Anne (2017–) 33

Anne with an E
60' · kanadai · dráma, sorozat
3 évad · 18 rész

A 19. század végén élő fiatal, árva lány kalandjai. Kövesd Anne-et, ahogy megtanulja irányítani új életét Edward herceg szigetén, ebben az új felvételben L.M. Montgomery klasszikus regényei alapján.

angol
angol
angol
angol

Képek 48

Szereposztás

Amybeth McNultyAnne Shirley
Lucas Jade ZumannGilbert Blythe
Dalila BelaDiana Barry
Ella Jonas FarlingerPrissy Andrews
Geraldine JamesMarilla Cuthbert
Kyla MatthewsRuby Gillis
Glenna WaltersTillie Boulter
Jacob UrsomarzoMoody Spurgeon
Lia PappasJane Andrews
Miranda McKeonJosie Pye

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Theana 

Nem gondoltam volna, hogy Anne tud majd inspirálni, de ezalatt a kevés idő alatt adott némi erőt a környezetemhez. Igaz, ez a fajta Anne nem áll annyira közel a szívemhez, mint a 85-ös vagy a 90-es évekbeli Anne, mert néhány jelenetben ripacskodó és durva kislányként ábrázolják. Az a rész kifejezetten fájt, spoiler. A plakát alapján sokkal kedvesebb képkockákra számítottam, nem egy thrillerre, spoiler. Ettől függetlenül mégis vannak benne szívmelengető jelenetek Marillával és Matthewval, Dianával és a drága Gilberttel, valamint igen jól ábrázolták a kirekesztettek helyzetét, azt, amikor valaki nem találja a helyét, vagy épp akkor, amikor nem tudjuk, mit tegyünk szülőként a gyermekünkkel szemben, hogy legyünk jó anyák. Várni fogom a második évadot.

1 hozzászólás
rafaelo0824

Bár még csak négy részt láttam, biztos, hogy új kedvenc sorozatra leltem. Anne Shirley az egyik kedvencem, és ez a feldolgozás valami csodálatos. Kicsit Váratlan utazás utánérzése van ennek a sorozatnak, remélem, hogy sokkal több rész lesz majd és ugyanígy térnek majd el a könyvtől, ahogy eddig. Mert eltérnek rendesen, de ez nem zavaró számomra, sőt több helyen megkönnyeztem a drámát. Nagyon tetszik Anne és Gilbert is, de Marillát és Matthewt vagy épp Rachel Lynde-t is jól eltalálták. Külön öröm, hogy megjelennek olyan dolgok, mint a feminizmus, nemcsak Anne jellemében, hanem Avonlea-ben is. Csodálatos ez a világ, bárcsak még több ilyen filmsorozat lenne!

2 hozzászólás
Gazella

Na jó, nem bírom tovább nézni. A képek gyönyörűek, de Anne-ből egy agresszív, ijesztő, bunkó, őrjöngő törpefeministát csináltak, és a történetet is megváltoztatták egy csomó helyen, és minden változtatás rendkívül taszító és rémes.

1 hozzászólás
krlany 

1. évad
Nem rossz, de nem ez a jó. Azt meg hogy némi túlzással „pszichothrillert” (nah jó, tragikus drámát) miért kellett csinálni a kedves, bájos történetből, végképp nem értem. Ha nem adaptáció lenne… mert amúgy a forgatókönyvön kívül, a többi rendben van. Kéne neki egy másik történet.

tataijucc 

1. évad
Valahol mérges vagyok erre a sorozatra, de vannak bizonyos dolgok, amiket pozitívnak találok, szóval a jövőben még biztos folytatni fogom. Igazából egynek nem volt rossz. Viszont:
1, Az Anne-t alakító leány színésznőnek még nem nevezném nekem eléggé ripacs, nincs meg benne az a finomság, ami Anne Shirley karakteréhez kellene szerintem. És sokszor nagyon hisztisként állítja be a karakterét: egy-egy jelenetben, mikor visítani kezd, konkrétan megrettentem tőle. Remélem ez a későbbi évadban/évadokban még alakulni fog.
2, A Gilbert Blythe-t játszó Lucas Jade Zumann meglepően pozitív csalódásnak bizonyult, kicsit flegma és öntelt, nem mellesleg nagyon is tisztában van vele, hogy döglenek utána a csajok, de látok benne potenciált. Ott vannak a titokban Anne-t leső pillantások, az okos versengés kettejük között, szóval jó választás volt, bár kicsit több jelenetet elviseltem volna még tőle.
3, A sztori átírásokat nem feltétlenül értem, még ha újragondolásról van is szó, akkor se. Például spoiler Az is fura a sztori átírását tekintve, hogy spoiler. Azt sem tudom hova tenni, hogy úgy alakították a sztorit, hogy spoiler
4, Van egy elméletem. spoiler
5, Az operatőri munka nagyon szép, a vágóképek is nagyon rendben vannak, művésziek. Igazából ez az élénk plakát nem igazán van összhangban a sorozat hangulatával, de igyekszem elengedni.

2. évad
Egy biztos: az eredeti sztorihoz annyi köze van, hogy megtartották a szereplők neveit. Nothing more. Egy jelenet van az egész második évadban, ami ténylegesen a könyvből lett átemelve, de ez nagyon csekély a 10 epizódhoz képest. Kíváncsi vagyok a többi évadra illetve, hogy meddig fogják folytatni, de valljuk be őszintén: ez nem Avonlea.

H_Kincsoo

Hogy képes egy sorozat már az első résznél kedvenccé válni? Sőt, alig kellett negyed óra, hogy megszeressem.
Nem tudom, mi késztetett rá, hogy elkezdjem, mert a történetet sem ismertem előtte, de örülök, hogy rátaláltam.
Az első évadot közel két nap alatt végignéztem, ám a másodikkal lassabban akartam haladni, mert fogalmam sincs, hogy körülbelül mikorra várható a harmadik évad? Valaki tudna ebben segíteni?
Anne karaktere tény, hogy nem mindennapi, de számomra nagyon is szerethető volt. Rengeteg mindenben magamra ismertem.
Tudom, hogy nem éppen könyvhű a sorozat, de miért kell mindig mindennek pontosan ugyanúgy történnie? Szerintem így tökéletes ez a sorozat, ahogy van.

vvn_e 

1. évad:
Dühítő.

Elemeiben nem rossz ez a sorozat, látom és értem, de ez nem Anne ugyanúgy, ahogy a Cursed Child se Harry Potter, ebbe ne menjünk bele, molyon már kiveséztem. A kötényruháktól, a vöröshajtól és a zöldmanzárdos ablakoktól ez még nem lesz Anne-történet, az a kedves, bájos, szívmelengető valami hiányzik ebből a sorozatból, ami belengte a könyveket, ami meg volt a Sullivan filmekben és a Váratlan utazásban is.
Helyette kaptunk egy darkos sztorit, ahol olyan poszttraumás flashbackjei vannak Anne-nek és hangulat ingadozásai, hogy belőle kinézem, hogy tényleg sztrichnint tesz a kútba.

Az avonleai feminista anyák, a modern iskola, az hogy Anne nem tudja mikről lehet beszélni és mikről nem ezek kicsapták a biztosítékot. Az, hogy az spoiler Gilbertet senki nem csípte fülön, hogy kisfiam, nem mész sehova, mondjuk a mindenki felett őrködő Rachel… ez abszurd. Az amcsi tinifilmbe illő lányok az iskolában. Az spoiler fontolgató Matthew.
Az, hogy minden könyves jelenetre háromszoros drámafaktor van rácsapva, hogy kellően sötét legyen, hogy mindent dramatizáljunk túl.
Ez borzasztó. Persze ha nem Anne lenne valószínű em dühítene ennyire, de ha azt mondják, hogy ez Anne-sztori, akkor legyen is az, a lelkében. De ez nem Anne.

És ne értsetek félre nincs gondom a frissebb hangvételű regényadaptációkkal (ld. kedvencem a BBC Mustekeers-e, úgy hogy a könyvet is szeretem, de ott ők minden vérfrissítéssel el tudták kapni lényeget, a hangulatot).

Szóval Netflix egy újabb kedvencem adaptációja, amit elcsesztetek.

2. évad (1-6. rész)

Továbbra is darkos és a poszttrauma van a középpontban, de meg lehet szokni, csak nem érzem komfortosan magam a történet nézése közben.
Alig tartottak meg bármilyen cselekmény elemet az eredeti történetből (Gilbert kapott egy random szálat és spoiler, egyedül a leglényegtelenebb elem a hajfestés és a Prissy Andrews/Mr Philips történet szál maradt meg kb az eredetiből, ja meg az ikonikus csónakos jelenet meghiúsult Gilbert hiányában mondjuk, télen… nem is baj, meg az alap, hogy Anne Avonleaban él és ennyi.

Alapvetően megszokható a hangulat, főleg, ha nem olvastad a könyveket, vagy nem láttad Megan Follows-zal annó az se jó történet szempontjából a 3. résztől, de ott a lelkület megmaradt.

A legnagyobb gond itt a karakterekkel van amúgy, nem a történettel. A felnőttek leginkább nem komfortosak a bőrükben, ooc karakterekké válnak és akárhoy is viselkednek, a 21. századiság rajtuk van. Például Diana anyja, valahogy akármilyen határozott és sznobizmusra hajlamos nő, nem nagyon ismerjük meg a könyvekben, de nem ilyen.

Érdekes viszont az új fiú, Cole nagyon kíváncsi vagyok mi lesz vele, vannak sejtéseim, Gilbert a hülye történetszála ellenére, és hogy látni a jövendő Blythe doktorból egy keveset nagyon szeretem őket Doktor úr és spoiler . Illetve ha már muszáj ezt a darkos poszttraumást Anne-t nézni, akkor a Jane Eyre áthallások nagyon tetszenek.

És Anne megnyilvánulásai, mikor a többi gyerek piszkálja, ha már ilyen a sztori, akkor habár fura, de érdekes egy-egy bullying és zaklatás elleni megnyilvánulása.

1 hozzászólás
rhysciar

Szerencsére sokkal jobb lett, mint azt az első epizód után gondoltam. Anne egy idegesítő kis ripacsként kezd, de aztán hál istennek szerethető karakterré fejlődik, úgyhogy végtére is örülök, amiért megnéztem. A könyveket nem olvastam (még), de így is élvezhető mindazoknak, akik szeretik a lassabb történeteket.

BallaBella 

1.évad:
Mi tagadás, Anne karakterében vannak rossz és jó tulajdonságok egyaránt, hozzá kell szokni a személyiségéhez, de szerintem ez is mutatja, hogy az élet nem fekete vagy fehér. A Váratlan utazás után ez is hamar a szívembe lopta magát, és nagyon várom kinek hogy fog alakulni az élete (Pl.: Gilbertnek, mert ha akarnám sem tagadhatnám, hogy ő a kedvenc szereplőm *-*).
spoiler


Népszerű idézetek

LaBelle 

Anne: It doesn't make sense that girls aren't allowed to to do farm work when girls can do anything a boy can do and more.

1. évad, 1. rész

Theana 

Marilla Cuthbert: Can't buy loyalty.

(1. évad, 1. rész)

Theana 

Anne Shirley: „If all the world hated you, and believed you wicked, while your own conscience approved you, and absolved you from guilt, you would not be without friends.” I love Jane Eyre, don't you?

(1. évad, 1. rész)

Fanni_Dorottya

Rachel: I'd rather be pregnant than menstruating.
Marilla: Well that explains all the children.

krlany 

Ha nagy ötletei vannak, nagy szavak kellenek, hogy kifejezze őket, nem igaz?

(1. évad, 1. rész)

BallaBella 

Néha csak hagyni kell, hogy az emberek szeressenek.

H_Kincsoo

Gilbert Blythe: A cute girl is a cute girl.

(1. évad 3. rész)

szépszi 

Sometimes the music in my soul just needs to come out.

(2. évad 1. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján