Bishoujo Senshi Sailor Moon Crystal (Bishoujo Senshi Sailor Moon Crystal 2.) (2016–2016) 11

Pretty Guardian Sailor Moon Crystal · 美少女戦士セーラームーンCrystal
25' · japán · akció, animációs, kaland, dráma, romantikus, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 13 rész

Tsukino Usagi továbbra is küzd azzal, hogy összeegyeztesse hétköznapi, középiskolás lány életét azzal, hogy egyszersmind Sailor Moonkén megvédje a világot. Barátaival ezúttal egy új ellenséggel néz szembe, amely befészkelte magát a patináns Mugen Magániskola falai közé és démonokká változtatja… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Mitsuishi KotonoTsukino Usagi / Sailor Moon / Princess Serenity / Neo Queen Serenity (hang)
Kanemoto HisakoMizuno Ami / Sailor Mercury (hang)
Satou RinaHino Rei / Sailor Mars (hang)
Koshimizu AmiKino Makoto / Sailor Jupiter (hang)
Ito ShizukaAino Minako / Sailor Venus (hang)
Hirohashi RyoLuna (hang)
Oobayashi YouheiArthemis (hang)
Nojima KenjiChiba Mamoru / Tuxedo Kamen / Endymion herceg / Endymion király (hang)
Fukuen MisatoTsukino Chibiusa / Sailor Chibimoon (hang)
Maeda AiMeioh Setsuna / Sailor Pluto (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Chriss 

Mivel túl vagyok az eredeti sorozatokon, most újra néztem a Crystalt is. Azt kell, mondjam, ez a feldolgozás nekem jobban tetszett. Hatásosabb volt, tömörebb, velősebb, pörgősebb. A lányok több mélységet kaptak, a karakterek sokkal komolyabbak lettek. Usagi, bár nyafog néha, de lényegesen kevesebbet. Szerettem az új képességeket is. Sailor Uranus, Sailor Neptun és Sailor Pluto is valahogy élénkebb lett és szerethetőbb. De akit legjobban megkedveltem, az Hotaru-chan. Szegény lány, jól elbántak vele, de mégis erős maradt. Talán az ő jelenetei voltak a legdrámaibbak. Chibi-Usa és Hotaru kapcsolatát is szépen ábrázolták, és már az openingben is látszik, jóval több van köztük barátságnál. spoiler spoilerHaruka és Michiru még mindig kedvenc. :) Három endinget is kaptunk három különböző dallal, melyek közül az Eternal Eternity számomra a legszebb és legkifejezőbb. Super Sailor moon ábrázolása is jobban tetszett, és az is, hogy Chibi-Usa sem ment az idegeinkre. Rei és Usagi szópárbaja minimálisra csökkent, épp annyit kaptunk, amennyi elég. Sokkal több volt az improvizáció is Sailor Moon részéről, és Mamoru is közelebb került hozzám. Aztán remélem, hamarosan jön Pegazus is, ha már Chibi-Usa meghallotta a harangszót :) Marad a max csillag, és egyre jobban tetszik ez az újrafeldolgozás. Várom a folytatást!

Andro 

Nos, újranézve ez a remek kis anime. Nagyon tetszett, főleg, mert jobban követi a mangát, mint a régi. Tömörebb, nincsenek benne felesleges filler epizódok, a karaktereket sem degradálták le ötéves szintre és persze a grafika is gyönyörű. Külön öröm, hogy a borzalmas, 3D-s átváltozások helyett 2D-seket kapunk, ami tovább emeli az élményt. Nekem sokkal jobban bejön, mint a régi, pedig azt láttam előbb még a ’90-es években.
A vége szerintem nagyon találó lett, bár valóban lehetett volna picit fajsúlyosabb, de így is remekül eltalálták az összhangot. Az opening plusz az endingek is gyönyörűek. Szóval, nem bántam meg, hogy másodszor is megnéztem. :)

A kedvencem a belső senshik közül egyértelműen Sailor Venus már az első évad óta. Kiváló vezető, erős harcos, határozott jellem, aki azért tud gyerekes is lenni. A külsők közül pedig Sailor Uranus és Sailor Neptune az abszolút favorit. Nagyon átjön a köztük levő kémia és az, ahogy bármi áron megvédenék Usagit és a világot. Még ha a módszereikkel nem is ért mindenki egyet.

Nympha17 

Sokat fejlődött a sorozat az első két évadhoz képest. A grafika határozottan javult, a lányoknak pedig végre előkerült a humorosabb oldala is, amit kezdetben hiányoltam.
Chibi-Usa, akit annyira ki nem állhattam régen, most a szívem csücske lett. Elhagyták az idegesítő viselkedését, és végre egy igazi tündéri kislány lett, aki tényleg a szüleiként tekintett Usagira és Mamorura. Mamoruról szólva, sajnáltam, hogy neki olyan kevés szerep jutott, igazi mellékkarakter lett, de azért a végén csak ő volt az, akinek sikerült felráznia a lányokat és a harcból is kivette aztán a részét.
A külső bolygók őrzői pedig, hát komolyan mondom Haruka és Michiru mindent vitt. A régi részekben nem igazán tudtam mit kezdeni velük, de itt végre letisztázódott, hogy Haruka kicsoda-micsoda és olyan cool karakter lett, hogy az nem igaz. Imádtam őket.
Hotaru pedig nagyon erős, a végén a belépője igazán hatásosra sikeredett.
Végül a zenékről: az opening annyira nem tetszett, de a többféle endig mind fülbemászó volt és a napokban is szívesen hallgattam őket többször.
Remélem készül a folytatás, mert fáj, hogy olyan cliffhangeres lett a befejezés. Meg tudom mi jön és nagyon kíváncsi vagyok az új szereplőkre. :)

4 hozzászólás
Kemiviki 

Rengeteg hibát javítottak ebben az évadban az előzőhöz képest. Véleményem szerint ez nagyon sokat dobott is rajta pozitív irányba.
Nagyon szerettem a mangában is és az előző animében is ezt az évadot, nekem ez marad az etalon. Örökké Haruka <3
Az évad utolsó része, viszont lehetett volna drámaibb, súlyosabb.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján