Kedvencelte 2

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

TiaManta 

Miért hittem hogy a 3 történet összefügg valahogy? Jobb lett volna. Nem úgy kellett volna?
Az első határozottan jó volt. A 10-ből 9-et simán megadok neki, akár 10-et is. De a másik kettő már kevésbé… nézhető. Bevallom elég idegesítő volt. Főleg mikor a patkányos résznél elvesztettem a érdeklődésem.
Nehéz így értékelni…
1. rész 9-10 pont
2. rész 6 pont
3. rész 5 pont

Legyen átlag 7. Csak mert a stop motion animáció (nem értek hozzá, gondolom az volt) nagyon tetszett.

eszternemeszti 

Megpróbálok külön-külön írni a részekről, mert össze nem hasonlíthatóak egymással, + azért ide írom, mert itt legalább egyben látni majd.

1. rész
Érdekes történet a szegénységről, hogy mennyire befolyásolja az anyagi élet az embereket. Nekem letaglózó volt az, hogy a gyerekek ebben az esetben mennyire reálisan látják az egészet. Ők még nem tudják felmérni a ház súlyát esetleg, hogy az mennyibe került, csak az, hogy a kedvenc (pl.) babaházuk ott legyen velük.
Ugyanitt nagyon fontos azt is megemlíteni, hogy milyen zseniálisan nyomasztó hangulatot teremtettek. Tényleg azt éreztem, hogy engem is összenyom a fal. Szépen rávilágított ez a rész arra, hogy mennyivel fontosabb és (szerintem) jobban is értékelik az emberek azt, amit saját maguknak megkeresnek. Tudni kell, hogy meddig ér az a bizonyos takaró, mert nagyon el tud szaladni a ló az emberekkel, főleg, ha valamit ingyen adnak..

2. rész
Nekem erről a részről első blikkre abszolút az 'Élősködők' film jutott eszembe. Mivel ebben a részben egy egér és több patkány élete van bemutatva, azt hiszem hűek maradtak az állatokról alkotott véleményekhez. Mennyire szorgos volt ez a kisegér és mennyire küzdött az álmaiért és milyen könnyen kihasználták.
Naív is volt természetesen, szó se róla, de tényleg nagyon egyszerűen ki lehet használni azt, amikor az ember valamibe szívét-lelkét adja. Nekem erről szólt ez a rész.

3. rész
Érdekes volt ez a rész több szempontból is és több 'tanulságot'(?) is véltem felfedezni. Egyrészt, hogy mennyire erős is a magány. Amikor épp csak egy házad van és semmi más, milyen erővel tudsz kapaszkodni ahhoz az egy istenverte tárgyhoz. Mert nincs másod. Ekkor mutatkozik be az 'ember', akinek az önző emberek id többet érnek, mint a magány. Társasági lények vagyunk.
A másik pedig az, hogy tényleg mennyire más személyiségek, hány féle élethelyzet. Mennyivel másabb egy 'hippi' élete, mint egy teljesen realista jellemű embernek. Emellett annyira egyértelmű, hogy minden érzelem a legvégére marad.. Vagy épp ki sem derül. (Ezt majd mindenki megtudja a 3. részből, akkor tudni fogja, hogy miről beszélek.)


Hasonló filmek címkék alapján