Bosszú El Pasóban / A Pirinyó, a Behemót és a Jófiú (Cat Stevens 2.) (1968) 42

Ace High / Four Gunmen of Ave Maria / Revenge at El Paso · I quattro dell'Ave Maria
132' · olasz · vígjáték, western 12

Egy kalandor két férfit kirabolva, 300.000 dollárt visz el. A meglopott férfiak üldözőbe veszik, ám amikor végre szemtől szembe kerülnek, kiderül, hogy össze kell fogniuk egy másik, sokkal nagyobb ellenség legyőzésére. Miután együtt diadalmaskodnak a mindenre elszánt bűnöző fölött, aki… [tovább]

Szereposztás

Terence HillCat Stevens
Bud SpencerHutch Bessy
Eli WallachCacopoulos
Brock PetersThomas
Kevin McCarthyDrake
Riccardo PizzutiHandlanger von Drake
Livio LorenzonPaco Rosa
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Kevésbé véres, mint az előző rész, bár azért még itt is kapunk ízelítőt a mexikói igazságszolgáltatásból spoiler. A hangulata is valamivel oldottabb, Cat lágyul, többször hallunk tőlük cinikus, már-már humorosnak tekinthető megjegyzéseket, de azért ez még nem Az ördög jobb és bal keze (1970).
Történetileg összetettebb, hosszabb az első résznél, de ez számomra egyaránt vált előnyére és hátrányára is. Az első egy óra szinte maradéktalanul lekötött, aztán hirtelen nagyon elfáradtam és ijesztő volt a számlálóra nézni, hogy mégegyszer ugyanennyi van hátra. Kisebb hullámokkal végül, de azért nézhető második órát hagytam magam mögött. Az utolsó nagyjelenet koreográfiája viszont nagyon tetszett. Nem csak a spoiler, hanem spoiler. A színek, a zene, a hangulata, az egész.
Míg Terence igen kellemesen szólt Újrétivel, érdekes volt, hogy Budnak Vajda László volt a hangja. Bár a 2.szinkronban úgy tudom, megkapta Kránitzot, azért még úgy sem Bujtor.
Eli Wallach meglepően kedvemre volt a négyes tagjaként, függetlenül attól, éppen spoiler. Kevin McCarthy is jó választás volt spoiler, sosem kedveltem.
Cat pedig egyre inkább macskásodik, többet kapunk a Terence-től megszokott akrobatikus elemekből.

Hana 

Jó pár hónapja láttuk az első részt, de azért a lényege derengett. Még mindig nehéz megemésztenem, hogy Terence Hill itt ilyen hidegebb figurát alakított Cat Stevensként… no meg a magyar szinkron sem az Újréti-Bujtor páros még, de azért jó ez is, ha kissé szokatlan is.
Maga a sztori kissé lassú volt, de szórakoztató. El bírtam volna viselni még egy kis humort. Különben ez is olyan, hogy ahogy néztem, néhány jelenet erősen ismerősnek tűnt, szóval rájöttem, hogy ezt a filmet is láttam már gyerekkoromban.
Amúgy meg jó kis kikapcsolódás volt így szombat estére, tetszett. Nem ez a kedvencem a párostól, de el tudom képzelni, hogy néhány tíz éven belül ezt is megint újranézem majd. :D

Hippoforaccus 

Igazi régimódi western. Lövöldözés, pofoszkodás,szerencsejáték, és minimális humor. Maga a történet nem nagy durranás, de leköti az embert.

Osli75 

Nekem ezek a westernek eddig kimaradtak a páros filmjei közül, most kihívásra direkt ezeket néztem. Fura volt látni őket ilyen komolyabb szerepben, főleg TH volt szokatlan Cat Stevensként. Amúgy a film igazi klasszikus és régimódi western. Szerintem eléggé rendben volt a történet is és a szereplők is. Kicsit talán hosszúra hagyott, időnként elveszítettem az érdeklődésem, de nem adtam fel, végignéztem. Láttam már jobb western filmet is, de nem bántam meg, hogy megnéztem.


Folytatása

Összehasonlítás

Cat Stevens


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján