Fleabag (2016–2019) 22

Hat részes komédia sorozat, amelyet egy díjnyertes színdarab alapján készítettek. A főszerepben egy fiatal nőt ismerhetünk meg, aki igyekszik megbirkózni azokkal a nehézségekkel, amiket London okoz.

Szereposztás

Phoebe Waller-BridgeFleabag
Sian CliffordClaire
Jenny RainsfordBoo
Olivia ColmanGodmother
Ben AldridgeArsehole Guy
Bill PatersonDad
Brett GelmanMartin
Hugh SkinnerHarry
Hugh DennisBank Manager
Jamie DemetriouBus Rodent

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Novecento

Valamit nagyon tudnak az angolok. Úgy beszélnek az életről a filmjeikben, sorozataikban, amire Hollywoodban nem képesek. Csontba markoló, torokszorító, de közben nem tudod nem végig mosollyal az arcodon nézni az egészet. Csodálatos. És a Fleabag úgy érte ezt el a második évad végére, hogy az első után egy kis kellemes, szórakoztató, ám felejthető darabnak tartottam pár jó pillanattal. A második évad azonban lekerekítette a történetet, és nagyszerű sorozat kerekedett belőle. Sorolhatnám a sok ötletes megoldását, de fedezze fel mindenki magának.

Szencsike 

Sorozatélményként fantasztikus volt! :) Édes, bús, vidám, szomorú események váltották egymást egy zseniális főszereplő narrálásában. Piszok szókimondó volt, de ez kellett ide, nem ragozták túl a dolgokat, 25 perc alatt a mennyet és a poklot is meg lehetett járni ezzel a csajjal. A vakvéletlen hozott össze Fleabaggel, de soha jobb belenyúlást egy sorozatba. Van egy sajátos stílusa, amit ha a néző fel tud venni, akkor igazán egymásra találhatnak a sorozattal.
A sztori pedig annyit, hogy talán mindenki egy kicsit magára ismert, mert az útkeresés, a magunknak és másoknak való megfelelési kényszer, boldogság keresgélése és a csalódások az mindenkinél jelentkezik.

Demonshadow 

Kasza. Én egyértelműen nem tudom fogni ezt az angol humort. Az elején lévő kibeszélés roppant zavaró, hiába nem jellemző az egész epizódra. A történések pedig hiába realisztikusak, az egész mégis átcsap valamiféle abszurditásba, amiért sem elhinni nem tudom a történteket, sem nem tudom Fleabaget sajnálni, hiszen úgy tűnik, minden gondot végső soron saját magának okoz.

Bogas 

1. évad:
Szókimondó, épp annyira, hogy még tudj rajta nevetni (vagy sírni), de azért érezd magad kényelmetlenül. Különösen akkor lehet jól együtt rezonálni a sorozattal, ha érezted már magad magányosnak, csalódtál valakiben, csalódtál magadban, nem találtad a helyed… Szóval ilyen ritka és senkivel sem előforduló tapasztalatokkal érdemes belekezdeni.

2. évad:
Erről a sorozatról mindig eszembe jut a Grimestól a My Sister Says The Saddest Things, Tegan and Sarától… nos, egy egész albumot össze tudnék állítani tőlük ehhez a sorozathoz… és a Két szál pünkösdrózsa. Ne firtassuk, én sem értem.
No, de viccet félretéve, ez a sorozat olyan volt, hogy azt éreztem: erre vártam egész életemben. Van humora, ugyanakkor összetöri a szívedet, felgyújtja és ugrál a hamvakon, van benne szexi pap… Mi? Mi?! Ó-ó, azt hiszem, gyorsan konzultálnom kell a tudatalattimmal.
Viccet ismét félretéve, dramaturgiailag és színészileg is tűpontos alkotás, most azonnal újra tudnám nézni az egészet. (Őszintén szólva, elég erős a kísértés, hogy félretegyek minden munkát, és inkább Fleabaget nézzek.) Az egészet úgy lehetne jellemezni, ahogy Fleabaget jellemzi az apja: not everyone's cup of tea, képtelenség mindig kedvelni, de lehet szeretni, és benne is rengeteg a szeretet.
It's a love story.


Népszerű idézetek

ancsr

Claire: What is this? I don't even do this in my own home.
Fleabag: Oh, it's very simple. We've paid them to let us clean their house in silence.

3 hozzászólás
Novecento

The Priest: Love is awful. It’s awful. It’s painful. It’s frightening. It makes you doubt yourself, judge yourself, distance yourself from the other people in your life. It makes you selfish. It makes you creepy, makes you obsessed with your hair, makes you cruel, makes you say and do things you never thought you would do. It’s all any of us want, and it’s hell when we get there. So no wonder it’s something we don’t want to do on our own.
I was taught if we’re born with love then life is about choosing the right place to put it. People talk about that a lot, feeling right, when it feels right it’s easy. But I’m not sure that’s true. It takes strength to know what’s right. And love isn’t something that weak people do.
Being a romantic takes a hell of a lot of hope. I think what they mean is, when you find somebody that you love, it feels like hope.

Bogas 

Fleabag: Hair is everything, we wish it wasn’t so we could actually think about something else occasionally. But it is. It’s the difference between a good day and a bad day. We’re meant to think that it’s a symbol of power, that it’s a symbol of fertility. Some people are exploited for it and it pays your fucking bills. Hair is everything, Anthony.

Sztavrogin

Claire: The only person I'd run through an airport for is you.

(2. évad, 6. rész)

Bogas 

Dad: I think you know how to love better than any of us, that’s why you find it all so painful.
Fleabag: I don't find it painful.

Bogas 

Martin: I'm not a bad guy, I just have a bad personality.

Novecento

The Priest: It takes strength to know what's rigth. And love isn't something that weak people do. Being a romantic takes a hell of a lot of hope. I think that what they mean is… when you find somebody that you love…it feels like hope.

Bogas 

Harry: Don't make me hate you. Loving you is painful enough.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján