Az ifjú pápa (2016–) 52

The Young Pope
50' · francia, amerikai, angol, olasz, spanyol · dráma, minisorozat 16
10 rész

0 díj · 3 jelölés

Az ifjú pápa Lenny Belardóról szól, aki XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lett. Úgy tűnik, a fiatal és sármos pápa megválasztása a bíborosi kollégium egyszerű, ám hatékony médiastratégiájának eredménye. De a látszat sokszor csal. Különösen azon a helyen és azok közt, akik Isten… [tovább]

Képek 13

Szereposztás

Jude LawLenny Belardo
Diane KeatonMary nővér
Silvio OrlandoVoiello bíboros
Scott ShepherdDussolier bíboros
Cécile De FranceSofia
Javier CámaraGutierrez bíboros
Ludivine SagnierEsther
Toni BertorelliCaltanissetta bíboros
James CromwellMichael Spencer bíboros
Sebastian RochéMichel Marivaux bíboros

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 29

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Szinte tökéletes.

Rengeteg olyan mondat elhangzott, ami kiáltott azért, hogy kiírjam az idézetek közé, de túlságosan lekötött ahhoz, hogy megállítsam és elkezdjek pötyögni.
Vallás, család, politika, bosszú, szerelem, szex. Minden helyet kap ebben a 10 részben.

Abszolút többször nézős. Én ezúttal kölcsön DVD-n néztem, így nem volt választásom, szinkronnal ültem végig. Nagyon sajnáltam, mert egy rész megnézése nélkül is tudtam, hogy ehhez jobb lenne az eredeti nyelv. Azért meg kell hagyni, hogy jól sikerült a magyar változat is. Nekem legalábbis nem volt hiányérzetem. Azért egy eredeti nyelvű nézést beiktatok majd a jövőben. Tudom ajánlani lényegében bárkinek. Néha elvont, művészi jellegű képekkel szakítják meg az eseményeket, rengeteg szép jelenet, érdekes karakterek. Mosolyogtat, nevettet, meghat, elgondolkodtat és néha még meg is hökkent. Rövidke, nem hétköznapi utazás. :)

Röfipingvin

Na, miből lesz a cserebogár, akarom mondani a pápa!
Evidensen többször nézős.

Másodjára is betalált!

woolfe

Adott egy megfontolt, mély lelkivilággal rendelkező rendező, aki forgatókönyvíróként is brillírozik a saját melankolikus, mélyreható, bölcs, filozofikus világában. Adott Jude Law, aki tele van lehetőségekkel, de sosem jó helyre, jó időben szerződik (egy-két kivétellel), adott egy érdekes koncepció, és adott egy provokatív témákkal átszőtt történetvezetés.

Itt szoktak kisiklani. Hát ez nem siklott ki. De nagyon nem.

Szeretném kiemelni elsősorban a rendezői és operatőri munkát, időnként Kubricki szimmetriával gyönyörködtet, de egészében véve egy éteri képi világgal rendelkező sorozatot alkottak, ami nyit és zár, a dialógusokhoz és lelki konfliktusokhoz igazodva.
A színészi játék kiváló, Jude Law karakterét szerettem, utáltam, szerettem, megvetettem, sajnáltam, bálványoztam, és ehhez a kitűnő szerepen kívül kellett egy parádés kivitelezés is. Érdekes, hogy többen a szívemhez nőttek, a casting gondosságát igazolja a mellékszereplők erőssége.

És néhány szó magáról a főfőfőkarakterről. XIII. Piusz pofátlanul lavíroz a modernitás és konzervativizmus között. Cherry coke, cigaretta, általános műveltség, szarkasztikus riposztok, a másik oldalon pedig rigolyák, szűk látókörűség, előítéletesség, merevség. Ez egyetlen karakterben. És nem túlzó, nem irritáló, ami még fontosabb, nem hiteltelen. A szent, az ördög, a szerelmes férfi, az atya, a fiú, a gyermek, mindegy egy személyben, és ez a minden tökéletes összhanggal működik.

Amit az egyházzal kapcsolatban feszeget… nos, úgy mondanám, közhelyeket dolgoz fel közhelymentesen. Nagyon érett, felnőtt nézőpontokat jelenít meg, nem butít le, és nem fél időnként magasabb szintre emelkedni. Nem fél meghaladni az átlagnéző intelligenciáját, mert ez a sorozat alapvetően nem fél az igazságtól.

Lesz második évad. Hála Istennek. :D

DoreenShitQ

Egyszerre mondott magáról mindent és semmit.
Fogalmam sincs mi lesz a 2. évadban…

coni

Sejtettem hogy jó sorozat lesz már az előzetese alapján is. Jude Law tökéletesen alakítja, Lenny Belardo-t, az egyik legérdekesebb karaktert akivel valaha találkoztam eddigi sorozatnézéseim során. Úgy is mondhatni, ő az ellentétek embere. Zseniális politikus, borzasztó pápa. Nagy reformernek tekinti magát, de olyan reformokat szeretne megvalósítani amelyek a középkori egyház álláspontját hirdetik. A célját értettem, de az eszközeit nem tudtam elfogadni. Igazából sosem tudtam hányadán állok vele. Pont mikor már kibújt volna az ember belőle, mindig tett vagy mondott valamit amivel visszatértünk oda ahonnan elindultunk.. Egyszerűen zseniális. :)
Bevallom először nem is pápa karaktere fogott meg, hanem azok a gyönyörű vatikáni, római helyszínek és kertek! Meg persze azok a hihetetlenül találó olasz dalok.. Már csak ezek miatt is érdemes megnézni.

Novecento

Nagyon bejön ez a sorozat. Akárcsak Jude Law, ahogy XIII. Piust megofrmálja. Nem láttam ahhoz elég alakítását sajnos, hogy reálisan kijelenthessem, de nem csodálkoznék, ha élete szerepének mondanák az ifjú pápa megformálását. Hiteles és néhol nagyon utálható, néhol szerethető, sőt imádnivaló.
A szövegek, amiket a szereplők szájába adnak annyira fantasztikusan kidolgozottak, és olyan tartalommal bírnak, miközben művészi mélységűek, hogy csodálatos hallgatni. Ahogy a zenét is, váltakozik az autentikus egyházi zene a meghökkentő rockkal – nem fogom egy darabig elfelejteni a Sexy and I know it c. számra való öltözködést.
De a látvány is gyönyörű, a képkockák, a díszletek, a római légifelvételek mind lenyűgözőek. A szereplőválogatás is kifogásolhatatlan. Diane Keaton fantaszikus, ahogy Silvio Orlando (Voiello bíboros) is.
Ajánlom mindenkinek, elgondolkodtat, szórakoztat és felüdít a mainstream sorozatok után. Meg fogom nézni ezután Sorrentino filmjeit is, az biztos.

Little_Monster 

Óriási hype, remek, csodás Jude Law, mégse tudtam egy percét sem szeretni. Minden rész után csak nőttek a kételyeim, pedig a téma iránt amúgy sem vagyok elhivatott, kellően szkeptikusan tudtam nézni. A karakter összetettsége és megformálása elsőrangú, csak a történettel volt bajom. Néha nekem már nagyon lassú volt és öncélú művésziességet éreztem a képeken, amik nagy része egyébként tényleg gyönyörű, allegorikus és száz szó helyett is beszél. De szerintem a kevesebb több, néha már fárasztott. Az érintett témák elég változatosak voltak, és bőven elég sok oldalát megismertük szeretett pápánknak is, aki Jude Law egyik legkiválóbb munkája. Mégis, ha valamire emlékezni fogok, az nem ez, hanem a sokszor meghökkentő, de mindig tökéletes ZENE!

Gazella

Megcsinálták Ferenc pápa ellentétét.
Bejött.

Leanne_Iris_Price

Nos, igazából úgy raktam fel a várólistámra, még anno, mikor ez megtörtént, hogy érdekesnek találtam az alapkoncepciót. Mindenki erről beszélt, felkeltette a figyelmem, hát utánanéztem egy kicsit. Azt viszont álmaimban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen mély történetről van szó.
Jude Law elképesztő alakítást nyújtott szerény véleményem szerint, a képi világ gyönyörű, a zene elképesztően illik az egészhez, a történeti csavarok pedig… Te jószagú…
Teljesen lenyűgözött, csak ajánlani tudom. Ha egy kissé talán lázadó szellemű, haladó gondolkodású, mégis a hagyományokat megőrző pápát akarsz látni egy Mariana-árok mélységű sztorival körítve… Jó helyen jársz barátom. Mindezt pedig úgy mondom, hogy nem vagyok keresztény, nem szimpatizálok velük, és semmi egyéb, azonban ez… Na ez, kérlek, ez valami.

Dominique

Pár nap alatt ledaráltam a 10 részt. Idén belebotlottam pár jó sorozatba, de idáig ez viszi a prímet. Jude Law-ra, mint színészre eddig nem igazán figyeltem, de itt egyszerűen zseniális volt. Az még hagyján, hogy iszonyat jóképű, de elérte azt, hogy hol féltem tőle a radikális nézetei miatt, hol sajnáltam az árvasága miatt, hol megkönnyeztem a beszédét. Az ellentétek embere, de pont ez mutatta meg számomra, hogy a hit nem egyszeri elhatározás kérdése. (Teljesen lesokkolt, hogy magas rangú egyházi személyek között egyáltalán kérdés lehet az, hogy hisznek-e Istenben.) Rengeteg jó gondolat bújt meg a részekben, vissza kell majd tekergetnem, hogy kiírjam őket. A helyszínek csodálatosan szépek voltak, a zenék pedig zseniálisak (eszembe se jutott volna egy ilyen sorozatba pl. elektronikus zenéket rakni, de baromi jól sült el a dolog), az intro pedig nagyon badass lett azzal a kacsintással. :) Biztosan újra fogom nézni, és nagyon-nagyon várom a második évadot.


Népszerű idézetek

madárka

Holy Father, Holy Father, smoking is not allowed in the papal palace!
Is that so? Who decided that?
John Paul II.
The Pope?
Yes, the Pope.
There's a new Pope now.
True.

Alex 

– The most important film director ?
– Spielberg.
– No, Kubrick.

7 hozzászólás
Hana 

Belardo: Was it hard? To close off the Basilica to tourists?
Gutierrez: No… no, all we had to do was hang up a sign saying „closed”.

(1. rész)

Hana 

Belardo/XIII. Pius:I don't have to prove that God exists, it is up to you to prove that He doesn't. Are you capable of proving that God does not exist?

(2. rész)

Hana 

Sofia: How did it go with the Patriarch of Moscow?
XIII. Pius: The Patriarch of Moscow is more boring than watching golf on television.
Sofia: So, what is our next set of decisions?… Do you remember that on Wednesday you promised to act as a tour guide in the Vatican museums for third-grade field trip?
XIII. Pius: … God Almighty, what atrocity can I have committed to deserve that?! I don't know if I'll be able to make that appointment. On Wednesday I have to watch golf on TV.

(10. rész)

Hana 

bíboros: We will be dealing with you one day, Your Holiness.
XIII. Pius: What do you mean?
bíboros: You are going to be a saint. I'm perfectly serious.
XIII. Pius: I don't need any more steps in my career.

(10. rész)

woolfe

Absence is presence. These are the fundamentals of mystery.

woolfe

Those who believe in God don’t believe in anything.

woolfe

A priest never grows up, because he can never become a father. He’ll always be a son. That is why we imposed a vow of celibacy on ourselves thirteen centuries ago, because we must always be the sons of God, never dare try to take His place.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján