Death Note: Az utolsó név (Death Note 2.) (2006) 58

Death Note: The Last Name · DEATH NOTE デスノート the Last name
140' · japán · akció, kaland, dráma, fantasy, krimi 16

Miután megölte az egyetlen embert, aki rájött, hogy kicsoda Kira valójában, Light folytatja hadjáratát a Halállistával. Növekvő megalomániájának csak a zseniális, ám kissé flegmanyomozó, L az egyetlen akadálya. Kettejük szellemi párbajában villámgyorsan emelkednek a tétek, míg végül a puszta… [tovább]

japán · japán, angol
angol

Képek 7

Szereposztás

Fujiwara TatsuyaYagami Light
Matsuyama KenichiL
Toda ErikaAmane Misa
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Jó folytatása az elsőnek. Tény, hogy kicsit jobban kapkod, ha az előző rész hozzáadott karaktereket, ez inkább összevont, de ügyes, logikus zárás. Továbbra is igaz, hogy eléggé low-budgetben meg lehet oldani az egészet, a két főszereplő színész munkája dönt az eredményről, és ők továbbra is nagyon jók.
Fujiwara Tatsuya erre a részre már láthatóan belejött a játékba, remekül látszik, mennyire manipulatív is Light, Matsuyama Kenichi pedig továbbra is kiváló. Misa bosszantó, de a színésznő jól hozza, annak ellenére sem érződik ripacsnak, hogy a szerepe maga nagyon erősen okot ad rá. A karakterek közti dinamikát jól elkapták, lehetett kicsit nevetni-mosolyogni is a sötétebb szálak mellett, aminek örültem.
A zárással a mai napig nem tudom, hányadán is állok. Számomra a mangás végkifejlet az abszolút etalon, így persze hiányolom Neart (igaz, ő a spin-offban megjelenik, és szerethető is, de messze nem hozza azt a jellemet, amiért az eredeti karaktert nagyon megkedveltem), Mellot is, és nagyon sok olyan mondat és olyan döntés kerül L-hez, amik annyira nem illenek a karakteréhez spoiler Viszont tény, hogy így is hosszú lett az egész, a lezárás így is üt, spoiler Az utolsó jelenetek igazán meghatóra sikerültek.
Nem tökéletes adaptációk. De ez a film és az első rész is abszolút méltó az eredetihez, remek kis „alternatív univerzum” történet, jó színészekkel. Én merem ajánlani, az egyik legjobb tapasztalatom a live actionökkel.
Megemlítettem a Death Note elemzésemben:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/05/death-note-hal…

3 hozzászólás
Kemiviki 

Jó volt. Nekem kifejezetten tetszett ez a befejezés, érdekes volt. Nem jobb az animénél, de egy jó kiegészítő történet hozzá.

Saileach 

Nagyon csavaros és emiatt izgalmas folytatása volt az első résznek. A végéig nem lehetett tudni ki vág át kit… Viszont épp emiatt, mikor kiderültek végképp a dolgok, olyannyira kereken lezárták a sztorit, hogy az kibúvóknak vagy folytatásoknak nem hagyott teret. (A további hivatalos folytatások épp ezért mellékszálakra vagy sokkal későbbi dolgokra koncentrálnak.)
Tetszettek a halálistenek, Ryuk az almáival, Ren a szerelmével, és az egész mitológiájuk. Mondjuk Misa-tól megőrültem, annyira IQ nuku volt szegény, viszont a két főhős Light és L. durván jó volt. Light átmenet a szépfiú és a pszichopata közt, s bármennyire ez utóbbinak bizonyult, sokszor neki drukkoltam L. ellenében. Ez utóbbi meg minden zizzentsége és csokiimádata ellenére méltó önfeláldozó ellenfélnek bizonyult akár a halálistenek ellen is.
Maga a történet pedig igen elgondolkodtató: vajon meddig terjed az igazságszolgáltatás, és mikortól szimplán öldöklés? Vajon mindenkire hatna egy ilyen lista? Mindenkit eltorzítana, bárki kezébe is kerülne? Ma még csak bűnözőket és korrupt politikusokat ölne, holnap már szomszéd nénit is, mert az csúnyán nézett rá? Vajon ki mindenki áldozható fel a jó ügy érdekében?!
Érdemes kicsit elfilózni ezeken…

Andilány 

Ez a rész jobban tetszett, mint az első. Egyrészt ebben L többet szerepel, másrészt én annyira ilyen befejezést szerettem volna. spoiler

HavasNyusziTalp

Ahogy azt az első részhez írt értékelésemben írtam, arra számítottam, hogy legalább annyira hű lesz a mangákhoz, mint az anime. Ehhez képest a második rész még nagyobb csalódás volt számomra. Az egyetlen, ami tetszett benne az a befejezés, mert L a kedvenc karakterem a történetben. Azt sem bánom, hogy Near-t és Mello-t kihagyták. Sosem csíptem őket. De összességében ez sem ütötte meg a mércét Death Note fronton.

Gothic01 

Java részt egy fokkal jobb volt, mint az előző rész, a nagy mobilos jeleneten hatalmasat nevettem… de a nagy záró hadművelet lerontotta a pozitívumokat. Valami rémesen béna lett… arról nem is beszélve, hogy sokszor a logika rovására egyszerűsítették, ami az animében értelemszerűen jobban ki lett bontva a plusz idő által. El lehet rajta szórakozni, jó kis nosztalgia lehet… de ezek az élő verziók az eredeti anyaghoz képest egy milliószorosan lebutított alternatívát képeznek sajna, amiben Light fele olyan okos sincs, mint amilyen… :/


Folytatása

Összehasonlítás

Death Note


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján