Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

227 tag · 459 karc · Utolsó karc: 2021. március 4., 18:26 · Bővebben


Kedvencelte 2

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Az hozta, amit vártam tőle. Brutális és egyben gyönyörű lezárása volt ez a New 52-es animált vonalnak. Nem spóroltak a meglepetésekkel, fanservice-szel, drámával és furcsa módon még egy kis humort is sikerült csempészni bele, ami ugyan nem mindig talált be, de így is remekül szórakoztam rajta. Természetesen lehet ezt hasonlítgatni a Marvel Végtelen Háborújához, vagy a Végjátékhoz, hisz ez is egy hasonlóan robusztus finálé, amibe az univerzumuk rengeteg hősét (jelen esetben még a gonosztevőit is) sikerült belekeverni, mégsem támaszkodik a konkurencia majmolására, hisz bőven rendelkezett saját alapanyaggal, amiből ihletet meríthetett. (A legszomorúbb, hogy ebben valószínűleg benne voltak a Snyder féle JL trilógia eredeti tervei is, hiszen az eddigi elbeszélések alapján anno a rendező is egy hasonló történeten dolgozott, míg a WB idióta fejesei le nem állították a projektet.) A címmel ellentétben tehát felbukkannak benne az Igazság Ligája és a Tini Titánok spoiler tagjai, az Öngyilkos Osztag és még sokan mások, illetve említésre kerülnek benne olyan korábbi darabok, mint a Flashpoint, a War, a JL vs. TT, a DoS, illetve a Reign of the Supermen is. Eme utalásokkal és persze a JLD integrálódása (Deadman azért hiányzott…) miatt jobb összképet alkot már ez széria is, ugyanakkor azt a megjelenés előtt tisztázták a készítők, hogy ez lesz a tényleges befejezés, amivel elvarrják az összes szálat. Valóban így lett? Bizony. Nem is akárhogy, de ezt mindenki nézze meg maga, mert érdemes. Nálam megérte a várakozást és kiérdemelte a helyet a legjobb DC animációs filmek között… bár tény, hogy elviseltem volna, ha mondjuk pár órával hosszabb és élőszereplős. Oké, utóbbinak talán picit túl durva lett volna helyenként.
ui.: A blogon részletesebben (értsd.: spoilerekkel megpakolva) is írtam róla, de a lényeg, hogy minden DC kedvelőnek, illetve hardcore fannak kifejezetten ajánlom!

Irasalgor

Amennyire szenved a Warner a mozivásznon egy univerzumot létrehozni a DC szuperhőseiből, annyira lubickol az animációs kisképernyőkön, ugyanis az animációs univerzum Végjátékának tekinthető Apokolips War tökéletesen bemutatta, hogyan lehetett volna még jobb a Marvel alkotása a nagyképernyőkön. Brutális, véres, a hősöket elhullattatni nem félő alkotásról beszélünk, amelyben természetesen a narratíva tetemes részét még mindig az akciójelenetek teszik ki, ami nem is baj, hiszen jelenleg most jutott idő a történet és a karakterek közötti interakciók megfelelő kibontására is. Így kell univerzumot lezárni! Megvannak a maga hibái, de nem tudok kisebb pontszámot adni rá – pedig filmekben aztán végképp nem szívesen osztok maximálisat –, hiszen az utóbbi évek legjobb animációs képregényfilmjéről beszélünk, amely pontosan úgy záródik, ahogyan egy ilyen sztorinak kell. Kíváncsi vagyok, innentől merre vezet a jövő.

Értékelés: 10/10


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján