Eiga Given (2020) 15

Given Movie · 映画 ギヴン
59' · japán · animációs, dráma, romantikus, anime, zenei

Tovább folytatódik a banda története, ám ezúttal Akihiko és Haruki kapcsolatára helyeződik a hangsúly. Vajon képesek lesznek túllépni önmagukon és rátalálni az egymáshoz vezető útra? (Forrás: nanashi.hu)

japán
japán

Szereposztás

Yano ShougoSatou Mafuyu (hang)
Eguchi TakuyaKaji Akihiko (hang)
Uchida YuumaUenoyama Ritsuka (hang)
Asanuma ShintaroMurata Ugetsu (hang)
Nakazawa MasatomoNakayama Haruki (hang)

Kedvencelte 5

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Yuuko

Hirtelen felindulásból néztem meg, pedig rossz szokásom nagyon-nagyon várni egy filmet, aztán miután kijött, szépen elfelejteni… Minden másodperce megérte. Harukit nagyon szeretem, szóval szurkoltam neki, hogy jól alakuljanak a dolgai. Rég láttam a sorozatot, de ez a film nekem most nagyot ütött. Remélem Ugetsu is talál majd valakit, akivel boldog lehet együtt, mert őt is megkedveltem. Az egyetlen hiányérzetem az, hogy itt gyakorlatilag Mafuyu, de főleg Uenoyama csak statisztaként funkcionált, bár ez nem az ő filmük, volt, de még egy icipici közös jelenetnek nagyon örültem volna. Az új dal nagyon jó lett, bár a Fuyu no Hanashi-t nem múlta felül nálam.

Shad 

*sóhaj* megérte várni rá… kaptunk még egy csodálatos dalt, bár kapnánk belőle még jó pár évadot… (és míg ezt leírtam és végig hallgattam az endinget elértem a legvégére ééés van bónusz jelenet, úgyhogy várjátok meeeg! )

1 hozzászólás
Dreamborder 

Röviden: :')

Nehéz megfogalmazni az érzéseimet. :)
Imádtam, hogy hozta ugyanazt a hangulatot, amit a sorozatnál éreztem.
A három srácon keresztül mutatta meg a szerelem sokszínűségét. Ami lehet gyönyörű, fájdalmas, gyönyörű és fájdalmas… :) Semmi sem fekete vagy fehér, iszonyat nehéz felismerni, ha valakit jobb lenne inkább elengedni, még nehezebb meg is tenni.
Nekem ez nagyon tetszett. Már a sorozatnál is reménykedtem abban, hogy ők is kapnak egy jó befejezést, de arra nem számítottam, hogy Ugetsu ilyen jó karakter lesz.
Nekem is az az egyetlen hiányérzetem, hogy Mafuyuból és Ue-ből ilyen keveset kaptunk. Szóval, mikor jön a folytatás? :)

Ps. megyek és szépen felrakom a listámra ezt a két számot is. <3

IBagci 

Ez a film darabokra törte a szívem, majd összerakta. Mégis imádtam.
HARUKI <3
Örültem, hogy a film inkább Harukira és Akihikora ( Meg Ugetsura) összpontosított. A sorozatban Haruki volt a kedvencem.
A film meghatott. Sok nehéz témát hozott fel.
Akihiko-t párszor az ablakon dobtam volna ki a viselkedése és a szavai miatt spoiler Idővel sikerült megértenem, hogy ő ettől a kapcsolattól függött és nem tudta lezárni sokáig, amire Ugetsu mindig csak rátett egy lapáttal. Bevallom kissé toxikusnak hatott számomra akapcsolatuk.
Ezzel szemben Haruki-t a kitartásáért és az erejéért még jobban megkedveltem. Egy határozott, mégis jószívű férfi maradt, aki, mint egy főnixmadár kapott erőre a kezdeti nehézségek után. spoiler
A film végkifejlette kicsit összezavart, hogy mire akarnak kilyukadni, de a hegedű-verseny után megértettem. spoiler Csodálatos befejezést kaptunk, mely megmelengeti az ember szívét és fülig érő vigyorral jutalmaz *_*

Klaudia98

Aaaaaah, kisírtam a szemem T-T Imádtam Harukit a sorozatban, ezért örültem, hogy most kicsit többet foglalkoztunk vele. spoiler Ugetsu-t is nagyon megszerettem, remélem, ő is fog találni valakit ♥
A dal gyönyörű volt T-T ahogy az ending is ♥

2 hozzászólás
krlany 

A sorozat után ez is egy jól sikerült darab… csak egy kicsit rövid.:) Néztem volna még, és talán ennél a történetnél az sem baj, ha lassabban bontakoznak ki az érzéseik, bár ugye ez a film rövid ehhez… mármint a lassú kibontakozáshoz. De ezzel együtt is jó volt nézni. Jöhetne még folytatás…

K_A_Hikari

Annyira, de annyira imádom ezeket a srácokat *-* Már a sorozat is a szívem csücske, Akihiko és Haruki viszont nagyon megérdemeltek egy külön filmet (bár egy egész sorozatot is simán megnéznék róluk :))
Szeretem a Givenben, hogy tele van érzelemmel és ezeket az érzéseket olyan szépen építik bele a történetbe, hogy öröm nézni. Ez itt is így történt: vágyakozás, szerelem, féltés, aggodalom, minden volt itt… és kenterbe is verte egyik-másik hetero romantikus animét.
Mafuyu dala nem ütött akkorát, de az ending és az endig utáni jelenet ezerszer is kárpótolt.
Megpengette a szívem húrjait, egyszerűen imádtam minden pillanatát.

Marinette

Hogy őszinte legyek, elég vegyes érzéseim vannak. Leginkább Ugetsu miatt néztem meg, hármójuk közül nekem ő volt már a sorozatban is a legérdekesebb. Sem őt, sem Akihikót, sem a kapcsolatukat nem sikerült teljesen megértenem, de ez nem hiszem, hogy a film hibája. Az új dal tetszik és az ending is, már többször meghallgattam őket, de a film szerintem egyszer elég volt. Annak örülnék, ha Ugetsu kapna folytatást.


Hasonló filmek címkék alapján