Billy Milligan 24 személyisége (2021–) 15

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan
amerikai · krimi, dokumentumfilm, minisorozat
4 rész (epizódhossz: 60')

A 70-es években a sorozatos nemi erőszakkal vádolt férfi állítja, hogy viselkedését többszörös személyisége irányítja. Az ezt követő jogi csűrcsavar rabul ejti Amerikát.

angol · angol

Kedvencelte 3

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

csaknekedeszti 

Nagyon szeretem a netflix azon limited series-eit, amelyek egy adott bűnözőt mutatnak be. Teljes mértékben tényfeltáróak, viszont a végén a döntést a nézőre hagyják.
Ez itt se volt másként. Az, hogy Billy Milligan tényleg küzdött-e többszörös személyiségzavarral (az már egy másik kérdés, hogy létezik-e ez a betegség egyáltalán) egy hatalmas kérdőjel mind a nézők, mind szakemberek számára.

Személy szerint (teljesen laikusan ugyebár), úgy gondolom, hogy ez a betegség teljesen reális, és ő tényleg ebben szenvedett. Kegyetlen gyermekkora volt ennek az embernek.
Viszont(!!) nem lehet elmenni amellett, hogy ő egy bűnöző, akinek megfelelő kezelések mellett kellett volna letölteni az életét egy börtöncellában. Itt aztán kiélhette volna magát az összes pszichológus és pszichiáter. Kedvükre hozhatták volna létre a személyiségeket Billy agyában.

2 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján