A kalózok háborúja / Blackie, a kalóz / Kalózok kincse / Fekete kalóz (1971) 32

Blackie the Pirate / The Black Pirate · Il corsaro nero
99' · olasz, spanyol · akció, kaland, vígjáték 12

Blackie kalózkapitány tudomást szerez egy aranyat szállító hajóról, és hogy a zsákmányt megszerezze, szövetséget köt Don Pedro kapitánnyal, akinek részesedést ígér az aranyból. A hajó azonban elterelő hadművelettel homokot szállít. Közben foglyul ejtik az alkirály feleségét, Isabellát a… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Terence HillBlackie
Bud SpencerSkull
Salvatore BorgheseMartin
Silvia MontiIsabella
George MartinDon Pedro
Diana LorysManuela

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

krlany 

Nem rossz, de még nem az igazi BS-TH film… Viszont jó volt őket látni kalóznak is… TH vívása már majdnem D'Artagnan, de megnéztem volna BS-t is, de sajna ő nem ragadott kardot.
Szórakoztató limonádé elég jó poénokkal… jah és TH szeretői pozícióban, egy ágyban egy nővel! Ilyet se igen láttam még tőle.:)

7 hozzászólás
bonnie9 

Én ezt sokkal jobban élveztem, mint amire számítottam! :))
Bud és Terence riválisok, Bud nem bumburnyák, hanem észben Hill méltó ellenfele, annak ellenére, hogy szerepe csak kíséri Hillét. Nynfas , akarom mondani Salvatore Borghese itt Hill (Blackie) jóbarátja, egy szerelmes kalóz, szinte már-már grállovag,a Görög (Luciano Catenacci ) meg Jay, a kormányosuk. :)
Annak ellenére, hogy a történet a Karib-tenger kalózainak világába kalauzol, hangulatában nekem szeretett [[Zorro (1957–1959)]] sorozatomat idézte, Hill vívását pedig (15 éves kora óta űzi) külön öröm volt nézni.
Fogom újrázni, nagyon kellemes csalódás volt.

Hippoforaccus 

Ezt is látni kell egyszer, ha az ember szereti a Pofonosztó Párost, de csak egyszer :)

Kogoro 

Nem klasszikus Bud Spencer-Terence Hill. Hill a főszerepben látható, Spencer csak mellékszereplő. Noha a cselekmény nem túl emlékezetes, a poénok sem olyan ütősek, mint a többi filmjükben, a rajongók számára mégis kihagyhatatlan darab a film. Salvatore Borghese, aki később életre keltette többek között Anulu és Nynfus karakterét, most Blackie társaként jelenik meg.

Nagareboshi_GIN 

Alapból nem tartom egy jó filmnek. Viszont két dolog van, ami miatt 6 pontnál nem kaphat tőlem jobbat. Mindkettő személyes jellegű. Az első az, ami több animenél szokott problémám lenni, nevezetesen, hogy van egy mellékszereplő, és azt csak azért alacsonyítják le, mert nem ő a főszereplő. Ez a Spencer-Hill filmeknél rendszeresen előjön, de nálam személy szerint itt telt be a pohár. Egyszerűen rettenetesen felidegesített, hogy amikor Hill-éknek kellett kikeveredniük Spencer markából, hátba vágják egy egyszerű deszkával, miközben máskor meg asztalokat vernek szét rajta. Az ilyen megoldásokat rettenetesen gyűlölöm! De ami miatt komolyan fájt ez, az az, hogy amikor végleg kitol Bud-dal, ezen a filmen látszik, hogy az neki fáj. A többi filmnél egyszerűen dühös miatta, itt viszont tényleg látszódik rajta, hogy bánatos miatta. Ez volt a személyes része. Egyébként egy teljesen korrekt kalózos sztorit kapunk korrekt alakításokkal, látványos vívásokkal, a zene teljesen rendben van, a Spencer-Hill páros ugyanolyan, mint a korai filmjeiknél, tehát egy teljesen korrekt film, de többet nem kérek belőle. A közös filmjeik közül még egy sem idegesített fel, hát sajna ezt is megéltem!

Ratsui 

Terence Hill van itt kiemelve a filmben, mely elèg fordulatos, Budnak kisebb a szerepe.
Hill fifikàs, csibèsz jelleme itt is megmutatkozik, Bud itt lassabb. Vèrbeli kalóz film, ajànlom, aki mèg nem làtta.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján