Kedvencelte 25

Várólistára tette 215


Kiemelt értékelések

Pandalány

Nem semmi történet!
A téma, a kor, a díszlet, a ruhák, minden remek és meggyőzött arról, hogy érdemes erre a sorozatra odafigyelni. (Nemcsak Luke Evans miatt :D).
A színészek, a karakterek teljesen összepasszolnak, a történet eredeti, sokszor szinte rémisztő. Nincsenek felesleges jelenetek és párbeszédek benne, csak pont annyi, amennyi szükséges.
Dakota, Daniel és Luke triója szerintem remek lesz, bár egy rész alapján persze nem tudok még sokat mondani róluk. Dakota és Luke között egyértelműen megvan az összhang, Daniel kissé külön utakon jár, elvontabb a karaktere. De így, hárman jók lesznek együtt.
Úgy örülök, hogy mi is láthatjuk és elérhető itt is ez a sorozat, régóta kíváncsian vártam.

ananiila

10 pontot megkapja, de nem hibátlan (mint ahogy a könyv sem).
Aki ráérez a hangulatára, annak jó élményt tud nyújtani. Teljesen lezárt a sztori, érdemes rá időt szentelni, különösen annak, aki kedveli a sorozatgyilkosos krimiket. Elég naturalisztikus az ábrázolás, széplelkűeknek nem való.
Jó a történet, a szereplők, a sorozat kicsit eltér a könyvtől, de nekem talán így még jobban tetszik.
Kedvelem Dakotát szimpi a csaj, de szerintem túl fiatal erre a szerepre, aki még nem tetszett az a Rooseveltet játszó színész, sajnos olyan volt nekem, mintha pincsikutya erőlködne farkasok között.
Brühl és Evans hozták a figurákat.
Nagyon remélem, hogy berendelik a 2. évadot is, nekem könyvben jobban tetszett, mint az első. Nehéz lesz összehozni ezeket a színészeket újra, remélem sikerül ismét Budapesten forgatni. Luke úgyis már hazajár ide. :)

Juci

Többet vártam ettől a sorozattól, a külsőségek megvoltak (a központi Szabó Ervin Könyvtár még mindig a legkirályabb forgatási helyszín), de valahogy a hangulata nem volt nekem az igazi, valami hiányzott. Mintha egy kis távolságtartással szemléltük volna a szereplőket is, a történetet is, nem tudott beszippantani. Az utolsó epizód kifejezetten gyenge volt csúcspontnak. Kár érte. Azért bele fogok nézni a második szezonba is, ha lesz.

piciszusz 

A könyvet nem ismerem, hallottam róla, de nem olvastam, nem tudom ezek után fogom-e. A hangulata, a zenék nagyon tetszettek, érdekes volt a nyomozás része is, de a karakterek közül senki se volt szimpatikus. Ennyi pont elég volt, jobb is hogy nem folytatják.

1 hozzászólás
vvn_e 

Mindig azt mondtam, hogy nem szeretem a krimiket.
De igazából rá kellett döbbennem, hogy dehogynem csak nem mindet, a skandináv krimikkel vagy egy Agatha Cristie-vel nem tudok mit kezdeni, viszont egy Sherlock főleg a modern, de még a régi is, egy Ambrózy báró, vagy egy con artist-sztori teljesen le tud kötni, szóval ahol a karakterek is érdekesek és nem csak a bűntény a lényeg.

És ezt itt maximálisan megkaptam, ahogy a másik kedvencemet is a period drama környezetet.

A „nyomozókat” egytől egyig szerettem, mind érdekes és jól működő karakterek.
Az Isaacson fiúk hihetetlenül cuki, ahogy működnek együtt. Sara nagyon érdekes, ahogy a férfiak világában akar élni és néha férfibb, mint az őt körülvevő pasik, mégsem esik át feminista paródiába. John karaktere talán kicsit léhűtőbb, mint a könyvben*, de cserébe bár igazán érzékeny, ami talán fura, de valahogy olyan morális iránytű ettől, ami minden nyomozós sztoriba kell spoiler.
Laszlo karaktere pedig pont elég érdekes ahhoz, hogy egy sorozatot rá lehessen húzni, egy tudós, aki a munkájának él, tényleg mindent akköré szervez, hogy meg akarja érteni az emberi viselkedést, talán szenvedélyesen is spoiler. És bár érzéketlennek tűnik néha és az „emberek nem kedvelik általában”, mégis egy jóval emberibb karakter, hálaistennek, nem válik Sherlock Holmes-másolattá, sőt olyan szálakat kap (háttértörténet és spoiler, amiktől igazán esendő lesz, nagyon szerettem ezeket.
A színészek, pedig mind remekek voltak, mindenki illet a szerepére, a castingosok nagyon kitettek magukért. Daniel Brühl pedig azt a Golden Globe jelölést nagyon megérdemelte ezért.

Díszletek, Budapest, jelmezek, képi megvalósítás csodás és igényes volt.

Még sem tökéletes.
A történet jó lenne, és igazából az is, de az első 1-2 részbe annyi információ van belesűrítve és in medias res a nézőre borítva, hogy komolyan mondom, meg kellett néznem 2x és még így is sokat segített, hogy elkezdtem a könyvet is párhuzamosan olvasni mellé*. Illetve valahol a 3-4. rész környékén én fel is adtam egy időre, mert leült a sztori és a korábbi rengeteg információt, nem tudtam jól feldolgozni, de mikor rászántam magam, hogy ezt tényleg végig akarom nézni, igazán jó lett és jól állt össze az egész, bár a vége nem volt, akkora meglepetés vagy sokkolás, azt két résszel korábban a nyolcadikban spoiler** kijátszották.

Szóval alapvetően a karakterek és a hangulat miatt érdemes megnézni, ne rettentsen meg senkit az első rész, később tisztulni fog a kép a sztoriról. Én nagyon várom a második évadot.

*A könyvet még nem olvastam végig teljesen. Vannak változások a könyv és a sorozat között, a jelenetek meg egyeznek többnyire csak nem mindig ugyanaz hangzik el.
** Látszólag céltalan volt egyébként, de a karakter fejlődéshez kellett volna, illetve ez nem spoiler nem látom magam előtt, hogy vitték volna tovább a történetben. Igazából csak azt sajnálom, hogy egy rész alatt a mennyből a pokolba vitték ezt a szálat spoiler, egy picit több játék idő még ha csak minimálisan is látjuk, legalább két-három résznyi még elfért volna ebből.

iamwiki 

Nagyon jó sorozat volt. Megérte megnézni.

Martina_Potro

Számomra tökéletes! Egymás után pörgettem a részeket. Iszanyot jól eltalálták Kreizler karakterét. Kedvenc lett!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján