Fallen (2016) 123

Lucinda „Luce” Price, az önfejű, tizenhét éves lány átlagos életet él, egészen addig, amíg meg nem gyanúsítják egy olyan bűnténnyel, melyet nem követett el. Az esetet követően a Sword & Cross speciális iskolába kerül. A lány úgy érzi, valamilyen módon kapcsolatban áll az iskola két rejtélyes… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 6

Szereposztás

Lola KirkePenn
Addison TimlinLucinda Price
Jeremy IrvineDaniel Grigori
Harrison GilbertsonCam Briel
Daisy HeadArriane Alter
Joely RichardsonMs Sophia
Hermione CorfieldGabrielle Givens
Sianoa Smit-McPheeMolly Zane
Juliet AubreyDoreen Price
Malachi KirbyRoland

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

Theana 

Ó, anyám, hát ez borzasztó volt.
A többiek már elmondták, mi baja a filmnek, de azért a véleményem én is leírom. A történet érdekelt egy kicsit, bár a sztoriban SEMMI új nem volt. Hallottam már, a DC Comics is felhasználta az egyik karakterénél ezt a szálat. A szereplőkről nem tudtam meg semmit, de Pennt még kedveltem is (spoiler), Daniel karakterére meg szerintem jó választás lett volna modellként, vagy könyvborítóként, vagy mittudoménmiként Jeremy Irvine. Wow, olyan gyönyörű szerelem bimbózott ki a szereplők között (lol), hogy már szinte lehetett látni. De csak szinte. Az is milyen szép szerelem, mikor megérzés alapján belezúgsz, aztán nemtom hány nap múlva még kimondod azt a varázsszót is. Bravó! Valakire hasonlít… És az a tipikus „én jobban meg tudlak védeni, mint ő” szöveg, „én vagyok a hibás” – ez még illett is bele, csak NEM volt új megint –, „két fiúval kavarok, nem is tudom, miért”, jesszus.

Ez a film kész kliségyár. Semmi eredetit nem láttam benne, és már a könyvhöz sincs kedvem.

És igazából csak annyit kellett volna csinálni, hogy több időt szánnak köbö… mindenre. Semmit nem dolgoztak ki rendesen. Én még a harcjeleneteket sem láttam, 1) a kép annyira sötét volt, 2) a szereplőket eltakarták a bazi nagy felhők.

És teljesen kiszámítható. A trailer meg abszolút lelövi a „poént”, ami nincs is benne, mert ha megnézed az első akárhány kis percet, megtudod a sztorit. Ugyanígy a film első pár percében.

Én csak arra voltam kíváncsi, hogy spoiler, de ennek majd max utána olvasok, mert – oké, ez az én hibám volt – nem értettem.

A két csillag, mert az írónőnek érdekes ötlete támadt, amit így dolgoztak fel, és a zenék tetszettek.

Ó, és ne. Ennek még folytatása is van? Isten óvjon…

8 hozzászólás
Kitti_Kinczer

Tudom, tudom, hogy nem hasonlítunk össze egy könyvet a belőle készült filmmel, mert hát külön világ a könyves és filmes világ is, de én élnék a szólásszabadság jógával, ezért mégis megfogom tenni, akinek tetszett a film, az kérem innentől kezdve csak saját felelősségére folytassa az olvasást.
Most komolyan?! A film első kockái elmondják, hogy miről is szól a történet (oké persze, aki szereti ezt a témát az a címből rájön) a könyvben végig rejtély fedte az egészet, nem értetted a dolgokat és nem is tudtad feltétlen kikövetkeztetni, ettől is olvastatta magát, ezért haladtam vele, hogy kiderítsem mi is az egész, persze sejtette az írónő a nagy titkot, de az spoiler felfedése szerintem csak a vége felé történik meg a könyvben. Itt a filmben az első képkockánál, egy kicsit már nem tetszett a dolog, de mindegy, végülis nagy dolgot nem árultak el ami nem lett volna benne már az előzetesben.
Nem éreztem a folyamatot, hogy Cam és Luce érdeklődne egymás iránt, egyszer csak ott ültek és kávéztak, aztán Cam rámozdul Lucra, ő meg hagyja.
Daniel nem is bánt seggfej módjára Luccal, csak megemlíti később, hogy seggfej volt, hát bárcsak mindenki így lenne seggfej velem is! ( Komolyan, mert egy szó nélkül nézte a lányt, és elsétált az első találkozásukkor? Hát igazából ha elalszom és ébredésnél valaki engem bámul én is eliszkolnék onnan azt hiszem) Ja és tényleg seggfej volt akkor amikor félre lökte a felé zuhanó szobor alól, meg amikor kihozta a tűzből, tényleg micsoda seggfej alak!
Sokszor úgy éreztem, ha nem olvastam volna a könyvet nem érteném, mi is mondani valója ezeknek a dolgoknak. Vagy éppen, nem tudnám, hogy Cam valamit akar, hátsó szándékai vannak, a filmben ez abszolút nem így volt.
Egyetlen jelenet ami tetszett, mikor Luc hanyatt kiveti magát az erkélyről, na az igazi csattanó (szó szerint) lett volna, ha Daniel nem menti meg, de hát erre semmi esély nem volt, utána vetette magát, és utána távoliból nézzük ahogy egy fény placni felfelé száll, először azt hittem elviszi sétarepülésre a csajt, mert hát olyan sokáig tartott neki, de aztán lassú szárnycsapásokkal visszajutnak a teraszra, ez után a jelenet után felgyorsultak az események, szerintem túlzottan is. Túl hamar le lett rendezze ez az egész bunyó, meg menekülési akció. spoiler
Mondjuk a végén, mikor Daniel és Cam verekszik az volt a film mély pontja szerintem, komolyan azért repkedtek, hogy ököl harcot vívjanak? Ezért kár volt szárnyat bontani és repkedni össze-vissza… Legalább lett volna egy kis villám dobálás, vagy valami kardjuk fényből, bármi (rendben, nem Zeuszról van szó, de hát akkor is kétlem, hogy szárnyuk van akkor nem lehet tüzes kardjuk a látvány kedvéért?). Vagy legalább egy arra repülő madár vagy bármi! Legalább egy turbulencia… mindegy, végülis vissza mentek az erkélyre ők is, biztos az a leszálló pálya a területen. Aztán pletyiztek egyet, végül Dani elröppent, mert a csajszi sikított gy aprócskát, tök logikus, hogy az épület másik feléből ő meghallja, de senki más nem. Azt bezzeg az egész suli látta, hogy két fény placni repked és ököllel püföli egymás egy eső felhőn.
Nagyon hiányoltam a mellékszereplőket, a könyvben megszerettem őket Rolandot, Arrianet főleg, ezért kár, hogy keveset kaptunk a karaktereikből, közelről nem is láthattuk őket, ha jól emlékszem.
A vége viszont, olyan volt mint a film semmien és elhamarkodott, Luc mikor végre a szeret srác karjaiban van, akkor benyög egy valahogy oda nem illő nyálas monológot, aztán erre fogják magukat és elszállnak?! Hát sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de remélem jó messzi repültek, mert nem nagyon hiszem, hogy a második rész jobb lenne :/
Tényleg sajnálom, ha valakinek tetszett a film, de hát ez csak az én véleményem :)

6 hozzászólás
Rahenys 

Nagy bajban vagyok a csillagozással, ugyanis ritka alkalmak egyike, hogy nem tudok így értékelni egy filmet…jelenleg 5 és 6 között vacillálok. Bűn volt másfél órába belesűríteni egy könyvet, mintha a bonyodalom és a tetőpont között elakadt volna valahol a film és hirtelen vége lett.
Az alapötlet nagyon tetszik, maga a bentlakásos iskola, ami elsőnek inkább elmegyógyintézetnek hat, a leírásában bukott angyalok pedig rendkívül felcsigáztak. Nem is tudom, hogy az alapötleten kívül tudnék-e pozitívumokat felsorolni, Cam egész biztosan a pozitív halmazba megy, nem csak a külseje figyelemreméltó, hanem a kedveskedései is Luce irányába. Süt róla, hogy nem egy jófiú, mintha lenne valami hátsó szándéka. Bevallom a végén, – mikor Daniellel egymást túlkiabálva bizonygatták Luce-nek, hogy miért is nem kellene a másikkal mennie és saját magukra mutogattak, miszerint velük biztonságosabb – Cam-nek szurkoltam.
Daniel rém idegesítő, éreztem némi szimpátiát az irányába, amiért olyan eltökélten próbálta eltaszítani magát Luce-től, meghagyva valamiféle titokzatosságot, ám hirtelen váltás következik a semmiből és Daniel már keresi a lány társaságát…egyszerűen nem értem ezt a hirtelen fordulatot. Hirtelen mintha a személyes testőrévé vált volna, Luce pedig nyomban beleszeretett, semmi előzmény nélkül. (Értem, reinkarnáció, évezredes szerelem…de ez annyira unalmas. Mekkorát szólt volna, ha Cam-be szeret bele.)
Maga Luce karaktere is idegesített, semmi értékelhető és érdekes nincs a lányban, kivéve, hogy árnyakat lát. Az egész film alatt csak lézengett, semmit sem tett hozzá érdemben a cselekményhez, bár a cselekmény kivitelezése sem volt valami izgalmas. Annyira…logikátlan és elsietett, nem tudjuk meg rendesen, hogy mi – miért történik, emellett rendkívül kiszámítható is.
spoiler
Nagyon ritka, mikor nem értek valamit egy filmben, de ez az egész bukott angyal szál nem teljesen tiszta.
Meg kell kaparintanom a könyvet, annyi szent.

18 hozzászólás
Dombi_Petra 

Na jó, nekem ez nagyon tetszett. Annyira érdekes , izgalmas volt egész. Nem untatott, fenntartotta az érdeklődésem, nem azt figyelgettem hogy „meg csak xy perc telt el”…, „meg mindig hatra van xy idő”…
Ez a magán iskola mondjuk elég furcsa volt, tömve telis-tele múltbeli titkokkal. A reinkarnáció ötlete is bámulatos, aki hisz benne, akar csak én annak kötelező film.
Ami nem tetszett a filmben spoiler

Sunshine 

A könyv nélkül az egész zagyvaság lett volna… így csak félig volt az.

Biztos velem van a baj, de az ügyeletes rosszfiú (?), Cam jobban nézett ki, mint Daniel… néha… olykor… :) (Hogy valami pozitívval nyissak).
Egy csomó gondom volt a filmmel. Értem én, hogy másfél órába nem lehet egy egész könyvet beletömöríteni… Ja, várjál! De, lehet. Sokaknak sikerült is.
Az elején kapott kis narráció, hát többet sejtet, mint amit végül hozott a film, szerintem.
A színészeket ugyan jól összeválogatták, de engem zavart, hogy Luce, Daniel, Penn és Cam kivételével többnyire csak statisztának kellettek. És lássuk be, a főbb szereplők sem kaptak mélységet.
Camet annyira bírtam volna rosszfiúként… nem volt az. Inkább „a másik srác” volt, aki majd megveszik a lányért…so-so.
Daniellel sem bántak jobban az írók (nem az írónőre célzok, természetesen), mert néha olyan értelmetlenül jöttek ki a dolgok… Én nem csodálom, hogy szegény sokszor csak bámult és zavart volt. Ő is azon töprengett valószínűleg, hogy már megint miért azt kell mondania, amit. :)
Penn szerethető volt, igazi barát meg minden… szegény meg is szívta.
Lucinda pedig kb. Daniel szintjén volt nálam. Néha nem értettem. (Ez persze nem a színésznő hibája volt).
Egyébként a fényszárnyak egész jók… lettek volna, csak sokszor „távoli fény” módszerrel oldották meg a dolgot, ami lássuk be, béna volt.
Kedvenc jelenetet nehéz választani… na, nem azért, mert olyan sok volt. A szobor lezúgása vagy a vívás.
Alapvető problémám, hogy a film annyira kliséhegy, hogy már mindent láttunk máshol is.
És azon egyszerűen nem tudtam túltenni magam ahogy véget ért. Hát mi volt ez? Mintha egy sorozat extra hosszú első részét néztem volt, de komolyan. Vagy csak velem van a baj?
Tényleg érdekelne a háttér. Lejárt a stúdióidő?
Na mindegy, végülis egyszer megnéztem. (Idén ráadásul nem is ez a legrosszabb, amit láttam).

Én azt javasolnám, hogy előbb a könyvet olvassák el azok, akiket érdekel. Nem csak azért, mert jól jön a megértéséhez, hanem azért is, mert sokkal jobb (nem kiemelkedő, de egyszer szívesen elolvastam), és a film után talán már nem lenne kedvük hozzá.

2 hozzászólás
szymba23 

Nem rég fejeztem be a könyvet, ami bevallom őszintén, nem igazán tetszett… de a film elég jó volt. A szereplők is helye közel megfelelőek voltak, nagyjából így képzeltem el őket, remélem folytatása lesz, bár könyvbe is folytatni fogom, ha már elkezdtem. :)

2 hozzászólás
Kedves_Könyvek

A könyvnél jobb volt, de hát kutyából nem lesz szalonna.

dorinasenkar

A könyv már ezer éve a várólistámon van, de a filmre már annyira kíváncsi voltam, hogy nem bírtam tovább, és megnéztem. Bárcsak ne tettem volna! Ha a könyv és annak fülszövegének ismerete nélkül ülök le megnézni a hajamat téptem volna. A történet kidolgozatlan, semmi logikai összefüggést nem találtam. A történésekre sok esetben nem kaptam választ, csak tényként volt közölöve ez és ez az információ. Az alaptörténet és konfliktus viszont kiváló táptalaj lett volna egy látványos mozifilmnek, de a látványelemekről inkább hallgatok, mert azok borzalmasak vagy nem is voltak egyáltalán.
A színészi teljesítményről már ne is beszéljük. A főszereplő lánynak konkrétan nem volt mimikája. A kialakult szerelmi háromszög, amiben megjelenik a két rivális férfi karakter, pedig szintén nem volt megfelelően felépítve, célozgatásokkal volt elintézve ez a szál is.
Penn szerepében feltűnő Lola Kirke volt az egyedüli értékelhető színész, aki azt hozta, amit kell.
Egyszóval a könyvet biztosan elolvasom, de ebből sokkal de sokkal jobb mozit is lehetett volna csinálni.

Faythe

Hát ez nagyon gyenge volt…
Luc kb fél perc alatt szeret bele Danielbe csupán egy megérzés miatt… Nagyon nem valósághű… Azért remélem Penny túléli és meggyógyítják az angyalok, mert az egész filmben ő volt a legszimpibb..

TejesMasni 

Az alapsztori tetszik, még akkor is, ha klisés. Kedvelem az ilyen történeteket. Nem volt rossz film, bár eléggé összecsapott volt és valóban keveset tudtunk meg az előzményekről, a karakterekről és a mellékszereplőkről nem is beszélve. Nekem a vége miatt úgy tűnik, hogy a készítők arra számítottak, hogy lesz folytatás…nem lenne rossz egy második rész, én szívesen megnézném, hátha többet tudnánk meg a szereplőkről. Jól jönne egy izgalmas háttértörténet is. A film felkeltette az érdeklődésemet a könyv iránt. Igyekszem beszerezni és elolvasni. A látottak alapján könyvben biztos jobb és részletesebb a történet. A színészekkel nem volt bajom, jól hozták a szerepeiket.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Penn: Let my help you.
Luce: Why?
Penn: Because that's what friends do


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján