A penge szava / A kardforgató (2020) 9

The Swordsman · 검객 / Geomgaek
100' · dél-koreai · akció, dráma, történelmi 15 !

Gwanghaegun trónfosztása után az ország legjobb kardforgatója, Tae Yul eltűnik. Joseon a Qing és a Ming dinasztia konfliktusában áll. Gurutai a Qing császári család egyik tagja, aki ésszerűtlen követeléseket szegez Joseon felé. Ekkor Tae Yul lányát, Tae Okot elrabolják Gurutai emberei. Tae Yul… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Jang HyukTae Yool
Jung Man ShikMin Seung Ho
Joe TaslimGurutai
Kim Hyun SooTae Ok
Choi Jin HoLee Mok Yo
Jang Hyun SungUralkodó
Lee Min HyukGyum Sa Bok
A penge szava / A kardforgató (2020)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Opus Pictures

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Shad 

Noh lássuk, sageuk kihívásom utolsó darabja :) Oké ez egy teljesen átlagos megmentő sztori, ahol apuka egyedül végigkaszabolja magát a lányáig, nekem ez mégis tetszett:) Gyönyörű kardforgatások voltak, Jang Hyuknak iszonyat jól állt ez a szerep. Olyan gyorsaság volt a mozdulatokban, voltak pillanatok mikor akaratlanul is a Kenshin filmekhez hasonlítottam. A két élű kard is rettentő egyedi volt, egyszerűen meseszép…rászántam vagy 20 percet, de nem találtam meg a kard nevét. A Zulfiqar hasonló, de az ívelt pengéjű és szétnyíló, ez pedig párhuzamosan futó… ahh de akkor is szép:)
SPOILER, Filmnézés közben: spoiler

kkata76 

Nagyon szeretem az ilyen filmeket, meg Jang Hyukon kívül még Minhyuk is benne volt, szóval 9 csillag. Tízet azért nem kap, mert kicsit sok volt benne a heroikus lassítás, ami ki is zökkentett a történetből, de egyébként izgalmas volt, és nagyon jók voltak a harci jelenetek, amik ezekben a filmekben fontosabbak, mint maga a sztori: játékidő szempontjából sokkal többet tesznek ki, mint azok a jelenetek, amit a történetet viszik előre. Nekem tetszett, és remélem, Minhyuk még kap ennél nagyobb szerepeket is.

Dorsyn

Átlagos sztori, még mindig imádom a koreai történelmi darabokat:) Azok a ruhák<3
Nekem nagyon tetszett a sok akciódús jelenet, maga a sztori is elég jó volt, ám maradt bennem néhány kérdés a film végén. Azt nem bántam volna, ha a végén pár filmkockát szentelnek arra, hogy mi történt a birodalommal, a politikai helyzet hogyan alakult.
Nagyon jók a szereplők, egyedül a főgonosz pasi nem tetszett. Nagyon nem adta át nekem azt a hangulatot, amit szeretett volna, a mellette néha megjelenő 2 mondatos statiszta nő meg egyenesen taszított.
Ettől függetlenül jó film volt, egyszer nézős:)


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján