A ruhakészítő / A varrónő (2015) 182

The Dressmaker
118' · ausztrál · dráma, vígjáték

Rosalie Ham 2000-ben megjelent azonos című regénye alapján készült a The Dressmaker című film, amely Tilly Dunnage (Kate Winslet) ruhatervező és szabó kalandjáról szól, aki az 1950-es években hazatér szülőföldjére a Dungatar nevű városkába Ausztráliába, ahol nem csupán ő lepi meg az ott élő… [tovább]

angol
magyar

Képek 8

Szereposztás

Kate WinsletMyrtle 'Tilly' Dunnage
Liam HemsworthTeddy McSwiney
Sarah SnookGertrude 'Trudy' Pratt
Hugo WeavingFarrat őrmester
Caroline GoodallElsbeth
Judy DavisMolly Dunnage
Kerry FoxBeulah Harridiene
Rebecca GibneyMuriel Pratt
Shane JacobsonAlvin Pratt
Gyton GrantleyBarney McSwiney

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 32

Várólistára tette 207


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nagyon jól szórakoztam rajta. Tetszett Tilly karaktere. Vidám, modern, magabiztos nő. Több dolog is kiderül, több dolog tartja fent az érdeklődésünket a film alatt. Van szerelem, gyerekkori tragédia, elveszett emlékek, és egy „nemlétező” apa.
Vicces, drámai, érdekes hangulatú. Érdemes egyszer mindenképpen látni.

A kedvencem Tilly anyja volt. Hatalmas figura az öreglány. spoiler

5 hozzászólás
Lunemorte

A bosszú mindig édes…Nevezhet a többség átkozottnak, de végül mindenki megkapja a maga jutalmát…

LyliaBloom

Egész egyszerűen nem tudom többre értékelni, és ez nem azért van, mert nem volt jó, hanem mert túlzottan összetörte a szívemet. Tudtam, hogy lesz valami, valami, amitől nem lesz rózsaszín, de ez… Erre egyáltalán nem voltam felkészülve…
Az emberi kegyetlenségnek nincs határa, megérdemelték mindannyian, még többet is érdemeltek volna…
Nagyon tetszett Kate Winslet karaktere (amúgy is szeretem a színésznőt), olyan stílusa volt Tillynek, hogy az valami hihetetlen. Annyira sokat nevettem rajta, meg olvadoztam, meg minden. Szép volt és jó, annak ellenére, hogy tudtam, lesz valami. De ez… Nagy szemétség volt…
@Minka, legközelebb szólj, hogy készüljek fel, engem az ilyen nagyon ki tud ütni…
Liam meg <3 Egy ilyen pasit szeretnék, ha lehet, maradhat szőrös is :)

6 hozzászólás
Pandalány

Azta, milyen meglepő film volt ez!
Amikor elkezdtem nézni, gondoltam, hogy egy dráma lesz, visszatér a kisvárosi lány a nagyvárosból, mindenkinek szép ruhákat készít és végül befogadják, meg még szerelembe is esik. Nos, ennek talán ha a fele megvalósult.
Kate zseniálisan játszott, mint mindig. De onnantól kezdve, hogy spoiler, már lövésem sem volt, mi lehet majd a folytatás. Nem semmi befejezést kapott a történet, erre aztán tényleg nem számítottam.
Nagyon szép zenéje van a filmnek
Liam mióta ilyen szexi???Váá, nekem ez újdonság, belezúgtam a pasiba. :D
A film humora nagyon jó! :) Jókat mosolyogtam egy-egy elejtett megjegyzésen, félmondaton.
Kate & Liam között túlzottan nem éreztem a működő kémiát, a szikrát, lehet a korkülönbség miatt, mindenesetre jók voltak együtt összességében.
Érdemes volt megnézni a filmet, bár a könyvhöz nem kaptam kedvet azért.

Zohannna

Nem voltam erre a filmre felkészülve. Nagyon reg került a várólistámra, így nem is emlekeztem miről szól, csak derengett, hogy valami nő sikeres lesz a divatvilágban. Azt se tudtam, hogy ez egy dráma lesz. Azt vártam, hogy valami inspiráló történet lesz, erre egyszercsak spoiler minden elromlik. Kezdve onnan, hogy meghal spoiler, spoiler meghal kb. Nekem megszakadt a szívem, mikor spoiler. Utána el se tudtam kepzelni miről fog még szólni a film. Volt még egy rész, ami sokkolt: spoiler. Aztán a vége… Szóval ez a film tele volt olyan fordulatokkal amikre egyeltalán nem számítottam. És pont amiatt, hogy nem számítottam kb. az egyik fordulatra sem, nagyon rossz élmény volt.
Képzeld el! Leülsz este, hogy megnézz egy inspiráló filmet. Elkezdődik. Gyerekkori trauma. A város gyilkosként gondol rá. Azt gondolod, biztos legyőzi ezeket az akadályokat. Megörülsz, hogy lám sikerült neki, és még a szerelemre is rátalált. De vajon miért tartasz még csak a film felénél? Azt hiszed kieseik a szemed a döbbenettől, hogy spoiler. Azután spoiler Sorscsapás. És mikor azt hiszed vége van a váratlan fordulatoknak szemtanúja vagy egy spoiler. A döbbenet teljes. A szádat se tudod már becsukni. És hogy semmi se legyen jó, még a spoiler. Noss. Szép, inspiráló film…

Lali 

Nagyon egyedi hangulatú, érdekes filmnek indult, kitűnő szinészekkel.
Aztán egyszercsak tekeredett egyet a film és szétesett, a vége pedig már egészen összecsapott lett. Nagy kár érte, mert szerintem jóval több volt ebben a világban.
Mivel a könyvet nem olvastam, így nem tudom megmondani, hogy hogyan kellett volna kezelni az irodalmi alapanyagot, de hogy nem így, abban eléggé biztos vagyok.
Egyébként persze még így is nézhető, nyugodtan el lehet vele tölteni egy estét.

Kontra_Judit 

Ó, Kate Winsletben most sem csalódtam, zseniális volt ebben a filmben is. És gyönyörű nő.
spoiler Ráadásul a Hamsworth fiúk nagyon dögösek :D (bár ebben csak egyet láthatunk, de az is nyálcsorgatós…én is csókáztam volna vele :D) De jó Kate-nek, kifogja mindig a jó pasikat, először DiCaprió…
Tetszett a film, bár a vége felé voltak unalmasabb részek, amiket kihagytam volna, főként azért is, hogy ne két órás legyen egy történet.
Jó poénok is voltak még az elején, azokat később hiányoltam.
Megismerhettük a falu népét, milyen gonoszak az emberek, és könnyen rásütnek a másikra egy bélyeget…

Mesemondo

Jópofa film, ami minden figyelmeztetés nélkül csapong mókás és tragikus között. A jelmezek lenyűgözőek (bár vártam belőlük még egy nagyobb szabású finálét), Hemsworth tesóból meg több kéne, hogy jusson mindenkinek belőlük. Kate Winstlet nagyot alakít, és a film zárása egyszerre váratlan és magától értetődő.

Bastia 

Vegyes érzéseket keltett bennem a film. Alapvetően jó film, jó volt nézni mert szépen van fényképezve és csodás ruhák vannak benne. Annak ellenére hogy dráma, humor is van benne jócskán.
Viszont… Nagyon nem jött be Liam és Kat párosa. Külön-külön semmi problémám nincs velük, sőt kedvelem őket, de egy párként látni őket úgy, hogy elvileg a történetben kb. egy idősek, hát hogy is mondjam…. velem nem tudták elhitetni. :)
A történettel az volt a bajom, hogy a siló után valahogy vége lett számomra filmnek és el sem tudtam képzelni miről fog szólni még fél óráig. Onnantól már igazából nem is érdekelt és nem kötött le.
El fogom olvasni a könyvet, kíváncsi vagyok mennyire más.

JustABookishSoul

A borítót egy ideje már látom mindenhol, így elhatároztam, hogy megnézem. Meg is lepődtem magamon, hogy fel sem ismertem Kate Winsletet a plakátról; így még jobban felcsigázott a film!
Pontosan olyan volt, amilyenre számítottam így nem csalódtam benne. A helyzethez képest vicces de közben komoly is tud lenni ha meghozza a szituáció. Ausztrál filmhez képest nekem egyenesen tükrözi az Angol humort és filmkészítést.
Kivételesen, előbb láttam a filmet, mint hogy könyvben olvasnám, de szerintem ez így is marad, mivel könyvben lehet nem tetszett volna.
Kate Winslet gyönyörű mint mindig, elfogadtam volna én is egy ruhát tőle :)


Népszerű idézetek

Carmilla 

Molly: Miféle macskanyávogás ez?
Tilly: Blues!
Molly: Óóó, kínozni lehet vele.

2 hozzászólás
ancsr

Gertrude 'Trudy' Pratt: A dress can't change anything!
Myrtle 'Tilly' Dunnage: Watch and learn Gertrude, watch and learn!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján