Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

rhysciar

Az egyik legnagyobb visszhangot keltő gyilkosság az elmúlt évekből – és tucatnyi anyag található a neten róla.
Tavaly találkoztam az üggyel először Jim Can't Swim youtube csatornáján, és azonnal beszippantott az ügy. Az, hogy a fickó mit tett, és hogy hogyan reagált, hogy mi ment át a fején, és hogy viselkedett végig, egyszerűen hihetetlen. Ez tényleg az az eset, amit az ember nem hinne el, ha nem lenne nyoma. Azt mondanánk, hogy ez egy film, hogy ilyen csak a könyvekben történik meg.
Amikor pár hete láttam, hogy a Netflixre érkezik egy feldolgozás a történtekről, tűkön ülve vártam, hogy megnézhessem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mégis hogyan mutatják be a Watts családot, mire fognak fókuszálni, hogyan építik fel az egész esetet. Ebből a szempontból számomra többnyire csalódás, mert semmiféle újdonságot nem tudott mutatni az üggyel kapcsolatban, és túlságosan a történtek dramatizálására összpontosítottak. Persze értem, hogy egy ilyen jellegű dokufilmben erre miért volt szükség, és hogy így egy sokkal szélesebb körnek is nyithattak a marketingben, de valahol sajnáltam, hogy az egész inkább a Watts család körül forgott, és nem kizárólag a fickó viselkedésének elemzésén.
Mert hogy az zseniális egyébként. Mármint a viselkedésének a kielemzése. Ha valakit érdekelne, akkor ezen a linken elkezdheti nézi, minőségi elemzést ad JCS a pasas minden mozzanatáról – és arról, hogy a nyomozók tulajdonképpen hogyan is szedték ki belőle a vallomását, mert amúgy senkit ne tévesszen meg a hivatalos szervek nyugodt, empatikus viselkedése: a kezdetektől tudták, hogy a fickó füle mögött vastagon ott a vaj. https://www.youtube.com/watch…
Szóval nem volt ez rossz dokufilm, de igazából semmi újdonságot nem nyújt azoknak, akik követték ezt a gyilkossági ügyet – minden elhangzott információról tudni lehetett, és személy szerint engem sokkal jobban leköt az, ahogy a nyomozás és a kihallgatás történt, mint Wattsék családi élete. A motiváció egy mondatban bemutatható, nem kell hozzá közel másfél óra, úgyhogy jobb is lehetett volna ez a darab. Mindenesetre nem volt rossz, de túldramatizálták a család bemutatását.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján