A NIMH titka (1982) 13

The Secret of NIMH
82' · amerikai · sci-fi, animációs, kaland, dráma, fantasy, thriller 16

Mrs. Brisby négy kicsi egérgyerek nemrég megözvegyült mamája nagy bajban van. Idén korábban kezdődött a szántás a réten, veszélybe került a Brisby-ház biztonsága. Ráadásul a kis Timothy-nak tüdőgyulladása van nem lehet kivinni a hideg levegőre. A Nagy Bagoly azt tanácsolja Brisby mamának, hogy… [tovább]

Szereposztás

Derek JacobiNicodemus (hang)
Elizabeth HartmanMrs. Brisby (hang)
Arthur MaletMr. Ages (hang)
Dom DeLuiseJeremiás (hang)
John CarradineNagy Bagoly (hang)
Peter StraussJustin (hang)
Paul ShenarJenner (hang)
Aldo RaySullivan (hang)
Tom HattenMr. Paul Fritzgibbons (hang)
Lucille BlissMrs. Beth Fritzgibbons (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus 

Meglehetősen érdekes darab. Szépen megrajzolt, sötét hangulatú mese, kardozó spoiler és néha varázsló egerekről és patkányokról. Furcsa, hogy csak most futottam bele.

Andro 

Ettől a mesétől gyerekként féltem rendesen, de imádtam. Még anno alámondással volt meg. Anyum nem szerette, mert szerinte nem éppen gyerekeknek való, ami azért igaz. Én anno „A kincsesláda titka” címmel ismertem. És a mai napig Justin az abszolút kedvenc!

Sallylla

Aranyos, helyenként még a Don Bluth-rajzfilmekhez mérten is szokatlanul darkos mese, az anyai szeretet és a bátorság erejéről. A hagyományos, kézzel rajzolt filmek kedvelőinek mindenképpen ajánlott. Ha gyerekként látom, helyeként biztosan megijedtem volna, így részemről az alsó korhatárt olyan 6-7 év körülre tenném (de persze ez gyerekfüggő), egyébként kellemes kis családi darab.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján