Good Omens (2019–2019) 33

360' · angol · vígjáték, fantasy, minisorozat
6 rész (epizódhossz: 60')

A bibliai utalásokkal és angol humorral alaposan megfűszerezett történet főszereplője Crowley, a Földön boldogan lébecoló pokolbéli démon, és a totális ellentétpárja, Azirafael, aki egy könyvmoly angyal. Nekik kell összefogniuk, hogy megakadályozzák az idő előtti világvégét, ehhez viszont a… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Michael SheenAziraphale
David TennantCrowley
Sam Taylor BuckAdam Young
Adria ArjonaAnathema Device
Jack WhitehallNewton Pulsifer
Amma RisPepper
Ilan GalkoffBrian
Alfie TaylorWensleydale
Michael McKeanShadwell
Miranda RichardsonMadame Tracy

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Good Omens

13 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2019. június 11., 03:56 · Bővebben


Kedvencelte 21

Várólistára tette 229


Kiemelt értékelések

ViraMors 

Úgy, hogy Gaiman írta a forgatókönyvet is, több mint gáz lett volna, ha elszúrják, ettől függetlenül nagyon jól esik leírnom: végre, egy olyan adaptáció, ahol remek az alapanyag és a készítők ugyanazt a könyvet olvasták, mint én! Pár apróság persze aktualizálva lett 1990-ről 2019-re, de ez szerintem csak hasznára vált a végeredménynek. Maga a történet abszolút hű a könyvhöz, a szereposztás és a kivitelezés több mint parádés. Tenant és Sheen zseniálisan hozták a démon-angyal párost, és a többiek nagyon a helyükön voltak. Ha valamit le akarnék szólni, az maximum egy-két CGI elem lenne, mert azon itt-ott tényleg lehetett volna még kicsit csiszolni, de tekintettel a végeredményre ezt most elengedem. A sorozat nagyon jó lett és én ennek nagyon örülök. Szerintem önállóan is élvezhető, de azért aki teheti olvassa el a könyvet is. Csak mert érdemes :)

Rémálom

Ilyen egy tökéletes könyvadaptáció. Annyira jól eltalálták Crowley-t és Aziraphale-t. <3

LoneWolf

Crowley, Aziraphale, Gabriel és ez az egész Menny / Pokol játszma zseniális és remekül megvalósított, a színészek szórakoztatóan játszották szerepeiket, ráadásul az effektek is egész tűrhetőek lettek egy nem túl nagy költségvetésű produkcióhoz képest. Magát a történetet viszont kritizálnám annyiban, hogy a gyerekes részek számomra élvezhetetlenek voltak, mind karakterek terén, mind pedig színészi játékban, szóval az ifjúsági szál nagyon levont az értékéből, ahogyan a boszorkányvadászos vonal is inkább idegesített, miközben az összes szorosan kapcsolódott egymáshoz, szóval még csak külön sem lehetett őket kezelni, ami a végső csillagozásnál 2 mínuszt ért.

LukeSkywalker 

Sikerült végigküzdenem magam az első részen. Ennyi elég is volt, köszönöm szépen. A könyvtől sem dobtam hátast, és ez a sorozat sem lett a szívem csücske.

Mesemondo

Hát, ezt jórészt szóról szóra megcsinálták. Remek szereposztással, és egy jó adag extra Crowley-Aziraphale jelenettel, amiket a Sheen-Tennant páros tőlük várható módon zseniális kémiával töltött meg. Csillagos ötös, leülhet.

Szencsike 

Annak idején a könyv nem nyűgözött le, vagy legalább is jól indult, de a végére kifulladt számomra. Hallottam, hogy lesz a sorozat, így ezt mindenképpen meg akartam nézni, mert maga a történtet nem volt rossz, kíváncsi lettem, hogy mit hoznak ki belőle. Az biztos, hogy egy nagyon jópofa, nagyon könnyen darálható sorozatot csináltak belőle, a két főszereplő Michael Sheen és David Tennant lubickolnak a szerepükben. Nem volt üresjárat, ritkán éreztem, hogy valami nem érdekel, mert sikerült a könyvet úgy visszaadni, hogy igazán szórakoztató legyen. Szóval számomra ez egy szerencsésen sikerült adaptáció. A gyerekek és talán boszorkányvadászok voltak a gyenge elemek a sorozatban, de ezt leszámítva minden stimmelt számomra, mint sorozat élmény. Gyönyörű szép a cgi munka, érdekesen alakították ki az angyalok-démonok világát, és a befejezés, nos azt hiszem megvan benne egy lehetséges második évad, és úgy hiszem szívesen visszatérnék a sorozat világába.

alfwenn

szép és pontos adaptációja a könyvnek, és én könnyeimmel küszködve mondok neki búcsút. már megint. a humor fájdalmasan brit, a cgi ínycsiklandóan ronda, a szereposztás pikáns, a színészi játék is megér egy misét. a pokol üres, az összes remek poén itt van.

Novecento

Ez egy tökéletes könyvadaptáció lett. Gaiman – ha ez egyáltalán lehetséges – még nagyobbat nőtt a szememben. Michael Sheen pedig egy csoda, hogy stílusosan fogalmazzak.
Muszáj még megemlítenem a zenét is, David Arnold a Sherlock után most is nagyot alkotott.

Nienna001 

Éljen az Amazon Prime 7 napos díjmentesen kipróbálási lehetősége! Meg az, hogy ezzel eddig még neméltem :D

Na de a sorozatról. Minden idők legkedvencebb könyve a számomra, amiből egy történetet 90%-ban követő, jól működő sorozatot készítettek. Nem szeretek filmeket, vagy sorozatokat nézni, de ez pár nap alatt lecsúszott.

Ami változtatás volt, az nem ártott a sztorinak és Crowley és Azirafael fergeteges alakítást nyújtott. A többi történetszál is rendben volt. De a démon-angyal párost nem lehet überelni.

fióka

Pont annyira szeretnivaló volt, mint a könyv, nagyon. Aziraphale és Crowley zseniális, a szereplőgárda nagyszerű volt, ez az az eset, amikor a film is jó a saját jogán is, és ez ritka. Nézzétek :)!
PS: az nekem már csak hab volt a tortán, hogy a mennybéli főigazgatóságot a Walkie-Talkie-ba képzelték, a Sky Gardenbe :D. Találó helyszín és a kilátás csodás.


Népszerű idézetek

Novecento

Gabriel: Why do you consume that? You’re an angel.
Aziraphale: It’s sushi.

Nocharity 

Crowley: I can't see what's so bad about knowing the difference between good and evil anyway.

2 hozzászólás
Nocharity 

We are Satanic nuns of the Chattering Order of St Beryl.

Nocharity 

Crowley: You can do proper magic. You can make things disappear.
Aziraphale: But it's not as fun.
Crowley: Make you disappear.

Nocharity 

You're so clever! How can somebody as clever as you be so stupid?

Nocharity 

Crowley: What was it he [Jesus] said that he got everyone so upset?
Aziraphale: „Be kind to each other”…
Crowley: Oh, yeah. That will do it.

Anaire

Well, you know what a selfie is? I believe the demon Crowley invented them.

(4. rész – Saturday Morning Funtime)

Nocharity 

Can I say something stupid without you thinking it's stupid?

Nocharity 

I'm going home, Angel. I'm getting my stuff and I'm leaving. And when I'm off in the stars, I won't even think about you!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján