Megtorlás (A kaptár 5.) (2012) 120

Resident Evil: Retribution
96' · francia, amerikai, kanadai, német · akció, sci-fi, thriller, horror 18

A zombik a világ urai. Az emberek elszigetelt, kis csapatokban, átmeneti nyugalmat kínáló erődvárosokban próbálják túlélni a túlélhetetlent. Alice (Milla Jovovich) egykor maga is kísérleti alanya volt annak a cégnek, amelynek laboratóriumából kiszabadult a világ elpusztításáért felelős T-vírus.… [tovább]

Magyar

Képek 3

Szereposztás

Milla JovovichAlice
Sienna GuilloryJill Valentine
Michelle RodriguezRain
Aryana EngineerBecky
Kevin DurandBarry Burton
Li BingbingAda Wong
Boris KodjoeLuther West
Oded FehrTodd / Carlos
Colin SalmonJames 'One' Shade
Shawn RobertsAlbert Wesker

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt olyan rossz, már többször próbáltam végig nézni, de bealudtam rajta, és most legalább sikerült is megnézni. Bár az előtte lévő részek jobbak voltak. Ebben is volt izgalom, akció, vérengzés, feszült hangulat, de Zombi támadás már kevésbé. A lassításokat viszont bírtam, azok jók voltak, és Alice-t is, Ada Wong is elég jó volt, és persze Jill Valentine is. :-)

Negative_Singularity 

Elkövettem azt a hibát (?), hogy először a könyvet olvastam el, ami ugye a film alapján készült, de írott verzióban ezerszer jobb volt, hiszen minden kis rezzenés az agyamban élte meg magát, nem a szemkocsonyában. Fúj. Na, de: ez a rész nekem nagyon kívül esett a Kaptár komfortzónámon, az általam oly nagyra értékelt jellegzetes resident evil atmoszférából semmi sem maradt meg, ezt az egész kísérleti teret feleslegesnek éreztem, igazából elég lett volna annyi, hogy Wesker elmondja, hogy mi is történt ott, no meg ez neki miért volt jövedelmező.
Apropó, Wesker – továbbra is imádom a karakterét. Hideg, számító politikus-stratéga, aki ugyanolyan jól forgatja mások sorsát, mint a fegyverét. Egyébként tényleg hatalmas forma, már a kezdés is: spoiler
Összességében nekem ez kicsit kusza volt, felesleges, elhúzott – de érdekel a folytatás.

LoneWolf 

Oké, ez volt a legalja. Michelle Rodriguez szavaival élve: „Ezért még számolunk…” csillagokat. 1.) Visszahoztak régi színészeket és lényegében valószínűsíthető, hogy a korábbiak is csupán jól sikerült klónok voltak. 2.) Leon és Ada behozatala a gyenge minőségük ellenére. 3.) A szériához képest meglepően 'jól' komponált harcjelenet Alice és Jill között.
Kb. ennyi. Viszont jóval több dolog dühített. Hová lett Chris és Claire?! Előbbi még a következő részben sem került elő, illetve nem gondoltam volna anno, hogy a 4. után lehet rosszabb, de az, hogy az egész film lényegében arról szól, hogy ki kell jutniuk egy vízalatti bázisról és ez a szószerinti mélysége a sztorinak egyszerűen képen csapott… viszont így újranézve át kell értékelnem az utolsó részt is.

Saileach 

Végre kezdik összefogni a szálakat, és elmagyarázni, mi és hogy alakult ki a sorozat folyamán. Az első 2-3-ban látszott, hogy csak meglovagolták a szériát, nem tűnt kiforrott koncepciónak, de most már kezdik kitölteni a réseket. Hozta az izgalmas, pörgős, végiglövöldözős szintet, bár az egyes megoldásoknál vagy verekedéseknél szokás szerint felhorkan az ember, hogy lehet így csinálni a dolgokat (?!), de aztán sodor tovább az akció. Kiváncsi leszek, le tudják-e zárni a 6.részben ténylegesen….?

Update:
újra megnézve ami feltűnik, hogy telerakták a játékból és korábbi részekből karakterekkel. De senkit nem magyaráztak meg, tedd ahova gondolod. Leon mint karakter jó volt, de ronda volt aki játszotta. Adát meg jól kiütötték, hogy ne legyen konkurenciája Alice-nak. És azt se magyarázta el soha senki, Valentine hogy került az Umbrella befolyása alá???És a Vörös Királynő miért tör a Skynet babérjaira??? Szóval ami az előnye volt, hogy a karakterek által összekötötték a játékokkal/könyvekkel ezt a részt, az a hátránya is volt, hogy senkinek nem adtak hátteret (ahogy a korábbi részben a Redfield testvéreknek sem).

KyKy

Nem nagyon tudom magamban hova tenni ezt a filmet, mint zombikkal foglalkozó alkotást… Hiányolom a zombikat! Szerintem ez a rész lett a leggyengébb, annak ellenére is, hogy tetszik az ötlet, hogy végül is a film arról szól, hogyan menekítik ki Millát arról a helyről. Tetszenek a városrészek, amiket létrehoztak, hogy megjelenik a Vörös Királynő hugicája, hogy Milla anyáskodik egy klón felett, akit amúgy tökre sajnálok, de nekem már túl sok az akciójelenet, megint kapunk mutánst is, és tényleg nagyon hiányolom az apokalipszis-hangulatot. Ettől függetlenül persze kíváncsian várom a következő részt, remélem, nem lesz ennél is gyengébb…

Papillon_εïз 

Ada Wongot leszámítva nem igazán tudok a sztorival kapcsolatban pozitívumot mondani…

Marcsi0603 

Nem annyira szeretem ezt a részt, Alice nagyon mű benne, a harcai annyira megkomponáltak, hogy az már bántja a szemem, viszont nagyon jó az alapja. Ez a föld alatti létesítmény a különböző helyszínekkel nagyon király, viszont az gáz, hogy igazi főgonoszokat nem is kapunk, és olyan a lezárása, ami azonnali folytatást kíván, de nem olyat, amit végül is a 6. részben kapunk. Engem az a rész érdekelt volna, plusz ennyi megnézés után se tudom, hogy az a Jill nevű nő ki a fene, mert Alice olyan nagy barátnőjének hívja, de nekem nem rémlik.

3 hozzászólás
mandu 

Az a kezdés… Basszus, pedig úgy beleéltem magam. Tudhattam volna, hogy kamu az egész. Túl szép lett volna… :')
Ami nem tetszett:
# Túl sokat akartak mutatni egyszerre. Lehetett volna kevesebbet és azokat jobban kidolgozhatták volna.
# A gyerek. Oké, ő nem volt bosszantó vagy idegesítő, de mindenképpen szükségszerűnek tartották a készítők behozni a sztoriba?
# Az effektek. Még mindig brutál gagyik. Sajnálom, de ebben kéne fejlődni, nem másban. :c
# Sokkal gyengébb volt történetileg, mint az előző részek.
# Már nem érzem, hogy bármerre is haladna a történet.
Ami tetszett:
# Ezek a kamu felépített világok. Valamiért az az Odaát rész jutott róla eszembe, mikor különböző műsorokba kerültek Dean-ék. :D
# Az ázsiai nőci. (Szerepelt már? Mert ha igen, akkor nem emlékszem xD)
# A visszatért régebbi szereplők.
Nem gondoltam volna, hogy ekkorát fogok csalódni az ötödik részben. Most nagyon le vagyok amortizálódva.

AnnaAnn

Elsőre megnézve jó film, sok akcióval. Viszont horrornak csekély mértékben nevezném. Az mutánsok tetszettek, de talán elég lett volna 4 rész is a sorozatnak.

Kiskakukk 

Moslék film. Még azt az egy nyomorult csillagot sem érdemelné meg.


Folytatása

Összehasonlítás

A kaptár


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján