– Stabbing people is fun. Are there gonna be more people for me to stab?

Theana 

Megan Walsh: She better bring fire! She better bring thunder! She better bring hell! Just tell her to bring it before 10:30, I've got a curfew.

Theana 

Victoria Knox: Still playing dress-up with 007-year-olds?

Theana 

Hardman: Prescotts don't cry! Why is she crying?
Leonard Steinman: Maybe she saw „The Notebook” one too many times! Adolescence is a very volatile time for a young woman!
Megan Walsh: He so gets me!

Theana 

Hardman: Anyone talks, eventually.
Victoria Knox: I'm not just anyone. Am I, Dumbledore?
Hardman: You could have played with the good guys.
Victoria Knox: Good guys? We destroy lives.
Hardman: Only the ones that need to be destroyed.
Victoria Knox: I'm not talking about the targets.

Theana 

Gooch: Sure, I'm no Vera Farmiga, but I think I have talent.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján