After Life (2019–) 40

Miután Tony felesége hirtelen meghal, a korábbi vidám személyisége eltűnik, és helyébe egy lobbanékony, mogorva alak lép. Úgy dönt, innentől nem törődik semmivel és senkivel, azt teszi és mondja, amihez kedve van. Ez a váltás felforgatja a teljes környezetét, akik próbálnak rajta segíteni, ahogy… [tovább]

Angol
Angol

Képek 6

Szereposztás

Ricky GervaisTony
David BradleyTony apja
Ashley Jensenápolónő
Kerry GodlimanLisa
Mandeep DhillonSandy
Penelope WiltonAnne
Roisin ConatyRoxy
Diane MorganKath
Tony WayLenny
Paul KayePsychiatrist

További szereplők

Hirdetés
After Life (2019–)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Kedvencelte 13

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Charityy 

Különös, nehézkes sorozat ez, melyet főképp a főszereplőnknek köszönhetünk. Nagyon sajátosan látja a dolgokat, végre nem egy sablon karaktert kapunk. A humora is igencsak meglepő, de nekem ez is elnyerte a tetszésemet.

Szeszj 

Új kedvencet avattam, szerintem gyönyörű volt, mind a mondani valója, mind ahogy bemutatták a gyász feldolgozását. Meg persze Tony érzelmi változása. Netflix nagyon jól ért az ilyen sorozatokhoz.
Annak is örültem hogy vicces is volt, voltak benne jó poénok, meg vicces helyzetek, kedvenceim mikor interjúzni mentek, azok nagyon jók voltak. De közben nagyon érzelmes sorozat is.
Én igazából mindenkinek ajánlom, mert érzelmes, komoly, de közben vicces, remek szereplők, egy nagyon édes kutyus. Nálam nagy kedvenc lett evvel a pár résszel. Már várom a következő évadot! :))
Ohh meg még nagyon jó zenék vannak benne. :))
2.évad: Még szebb volt és még szomorúbb. Ennyit nem is sírtam szerintem sorozaton egyszer se. Lisa és Tony szereleme gyönyörű volt, annyira szeretném boldognak látni Tony-t, tudom hogy borzasztóan nehéz neki, de örülök hogy ott vannak a barátai és spoiler.
Kíváncsian várom a következő évadot.

mornings

Nagyon jó humorú, egy délután alatt végignézhető kis sorozat, melynek nézése közben az ember egyik szeme sír, a másik pedig nevet. Olyan témákat boncolgat, mint a gyász és az öngyilkosság, de mindeközben egy pillanatra sem válik lehangolóvá. Megmutatja, hogy a halál után is lehet élet, inspirál a jóra, élteti a reményt és az összetartozást. Ez a sorozat egy igazi kis gyöngyszem, megtekintését mindenkinek ajánlom :)

Remake

Az első évad után: Rövid, 20 egynéhány perces részek, gyorsan nézhető, de nem ilyen gyorsan felejthető. Nem mond olyat, amit ne tudnék már, de újra mond olyat, amit hajlamos vagyok elfelejteni. Azaz érzésem van, mint a Kominsky-módszernél (csak ott más volt a szereplők életkora), hogy jaj de jó, hogy vannak ilyen sorozatok is és a legjobbkor kerülnek elém!

Mr_White 

Megnéztem a 2. évadot is. A színvonal maradt, de ebbe beleértem azt is, hogy ez az évad szinte ugyanaz volt, mint az első. Még elmegy, de harmadszorra már sok lesz.
Viszont a poénok fergetegesek most is. Pl. a riport az agyonplasztikázott nővel. Vagy a kihordó stand up műsora. Vannak benne emlékezetes pillanatok, viszont itt-ott átcsúszik érzelgősségbe.

Zzsófi 

Nem tökéletes sorozat, mégis tökéletesen visszaadja, mi is az élet igazából.

Novecento 

Nagyszerű sorozat. Előrebocsátom, hogy elég nagy rajongója vagyok Ricky Gervais-nek (januárban szerencsém volt élőben is látni egyik fellépését), de objektíven nézve is egy csodát rakott össze. Az első pár rész döcögősebben indul, akkor még nagyon az volt az érzésem, hogy saját magát alakítja, nehezebb volt elvonatkoztatni a stand up-os poénjaitól (pláne, hogy ugyanazok a témák megjelentek itt is, szinte kivétel nélkül). Azonban a végére nagyon szépen lekerekíti a történetet, és egy – kissé sablonos, ám nem elcsépelt – mondanivalót ad át nekünk. Nehéz a gyászról beszélni, azt feldolgozni, bármilyen műről is beszélünk, de neki sikerült nagyon jól megfognia, és az After Life a mintapéldája annak, hogyan érdemes a témáról beszélni. Jó érzés tölti el a nézőt, ha végignézi, és miközben nagyokat is nevethet, gazdagabb lesz pár örökérvényű gondolattal, arról hogy hogyan, és egyáltalán miért is érdemes élni.
Azt nem mondanám, hogy a filmtörténelem legnagyobb hatású sorozata, de szívből ajánlom mindenkinek, mert nem elvesztegetett idő, amit vele tölt az ember.

Bastia 

Nagyon tetszett ez a minisorozat. A téma nehéz, mégis sokat nevettem rajta mert annyira jó poénok voltak. :) Örülök hogy ez lett a vége és a főhős nem ragadt bele az önsajnálatba.

eNNBeus 

Ez egy piszok jó sorozat, nagyon emberi, szerethető, annyira csöpögős amennyire kell, nem tovább. Nem túl hosszúak az egyes részek, nincs túlnyújtva, és minden benne van mégis ami kell, igazán jó humorral, imádtam milyen kis köcsög és antiszoc. A gyász feldolgozását mutatja be úgy ahogy talán ezt tényleg kezeljük, igenis szar érzés, az ember összeomlik, és igen van amikor tojsz maaaagasról mindenremáz nélkül. Piszok szimpatikus a főszereplő, bár a második évadban már kevésbé csíptem mikor átcsapott kedvesbe, jobban csíptem mikor még köcsög volt. Nyilván így volt jó de az valahogy emberibb volt nekem na. Nagyon fojtogató tudott lenni hogy így az arcomba tolják ezt a mérhetetlen fájdalmat ami naggggyon lejön a képernyőről, miközben meg az ember azon veszi észre magát hogy irigyli azt ami köztük volt. Kb ha egy nagy könyvben valaki megfogalmazná a boldog párkapcsolatot ezt írná le. Irtó jó fejek, kellően kis rohadékok egymással. A barátokat is nagyon megszeretgettem volna ahogyan bántak emberünkkel a gyászában. Csak nem lehet olyan szar sorozat ha már mindezt kiváltotta belőlem :) Aaawwwwmmm :)

Riccah 

Beszédes cím, érdekes cselekmény, kellemes végkifejlet. :-)
Elmúlik egy élet, összeszakad egy másik és megismerhetjük Tony útját a trauma feldolgozásában, akinek igen sajátos életszemlélete van, érdekes és tanulságos élményeket szerez a mikrokörnyezetében forgolódó furcsa figurákkal, akik megtanítják újra lábra állni. Első és leghűbb figyelője Sandy, az eb – vele kapcsolatban is finoman érzékelteti a film, hogy mekkora szükségünk van egymásra, arra az érzésre, hogy szüksége van valakinek ránk, milyen fontos, hogy hasznosnak érezzük magunkat, valamint a szerepünkre és a felelősségünkre is rámutat a társas-kapcsolatokban, mekkora szerepe is van az egymásra hatásnak. Egészen hétköznapinak tűnik, mégis fontos, komoly mondanivalóval készül a bohókás, sajátosan bolond felszín alatt.


Népszerű idézetek

Near 

…humanity is a plague. We're a disgusting, narcissistic, selfish parasite, and the world would be a better place without us. It should be everyone's moral duty to kill themselves.

Szeszj 

Anne: I’d rather live missing him than for him to live missing me. That’s how much I love him.

Nocharity 

– I just threatened a 10 year old kid with a hammer…
– They've gotta learn.

Charityy 

Tony: I rather be nowhere with her than somewhere without her.

Bogesxd 

(about drinking)
Matt: It's bad for you.
Tony: Everything is bad for you. We're all dying. Being healthy is just dying more slowly.
Matt: Okay, so you'll live longer.
Tony: Yeah, but why?
Matt: What do you mean why? So you can do more of the things that you enjoy.
Tony: I enjoy drink.

Bogesxd 

Tony: So that's why I nearly killed myself straight away.
Matt: Right, okay, but you didn't kill yourself, did you? So, clearly, you know, something made you stop.
Tony: The look on the dog's face. She was hungry, so I thought I'd better feed her. It gave me time to think, „I should be dead now.” I didn't care. So, everything's a bonus. If I become an arsehole, and I do and say what the fuck I want for as long as I want, and then when it all gets too much, I can always kill myself. It's like a superpower.
Matt: That's the worst superhero I've ever heard of.

1. évad 1. rész
Szeszj 

Anne: A society grows great when old men plant trees, the shade of which they know they’ll never sit in.”

Szeszj 

Roxy: Bad things happen to good people. Good things happen to bad people. Sometimes it’s just no one’s fault.

Nocharity 

– Why you so sarcastic all the time?
– Cause it stops me killing people. Including myself.

Nocharity 

– You are really human.
– I'm getting there.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján