Chilling Adventures of Sabrina (2018–) 77

A sorozat az Archie comics univerzumában jelenik meg, és a Riverdale spin-off-jaként érkezik. A félig boszorkány, félig ember Sabrina Spellman nehéz helyzetbe kerül, amikor betölti a 16. életévét: el kell döntenie, hogy a természetfelettit vagy a hétköznapit választja, ugyanis nem lehet… [tovább]

angol
angol
Angol
angol

Képek 21

Szereposztás

Kiernan ShipkaSabrina Spellman
Ross LynchHarvey Kinkle
Lucy DavisHilda Spellman
Richard CoyleFather Blackwood
Tati GabriellePrudence
Abigail F. CowenDorcas
Adeline RudolphAgatha
Michelle GomezMary Wardell
Miranda OttoZelda Spellman
Chance PerdomoAmbrose Spellman

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 40

Várólistára tette 141


Kiemelt értékelések

Charityy 

A második évad klasszisokkal jobb lett, az első inkább csak egy bevezetés volt. A második viszont pörgős, izgalmas és teljes mértékben a boszorkányokról szól. Alig várom a következő évadot.
Team Nicholas

chibizso

Ha a következő évadban az írók kilépnek a tinédzser történetek védőburkából, a Chilling Adventures of Sabrina egy izgalmas sorozattá válhat, és esetleg olyan kultikus státuszba is léphet, mint anno a Buffy, a vámpírok réme.

Minden hibája ellenére a Chilling Adventures of Sabrina egy atmoszférájában és boszorkány szereplőiben szórakoztató tinisorozat rengeteg potenciállal. Az évadzáró cliffhangere és tíz rész alatt megemlített fajok és szerepkörök, mint az elátkozottak és a boszorkányvadászok bőven fenntartják a néző érdeklődését a következő évig. A december 14-én érkező karácsonyi epizódban kiderül, milyen irányban terveznek elindulni a készítők.

Bővebben: https://roboraptor.24.hu/2018/11/19/a-tiniboszorkany-bu…

Szencsike 

2. évad után (2019. május):
Az első évadhoz képest, sokkal mozgalmasabbra sikerült az évad, és szerencsére sok jó fordulatot írtak a történésekbe. Sabrina hozta a formáját (=megy a saját feje után, tök mindegy, hogy ki mit mond) és végre a „muglik” története is jól alakult. Jó évad volt, jó fordulatokkal (Zeldát és Hildát végre igazán jól mozgatták és Ambrose is több szerepet kapott. A Luciferes szál érdekesre sikerült, és lezárás alaposan feladja a leckét a harmadik évadra.

Sabrina történetét én a Melissa Joan Hart-féle verzióból ismertem csak, ami aranyos és cuki volt. Úgy kezdtem bele, hogy nem tudtam, hogy mire számítsak, így valahol a kellemes-elfogadható között ingadozik a véleményem. Nem ismerem az eredeti alapot, így csak az adaptációt értékelem. Ez a verzió tinis, darkos, polkorrekt, és kiszámítható volt.
Tinis, mert megvan benne minden, ami egy tipikus tinisorozathoz kell: szerethető főszereplők, gonosz csajok, szerelem… és a karakterek elmehettek volna egy normális világban játszódó tinisorozat karaktereinek is, annyira klisésre sikerült megírni néhány dolgot.
Darkos, mert többé-kevésbé újat nyújtott a természetfeletti világgal kapcsolatban. Érdekes volt a boszorkányok új megközelítése, bár a sátánizmus a sorozat végére számomra elég erőltetetté vált. Sajnálom, hogy a mágusiskolából csak a kötelező zaklatást láttuk, mert érdekes lett volna belepillantani a működésbe.
Polkorrekt, mert megvannak a kötelező LMBT karakterek.
Kiszámítható, mert igazi meglepetés nincsen benne, főleg ha egyes karakterfejlődéseket nézünk: Sabrinának megvolt a kötelező „jót akart, de rosszul sült el momentum”, ami végül az ő végjátékához vezetett el. A Twisted Sisters a tipikusan bully karakterek, pedig belőlük még jó sok mindent ki lehetne hozni. Ambrose is csak volt, egy-két odavetett félmondaton kívül szinte alig volt szerepe, csak mint „tanácsadó” funkcionált. Hilda és Zelda néni a „jó zsaru” és a „rossz zsaru”, de mintha őket sem merték volna igazán kihozni a karakterük komfort zónájából. Talán akit jól mozgattak az Ms. Wardwell, lesz még meglepetés, ha az ő kilétét sikerül felfedni. A történetvezetés is amolyan „tipikus” volt: kellő mennyiségű dráma, romantika, móka váltotta egymást, de valahogy nem ütött igazán semmi.
Nem tudom meghatározni mit is érzek a sorozattal kapcsolatban, mert potenciálja bőven van, főleg úgy, hogy már a 3-4. évadot is berendelték. Követni fogom mindenképp, mert kikapcsolódásnak egészen kellemes, de nem lett belőle világmegváltó sorozat.

tataijucc

Az én legnagyobb bajom az, hogy hajt a kíváncsiság. Az első évad még egészen jó volt, de arra se mondanám igazán, hogy tetszett. Aztán jött ez a második évad; a második epizódnál egészen masszív késztetést éreztem, hogy hagyom az egészet a fenébe, de aztán jött az a bizonyos kíváncsiság… kétségtelen, vannak jó momentumok a sorozatban, de főként nem bírom. Nem mellesleg, míg az első évad erénye abban mutatkozott meg, hogy nem vette magát komolyan, addig ez a következő évadra teljesen megszűnt.

piciszusz 

Nekem ez nagyon bejött. Nem az a tinimaszlag, mint ami anno ment, darkos, izgalmas, várom a folytatást! :)

iamwiki

1 évad : Az előzetest mikor láttam nagyon izgatott lettem, gondoltam, hogy kicsit badass-eb lesz (Sabrina) és voltak részek ahol igazán badass volt, de azon kívül nem volt túl kemény. A sorozat témája és a feldologozása igazán jó volt és a szereplők is szimpik voltak. Ezért is adtam meg a 10 csillagot.
2 évad: Ez egy kicsit keményebb volt mint az első évad plusz megismerhetjük Lucyt (Amenadiel beceneve Luciferre és nagyon tetszik./Lucifer fan/ ) aki nem is néz ki rosszul. Kalandos évad.

Lilinay

Nem sok kedvenc sorozatom van, de ez rögtön az első lett. Annyira az én világom, mintha nekem írták volna :"D Mikor hallottam a Riverdaleről, annyira akartam szeretni azt a sorozatot, de nem ment, aztán megjelent ez, és…vitt mindent. Nem tudok úgy írni áradozni róla, hogy ne legyen spoileres, szóval inkább nem teszem, de most fejeztem be a második évadot és TE JÓ ÉG követelem a folytatást MOST!

h_grett

Nem tudom, miért nézem…talán csak nézeti magát. Egyrészt para, én nem igazán bírom az ilyesmit. :D másrészt Harvey az agyamra megy, de lassan Sabrina is.
2.évad sokkal, de sokkal jobb. Ha az elsőnek nem adtatok esélyt, talán a másodiknak igen!

Liv_Lovely

Eleinte tartottam tőle, hogy olyan lesz mint a Riverdale (én is nézem, de tudjuk hogy milyen :D), de szerencsére nem. Nagyon szeretem a boszorkányos filmeket/sorozatokat és mostanában kezdtem kifogyni belőlük, úgyhogy ez épp jókor jött. A díszleteket meg az egésznek a stílusát is nagyon eltalálták. Ami nem tetszett és számomra unalmas volt, az Sabrina „mugli” barátai. Eleinte kifejezetten irritáltak, de az évad végére már kevésbé éreztem ezt.
Kíváncsian várom a következő évadot. :)

Monday

Ehh, I guess it's okay? Igazából nem tudom kit céloz meg? Nekem így 24 évesen nagyon tini néha, aztán meg hűű, hát ez legalább jó véres. Kiernan sajnos engem nem vett meg, meg igazából egy csomó más színész se. Olyan oké, megnézem miközben vacsorázok?


Népszerű idézetek

AdriennKanter 

Ambrose: Where’s Aunt Hilda?
Zelda: She annoyed me, so I killed her and buried her in the yard.

(1x02)

AdriennKanter 

Ambrose: And what time will we be spellcasting?
Sabrina: Midnight-ish.
Ambrose: The witching hour? Spooky.

(1x01)

pvik13 

Nobody's ever beaten the Devil, but you just might.
1x03

Nocharity 

– Most, hogy megetted, mondd, milyen íze van a szívednek?
– Keserű.

AdriennKanter 

Ambrose: I’m not proud of it but I was arrested for trying to blow up the Vatican.

(1x04)

Fireheart 

Ambrose: Why must you always insist that the universe grant you special privileges?

AdriennKanter 

Sabrina: I want freedom and power.
Prudence: He will never give you that. The Dark Lord. The thought of you, of any of us, having both terrifies him.
Sabrina: Why is that?
Prudence: He’s a man, isn’t he?

(1x02)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján