Az utolsó látogatás (2008) 13

Brideshead Revisited
133' · angol · dráma, romantikus 12

Egy tiltott szerelem és az ártatlanság elvesztése a II. világháború előtti Angliában. 1925, Oxford. A jóképű Charles Ryder összebarátkozik a lángoló és nagyvilági életet élő Sebastian Flyte-tal, Lord és Lady Marchmain fiával, aki meghívja a fiatalembert lenyűgöző családi kastélyukba,… [tovább]

angol

Szereposztás

Hayley AtwellJulia Flyte
Matthew GoodeCharles Ryder
Ben WhishawSebastian Flyte
Anna MadeleyCelia Ryder
Patrick MalahideEdward Ryder
Emma ThompsonLady Marchmain
Michael GambonLord Marchmain
Ed StoppardBridey Flyte
Felicity JonesCordelia Flyte
Greta ScacchiCara

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Gratulálok, sikerült egy kosztümös filmet csinálni a semmiről! A készítők összetett filmet akartak, ebből az lett, hogy képtelen voltam eldönteni, hogy tulajdonképpen mit is látok, egy meleg barátság kialakulását, vagy egy bimbózó heteroszexuális, vagy egy rossz apa-fiú kapcsolatot, esetleg egy festőről szóló filmet, akinek egyszer sem láttunk a kezében ecsetet. Ráadásul a főszereplő srác annyira idegesített már a végére, hogy elkezdtem viszketni tőle. Ennyire „tedd ki, hadd hűljön” karaktert hogy lehet egy film középpontjába helyezni?! Amúgy is lever a víz az ilyen emberektől, nemhogy még 2 órán keresztül nézzem! Ezt az ember állva meg lehetett volna….fürdetni, ahogy mondani szokás még a nagyanyám is tökösebb volt nála!… Kedves Emma! Mindez természetesen rád nem vonatkozik, jelenléteddel, te ismét emelted a film színvonalát. Én a magam részéről hanyagolhatónak tartom ezt a művet, de lehet, hogy csak nem értek hozzá.

4 hozzászólás
Kontra_Judit 

Eredetileg Hayley Atwell miatt akartam megnézni a filmet, mert nagyon megszerettem a Katedrális c. minisorozatban. Itt egy egészen más, modern szerepet alakított. Tetszett a film, mély gondolatokat közölt.
Igaz, hogy nem most játszódik, de furcsa volt, hogy valaki ennyire vallásosan neveli a gyerekeit. Az anya (Emma Thompson alakította, nagyon jól!) túl szigorú volt és meg is lett a következménye: fia alkoholista lett, a lánya szeretőt tartott, szóval szétbomlott teljesen a család.
Jól sikerült a szereplőket összeválogatni, mindenkire illett az adott szerep.

3 hozzászólás
Chris90 

Ez nekem nagyon gyengére sikeredett. Igazából a végét már nagyon untam, főleg azért, mert úgy éreztem, hogy olyan sok mindenről akar szólni, hogy végül semmiről nem szólt. Mintha csak felvillantak volna a problémák, de senki nem kezdett vele semmit. Egyfelől ott volt a meleg báty, nála az első kérdés, hogy hogyan fért össze mindez a vallással, hiszen a család nagyon is vallásos volt, de úgy tűnt, hogy a homoszexualitást elég nyíltan kezelik. Aztán ott volt, hogy soha nem beszélték meg a szereplők az érzelmeiket (oké, angolok, de akkor is), majd az a huzavona, amit a csajjal művelt a főhős… Mondjuk azért a nőért sem volt érdemes küzdeni, ahogyan a pasi sem lett a férfiasság mintaképe. Kár, hogy az év első filmje ennyire rossz választás volt.

mazsolafa

Erős atmoszférájú film. Imádom ezt a kort, és ezt a hangulatot.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Lady Marchmain: I act only as God directs.
Charles Ryder: Rubbish. God's your best invention. Whatever you want, he does.

[névtelen]

Cara: That woman nearly suffocated him… Well, just look at her children. Even when they were tiny, in the nursery, they must do what she wants them to do, be what she wants them to be. Only then would she love them. It's not Lady Marchmain's fault. Her God has done that to her.
Charles Ryder: But surely you're Catholic too.
Cara: Oh, yes, but a different sort. Well, it's different in Italy. Not so much guilt. We do what the heart tell us, and then we go to confession.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján