A világ legjobb apukája / A világ legjobb apja (2009) 30

World's Greatest Dad
99' · amerikai · dráma, vígjáték

Lance Clayton mindig arról álmodozott, hogy egyszer gazdag és híres író lesz belőle. Ehhez képest irodalomtanárként dolgozik az egyik középiskolában, és egyedül neveli a fiát. Egyetlen gyermeke, Kyle elviselhetetlen figura, aki mindenkit utál, az apját is beleértve. Lance az iskola imádnivaló… [tovább]

Szereposztás

Robin WilliamsLance
Daryl SabaraKyle Clayton
Alexie GilmoreClaire Reed
Naomi GlickGinger
Geoff PiersonAnderson igazgató
Henry SimmonsMike Lane
Zachary VitalePeter
Evan MartinAndrew
Ellie JamesonJennifer
Jermaine WilliamsJason

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

bonnie9 

A közepéig a film nagyon kínos (jó értelemben), feszengő, zavarba ejtő, elgondolkodtató. Sokszor eszembe juttatta a Beszélnünk kell Kevinrőlt. Sok kérdést érint, amiről beszélnünk kéne. A rendező nem köntörfalazott, nem írta körbe, arcunkba tolta a dolgokat.
Aztán történt valami, és a cselekmény, ami az események újabb láncolatát indította el, egyben új formát is kölcsönzött. Az eddigi tabu valóságtól átpenderültünk a szinte már hányingerkeltően rózsaszín túlzásokig. Világos a rendezői motiváció, de szerintem kicsit túllőt a célon, mind érzékeltetésben, mind időben. Egyre többször kezdtem unatkozni. Pedig a mondanivaló innentől sem kevésbé fontos.
A szereplők: Robin Williams szerepével a Sötétkamra óta nem voltak ennyire ambivalens érzéseim. Színészként rendben van minden, és pont ettől maga a szerep végig zavarbaejtő, kérdéses, kettős – mint Kevin anyja. Kyle (Daryl Sabara) pedig egy másik Kevin. Nem ugyanaz a történet, nem egyformák a szerepek, de mégis vannak mozgatórugók, érzések, emberi összetevők, amik nagyon hasonlítanak a különbözőségük ellenére.
Egyszerűen tényleg vannak dolgok, amikről beszélnünk kell.
Alexie Gilmoret az első pillanattól nem bírtam elviselni, a film végére már egyszerűen irritáló volt a jelenléte. Geoff Piersont sokszor Geoffrey Rushnak néztem, Henry Simmons pedig Dwayne Johnson alteregója.

Kontra_Judit 

A film nem egy nagy szám, viszont a mondanivalója nagyon fontos.
Ilyenek vagyunk, mi emberek…szánalmas, hazug „igazságok” mögé rejtőzünk, hovatartozásunkat fejezzük ki különböző megkülönböztetésekkel (emo-s csaj, sportolók) egyébként meg a lényeg, mind egy fajtából valók vagyunk, emberek!
Mikor majd mindenki eljut odáig, hogy ezt megértse, már nem lesz szükség tetkókra, testékszerekre, márkás ruhákra – felszínes dolgokra – ami mind csak üzlet – ahogy a film végén ez ki is derül.

A suliban az a nagy lelkesedés Kyle-ért annyira túlzó volt, szinte már nyálas:((( A tanárnővel való kapcsolata is undorító (érdekkapcsolat) volt.

Mr_Hollywood

Abszurd humor, sajátos hangulat. Robin Williams nagyon jól játszik benne, de tulajdonképpen mindenki.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Régen azt gondoltam, az a legrosszabb, ami történhet velem, hogy egyedül maradok. De ez nem igaz. Az a legrosszabb, ha olyanokkal vagyok körülvéve, akik között egyedül érzem magam.

TribeBubu 

I used to think the worst thing in life was to end up all alone. It's not. The worst thing in life is ending up with people who make you feel all alone.

Bogesxd 

Mike: A gyereknevelés olyan nehéz. Ne érts félre, Hunter a legjobb dolog az életemben, de azért néha egy kicsit sok belőle.
Claire: Hány éves is?
Mike: Kettő. Nemsokára húsz lesz.

Bogesxd 

Lance: Az egyetemen műugró voltam.
Kyle: A műugrás nem sport, csak zuhanás.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján