After Life (2019–) 21

Miután Tony felesége hirtelen meghal, a korábbi vidám személyisége eltűnik, és helyébe egy lobbanékony, mogorva alak lép. Úgy dönt, innentől nem törődik semmivel és senkivel, azt teszi és mondja, amihez kedve van. Ez a váltás felforgatja a teljes környezetét, akik próbálnak rajta segíteni, ahogy… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Ricky GervaisTony
David BradleyTony apja
Ashley Jensenápolónő
Kerry GodlimanLisa
Mandeep DhillonSandy
Penelope WiltonAnne
Roisin ConatyRoxy
Diane MorganKath
Hirdetés
After Life (2019–)
Forgatókönyvíró

Kedvencelte 4

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Charityy 

Különös, nehézkes sorozat ez, melyet főképp a főszereplőnknek köszönhetünk. Nagyon sajátosan látja a dolgokat, végre nem egy sablon karaktert kapunk. A humora is igencsak meglepő, de nekem ez is elnyerte a tetszésemet.

negike

Új kedvencet avattam, szerintem gyönyörű volt, mind a mondani valója, mind ahogy bemutatták a gyász feldolgozását. Meg persze Tony érzelmi változása. Netflix nagyon jól ért az ilyen sorozatokhoz.
Annak is örültem hogy vicces is volt, voltak benne jó poénok, meg vicces helyzetek, kedvenceim mikor interjúzni mentek, azok nagyon jók voltak. De közben nagyon érzelmes sorozat is.
Én igazából mindenkinek ajánlom, mert érzelmes, komoly, de közben vicces, remek szereplők, egy nagyon édes kutyus. Nálam nagy kedvenc lett evvel a pár résszel. Már várom a következő évadot! :))
Ohh meg még nagyon jó zenék vannak benne. :))

mornings 

Nagyon jó humorú, egy délután alatt végignézhető kis sorozat, melynek nézése közben az ember egyik szeme sír, a másik pedig nevet. Olyan témákat boncolgat, mint a gyász és az öngyilkosság, de mindeközben egy pillanatra sem válik lehangolóvá. Megmutatja, hogy a halál után is lehet élet, inspirál a jóra, élteti a reményt és az összetartozást. Ez a sorozat egy igazi kis gyöngyszem, megtekintését mindenkinek ajánlom :)

Bastia 

Nagyon tetszett ez a minisorozat. A téma nehéz, mégis sokat nevettem rajta mert annyira jó poénok voltak. :) Örülök hogy ez lett a vége és a főhős nem ragadt bele az önsajnálatba.

Novecento

Nagyszerű sorozat. Előrebocsátom, hogy elég nagy rajongója vagyok Ricky Gervais-nek (januárban szerencsém volt élőben is látni egyik fellépését), de objektíven nézve is egy csodát rakott össze. Az első pár rész döcögősebben indul, akkor még nagyon az volt az érzésem, hogy saját magát alakítja, nehezebb volt elvonatkoztatni a stand up-os poénjaitól (pláne, hogy ugyanazok a témák megjelentek itt is, szinte kivétel nélkül). Azonban a végére nagyon szépen lekerekíti a történetet, és egy – kissé sablonos, ám nem elcsépelt – mondanivalót ad át nekünk. Nehéz a gyászról beszélni, azt feldolgozni, bármilyen műről is beszélünk, de neki sikerült nagyon jól megfognia, és az After Life a mintapéldája annak, hogyan érdemes a témáról beszélni. Jó érzés tölti el a nézőt, ha végignézi, és miközben nagyokat is nevethet, gazdagabb lesz pár örökérvényű gondolattal, arról hogy hogyan, és egyáltalán miért is érdemes élni.
Azt nem mondanám, hogy a filmtörténelem legnagyobb hatású sorozata, de szívből ajánlom mindenkinek, mert nem elvesztegetett idő, amit vele tölt az ember.

Riccah 

Beszédes cím, érdekes cselekmény, kellemes végkifejlet. :-)
Elmúlik egy élet, összeszakad egy másik és megismerhetjük Tony útját a trauma feldolgozásában, akinek igen sajátos életszemlélete van, érdekes és tanulságos élményeket szerez a mikrokörnyezetében forgolódó furcsa figurákkal, akik megtanítják újra lábra állni. Első és leghűbb figyelője Sandy, az eb – vele kapcsolatban is finoman érzékelteti a film, hogy mekkora szükségünk van egymásra, arra az érzésre, hogy szüksége van valakinek ránk, milyen fontos, hogy hasznosnak érezzük magunkat, valamint a szerepünkre és a felelősségünkre is rámutat a társas-kapcsolatokban, mekkora szerepe is van az egymásra hatásnak. Egészen hétköznapinak tűnik, mégis fontos, komoly mondanivalóval készül a bohókás, sajátosan bolond felszín alatt.

Dorka 

Nagyon lassan indult be, majdnem nem néztem végig. Aztán egy este kellett egy kis kikapcs, és mivel rövidek a részek, erre kattintottam. És de jól tettem. Igazán megszerettem a szereplőket, nevettem és sírtam is.
A spoiler azért nekem sok volt… spoiler

Corvus_CoRex 

Aranyos volt. Néha megnevettetett, néha könnyes lett a szemem. Sőt, kicsit fojtogatott is a sírás… Szóval jó volt. Jaj, és külön imádom ezt a fickót a vallással kapcsolatos dolgaiért. :D

Amúgy én a szexmunkás csajszit bírtam legjobban, ő érdekelt volna, hogy ki ő, mi ő, mi van vele… spoiler

Szencsike 

Fogalmam sincsen, hogy ki Ricky Gervais, a sorozatra a „jé, ez érdekesnek hangzik” alapon találtam rá. Az biztos, hogy a gyász senkinek sem könnyű, mindenki másképp éli meg, és látható is itt, hogy nem könnyű „tovább lépni” jelentsen ez bármit is.
Inkább drámai vonal az erősebb, de jó angol sorozathoz híven a humor is egészen egyedi. Könnyen darálható sorozat, de kell idő, hogy leülepedjenek a dolgok, hiszen nem csak Tonyról van szó, hanem a többiekről is, akik végig vezetik Tonyt azon az úton, amit be kellett járnia. Tudtommal lesz második évad, úgyhogy mindenképpen visszatérek, mert az ilyen okosan megírt sorozatokra megéri rászánni az időt.


Népszerű idézetek

Nocharity 

– I just threatened a 10 year old kid with a hammer…
– They've gotta learn.

Nocharity 

– You are really human.
– I'm getting there.

Charityy 

Tony: I rather be nowhere with her than somewhere without her.

Nocharity 

– Why you so sarcastic all the time?
– Cause it stops me killing people. Including myself.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján