Conan, a barbár 2. – A pusztító (1984) 38

Conan the Destroyer
103' · amerikai · akció, kaland, fantasy 16

Conant, a legyőzhetetlen barbár harcost Taramis királynő bízza meg azzal, hogy kísérjen el egy fiatal hercegnőt és annak testőrét egy távoli kastélyba, ahonnan a hercegnő Dagon bűvös kürtjét hozza majd el. Conan nem is sejti, hogy a gonosz királynő fel akarja áldozni a hercegnőt, amint az… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerConan
Grace JonesZula
MakoAkiro
Sarah DouglasTaramis hercegnő
Wilt ChamberlainBombaata
Tracey WalterMalak
Olivia d'AboJehnna hercegnő
Pat RoachMan Ape / Toth-Amon
Jeff CoreyGrand Vizier
Sven-Ole ThorsenTogra

Kedvencelte 4

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

csartak 

Az első rész jobban tetszett, (az lassabb, elgondolkodóbb) pedig ebben több az akciójelenet, bár lehet hogy ez adott okot a kicsit bénább trükkökre.

krlany 

Én erről anno lemaradtam… de nem olyan nagy baj ez!:D
Az eleje még tán jobban is tetszett, mint az első rész… az a kivaxolt agyarú mamutcsontváz a sivatagban, ahogy megcsillan rajta fény… oh yeah! Egész jó volt a látvány meg a fényképezés… de a maszkmesterek befuccsoltak rendesen.
A kastélyszörnyig még úgy nagyjából rendben is volt… de ott aztán röhögőgörcsöt kaptam:D… az egy SW-s sith paródia… mondjuk lehet innen vették, kikupálták kicsit, oszt hallellujah!:D … a pankrációról nem is beszélve… Schwarzi ordítása pedig párját ritkítóan béna!:D De a tulokszörny is katasztrófa a hártyás „szárnyaival” meg a lopott szájával… nah az volt a mélypont!
Viszont kicsit összerakottabb a sztori, mint az elsőnél, még akár izgalom is volt benne, amit abszolúte a javára írok… csak a szörnyeket feledni tudnám!:D

3 hozzászólás
kedaiyun

Ezt hamarabb láttam, mint az első részt, és tetszett. Most, hogy sorrendben néztem a filmeket, úgy gondolom, hogy nem sokkal marad el az elsőtől. Ez a film sem a brilliáns párbeszédeiről híres, de azért van jó pár vicces jelenet és dialógus.
Ebben a filmben Conannak és csapatának egy küldetést kell végrehajtania, a csapatban pedig van harcos, varázsló, tolvaj, és egy királylány is, tehát teljesen klasszikus a felállás. Az első filmből visszatért Akiro, a varázsló, a többiek viszont újak Conan mellett. A kedvencem Zula, a fekete harcosnő volt ("Hogyan csábítanál el egy férfit? – Megfognám, és vinném!"). Jenna, a hercegnő viszont egy kicsit idegesítő volt. Megpróbált dirigálni, de ez rendre kudarcba fulladt. A kedvenc jelenetem az volt, amikor közeledni próbált Conanhoz, aki azonban túl részeg volt, de egyébként is csak az ő Valeriáját szerette volna visszaszerezni. Itt volt néhány vicces részlet a filmben.
Conan karaktere sem változott az előző film óta. Kicsit magának való, komor, de vannak érzései, és valahogy egy kicsit szomorú is az ő figurája.
Nem nagyon szoktam észrevenni bakikat a filmekben, csak utólag, ha utánanézek, de itt észrevettem az egyik jelenetben, hogy egy stábtag dobálja le a sziklákat, amikor a barlang összeomlik. A sziluettje látszott.
Összességében jó kis film, továbbra is tetszik. Igazi 80-as évekbeli fantasy hangulata van.

carragher 

Aki nem tudja mi az a fantasy az nem tudja.hogy az egyik fő irányzata ,hogy a hős kísérget vagy megmenti a királynőt.
Ez a film tipikus fantasy ahol a Hős kísérget és közben legyőzi az akadályokat. Az első rész jobban tetszett itt az hiányzik ami az első részben jó volt :a zene és ,hogy Arni keveset beszélt.

TribeBubu 

Nekem ez nagyon tetszett. Igaz, kicsit béna a történet és mai szemmel a kivitelezés is bugyutának néz ki, de gyerekkoromban odavoltam az ilyen fantasy-kért. Meg szerintem a maga idején ez egy nagyon látványos film volt.

Hippoforaccus 

Körül-belül azt a színvonalat nyújtja, mint az első rész. Ez talán egy kicsit akciódúsabb, de legalábbis nem tűnik olyan nyújtottnak.

Filmdoki 

A kutyamindenségit! Na ez aztán… Hű! Az első résztől sokat vártam, keveset kaptam. Na ettől semmit sem vártam, hát nem is kaptam semmit, így nem is csalódtam.
Conan második kalandja azért már jóval kalandosabb, mint az első rész és itt már azért éreztem, hogy rittyentettek is valami sztorit, de a megvalósítás az már más kérdés.
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy lehet egy filmet ennyire amatőren elkészíteni, pedig egy ügyes rendező ebből biztosan kihozott volna egy izgalmas kaland-fantasyt.
Conan most nem megment egy királylányt (na jó, a végén igen), hanem kísérgetnie kell, közben lezúznia pár rosszfiút. Útja során segítik a társai, akikre kb. nem is lenne szüksége, max a varázslóra. A hülye tolvajgyerek baromira idegesítő, próbál poénkodni, meg rinyál, de az égegyadta világon nincs semmi haszna. Maga a humor is olyan gáz amit képvisel, hogy az ember csak a fejét tudja fogni. Mondjuk az egész film humora egy ötéves gyerek szintjén van, szóval nincs miről beszélni. Mikor Conant leköpi a teve, az meg erre pofán veri… Jó tudom, hogy az első részre utaltak ezzel, de akkor is. Meg mikor este félrebeszél. Én komolyan nem értettem, hogy most Arnold nem tudta a szöveget, aztán benne hagyták poénból, vagy részeget játszik vagy esetleg most azt akarják szemléltetni, hogy a néger bácsi valami szert adott be neki.
Aztán ott van a néger néni a Halálvágtából, aki bottal verekszik. Meg megijed a kisegértől. Na jó, ez viszont vicces volt. De lehet már lefáradtam annyira, hogy röhögjek ezen. Meg van még a nagy feka, aki amúgy gonosz, meg a kici kínai varázsló, aki cinálni szok kici viccesz mágiát.
A film óriási előnye az elődjével szemben, hogy rövid, így nem kell vele annyit szenvedni, bár itt sűrítve vannak a hülyeségek, szóval… Az akciók azért elég rendesen megszenvedték a vágóasztalon, mert elég sokszor nem mutatják a kaszabolást, máskor meg totálban láthatjuk, hogy valakit felnyársalnak. Nem rosszak amúgy, el lehet rajtuk szórakozni, de semmi extra.
Marhára gyenge folytatás, ami után érthető, hogy nem lett több rész. Poledouris munkája az ami tényleg dicsérendő. Nem annyira nagyszabású, mint az első rész dallamai, de ez is nagyon ott van azért.
Lehet, ha gyerekként láttam volna ezeket a filmeket, akkor tetszettek volna, de ki tudja.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján