A ruhakészítő / A varrónő (2015) 219

The Dressmaker
118' · ausztrál · dráma, vígjáték !

Rosalie Ham 2000-ben megjelent azonos című regénye alapján készült a The Dressmaker című film, amely Tilly Dunnage (Kate Winslet) ruhatervező és szabó kalandjáról szól, aki az 1950-es években hazatér szülőföldjére a Dungatar nevű városkába Ausztráliába, ahol nem csupán ő lepi meg az ott élő… [tovább]

angol
magyar

Képek 8

Szereposztás

Kate WinsletMyrtle 'Tilly' Dunnage
Liam HemsworthTeddy McSwiney
Sarah SnookGertrude 'Trudy' Pratt
Hugo WeavingFarrat őrmester
Caroline GoodallElsbeth
Judy DavisMolly Dunnage
Kerry FoxBeulah Harridiene
Rebecca GibneyMuriel Pratt
Shane JacobsonAlvin Pratt
Gyton GrantleyBarney McSwiney

További szereplők

Kedvencelte 36

Várólistára tette 246


Kiemelt értékelések

Theana 

Mindjárt újraindítom, ez hatalmas volt! Végig fenntartotta a figyelmem, pedig azt hittem, hogy egyáltalán nem köt majd le, mert egy lassú folyású varrós cselekményre számítottam. De ez nem is vígjáték, én személy szerint inkább szatíra műfajba sorolnám. Nehéz kérdés, mert az egyik percben nevettem egy Molly-megjegyzésen, a következő pillanatban pedig a torkomon akadt még a levegő is. Kate Winslet nagyon jó. Nem is tudom hirtelen, mik a megfelelő… Elvette a szavaimat, hé!

Lunemorte 

A bosszú mindig édes…Nevezhet a többség átkozottnak, de végül mindenki megkapja a maga jutalmát…

desertangelable 

Azon kevés filmek egyike, amiket megnézel és utána azt érzed, hogy megint meg akarod nézni…. most! Legalábbis velem ez történt anno. Már nem emlékszem pontosan, hogy hogy is keveredtünk mi össze, de az biztos, hogy még véletlenül sem számítottam rá, hogy nekem ez a film ennyire tetszeni fog. Imádtam a hangulatát, az eredeti karaktertereket és azt, hogy végig sikerült kétségek között tartania, hogy mi is történt valójában a főszereplő múltját illetően. Kate Winslet mellett, aki pompázott Tilly szerepében, Judy Davis alakítását emelném ki, akit kicsit mellőznek a főbb szerepeket illetően, de mellékszerepekben mindig maradandó alakítást nyúlt.

5 hozzászólás
NaNa_88 

Nagyon jól szórakoztam rajta. Tetszett Tilly karaktere. Vidám, modern, magabiztos nő. Több dolog is kiderül, több dolog tartja fent az érdeklődésünket a film alatt. Van szerelem, gyerekkori tragédia, elveszett emlékek, és egy „nemlétező” apa.
Vicces, drámai, érdekes hangulatú. Érdemes egyszer mindenképpen látni.

A kedvencem Tilly anyja volt. Hatalmas figura az öreglány. spoiler

5 hozzászólás
LyliaBloom

Egész egyszerűen nem tudom többre értékelni, és ez nem azért van, mert nem volt jó, hanem mert túlzottan összetörte a szívemet. Tudtam, hogy lesz valami, valami, amitől nem lesz rózsaszín, de ez… Erre egyáltalán nem voltam felkészülve…
Az emberi kegyetlenségnek nincs határa, megérdemelték mindannyian, még többet is érdemeltek volna…
Nagyon tetszett Kate Winslet karaktere (amúgy is szeretem a színésznőt), olyan stílusa volt Tillynek, hogy az valami hihetetlen. Annyira sokat nevettem rajta, meg olvadoztam, meg minden. Szép volt és jó, annak ellenére, hogy tudtam, lesz valami. De ez… Nagy szemétség volt…
@Minka, legközelebb szólj, hogy készüljek fel, engem az ilyen nagyon ki tud ütni…
Liam meg <3 Egy ilyen pasit szeretnék, ha lehet, maradhat szőrös is :)

6 hozzászólás
Pandalány

Azta, milyen meglepő film volt ez!
Amikor elkezdtem nézni, gondoltam, hogy egy dráma lesz, visszatér a kisvárosi lány a nagyvárosból, mindenkinek szép ruhákat készít és végül befogadják, meg még szerelembe is esik. Nos, ennek talán ha a fele megvalósult.
Kate zseniálisan játszott, mint mindig. De onnantól kezdve, hogy spoiler, már lövésem sem volt, mi lehet majd a folytatás. Nem semmi befejezést kapott a történet, erre aztán tényleg nem számítottam.
Nagyon szép zenéje van a filmnek
Liam mióta ilyen szexi???Váá, nekem ez újdonság, belezúgtam a pasiba. :D
A film humora nagyon jó! :) Jókat mosolyogtam egy-egy elejtett megjegyzésen, félmondaton.
Kate & Liam között túlzottan nem éreztem a működő kémiát, a szikrát, lehet a korkülönbség miatt, mindenesetre jók voltak együtt összességében.
Érdemes volt megnézni a filmet, bár a könyvhöz nem kaptam kedvet azért.

Zohanna

Nem voltam erre a filmre felkészülve. Nagyon reg került a várólistámra, így nem is emlekeztem miről szól, csak derengett, hogy valami nő sikeres lesz a divatvilágban. Azt se tudtam, hogy ez egy dráma lesz. Azt vártam, hogy valami inspiráló történet lesz, erre egyszercsak spoiler minden elromlik. Kezdve onnan, hogy meghal spoiler, spoiler meghal kb. Nekem megszakadt a szívem, mikor spoiler. Utána el se tudtam kepzelni miről fog még szólni a film. Volt még egy rész, ami sokkolt: spoiler. Aztán a vége… Szóval ez a film tele volt olyan fordulatokkal amikre egyeltalán nem számítottam. És pont amiatt, hogy nem számítottam kb. az egyik fordulatra sem, nagyon rossz élmény volt.
Képzeld el! Leülsz este, hogy megnézz egy inspiráló filmet. Elkezdődik. Gyerekkori trauma. A város gyilkosként gondol rá. Azt gondolod, biztos legyőzi ezeket az akadályokat. Megörülsz, hogy lám sikerült neki, és még a szerelemre is rátalált. De vajon miért tartasz még csak a film felénél? Azt hiszed kieseik a szemed a döbbenettől, hogy spoiler. Azután spoiler Sorscsapás. És mikor azt hiszed vége van a váratlan fordulatoknak szemtanúja vagy egy spoiler. A döbbenet teljes. A szádat se tudod már becsukni. És hogy semmi se legyen jó, még a spoiler. Noss. Szép, inspiráló film…

Lali 

Nagyon egyedi hangulatú, érdekes filmnek indult, kitűnő szinészekkel.
Aztán egyszercsak tekeredett egyet a film és szétesett, a vége pedig már egészen összecsapott lett. Nagy kár érte, mert szerintem jóval több volt ebben a világban.
Mivel a könyvet nem olvastam, így nem tudom megmondani, hogy hogyan kellett volna kezelni az irodalmi alapanyagot, de hogy nem így, abban eléggé biztos vagyok.
Egyébként persze még így is nézhető, nyugodtan el lehet vele tölteni egy estét.

Kincsanna 

Szomorú mese, ahol a jó megbünteti a gonoszokat, de a végén nincs jutalom, csak hogy szabadon távozhat.
Fantasztikusak a mellékszereplők, a jelmeztervező remekelt, végig fenntartotta a figyelmem a film.
Ha Liam Hemsworth nem lenne ennyire semmilyen (ok, szépen kigyúrta magát, de nulla karizmája van Kate Winslet mellett, tényleg mintha ott sem lenne), akkor simán 10 csillagot adnék.

Márta_Péterffy 

Nem tetszett, valahogy olyan „túltolt” volt benne minden. A színészek miatt néztem végig.
Hugo Weaving óriási!


Népszerű idézetek

ancsr

Gertrude 'Trudy' Pratt: A dress can't change anything!
Myrtle 'Tilly' Dunnage: Watch and learn Gertrude, watch and learn!

Carmilla 

Molly: Miféle macskanyávogás ez?
Tilly: Blues!
Molly: Óóó, kínozni lehet vele.

2 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján