A hosszúlábú apu / Hosszúlábú apu (1990–1990) 50

My Daddy Long Legs · 私のあしながおじさん (Watashi no Ashinaga Ojisan)
25' · japán · animációs, dráma, romantikus, vígjáték, sorozat, történelmi, anime, ifjúsági 12
1 évad · 40 rész

Judy Abbott egy árva, aki tizennégy éves és egy árvaházban él a XX. század elején. Nagyon jószívű, de nagyon csintalan és jó a beszélőkéje. Ezért egy nap, amikor az árvaházat felkeresi egy jótevő, aki egy fogalmazás elbírálása után finanszírozza a legjobb fogalmazó középiskolai tanulmányait,… [tovább]

magyar
japán · angol
japán · angol

Szereposztás

Horie MitsukoJudy Abbott (hang)
Satou ChieSally McBride (hang)
Amano YuriJulia Rutledge Pendleton (hang)
Tanaka HideyukiJervis Pendleton (hang)
Shimada BinJimmy McBride (hang)
Ohtori YoshinoJoanna Sloane (hang)
Ishimori TatsukoHarmond (hang)
Tsuru HiromiLeonora Fenton (hang)
Masuoka HiroshiWalter Griggs (hang)
Ogata KenichiGeorge Semple (hang)

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nagymamámmal néztük együtt. Nagyon szerettük. Mindig vártam én is a hosszú lábú aput. :(

8 hozzászólás
ChEebor 

Jean Webster regénye szolgáltatta az alapot a World Masterpiece Theatre 1990-es alkotásához. Ahogy lenni szokott, az anime elég rendesen kibővíti a levélregény tartalmát. Anno nagyon szerettük nézni, jól eltalált hangulata és szereplői voltak. Az elején sok a vidám jelenet, de aztán elég gyorsan drámai lesz. Amire érdemes felkészülni (ha valaki most látja először), hogy a vége esetleg a mai nézőnek nagyon, nagyon visszás is lehet, a saját korában alighanem rendben volt.

6 hozzászólás
Subika 

Most pár perce fejeztem be . Én imádtam elejétől a végéig . Ez nem azt jelenti hogy minden tetszett benne én sok mindent máshogy csináltam volna a három lány esetében de ugye ezt kellett elfogadni .Egy japán sorozatról van szó ahol nagyon lassan alakulnak a dolgok érzelmek .Volt sírás nevetés idegesség is bőven de leginkább akaraterő és kitartás . Akár milyen mélyről jöttél vagy akár milyen mélyre esel fellehet állni és tovább lehet menni legyőzve az akadályokat .Pláne ha körbe vesznek a barátok és hosszúlábú apu .Ezt mutatta meg számomra ez a sorozat .

Rebane 

Újra kell néznem, mert semmire nem emlékszem belőle, de ahogy megláttam a címét, annyira kellemes, nosztalgikus érzés fogott el, hogy biztos nem lehet rossz :)

Update: Ez borzalmas volt :D Ennél betegebb sorozatot… Még jó, hogy nem emlékeztem rá :D Csak azért néztem meg, mert kíváncsi voltam, mit szól a kiscsaj, amikor kiderül, kicsoda is a hosszúlábú apu… Fogalmazzunk úgy, én nem így reagálnék… :P :D

Édua_Vörös

Nagyon tetszett, jobban mint a könyv. A szinkron is remek lett, kár, hogy felismertem Fekete Zoltán hangját, és ez lelőtte a végső poént. :/
Judy jobban tetszett kislányként, aranyosabb volt, külsőre is: később már olyan lóarcú lett és túl sokat filozofált hülyeségeken. Az viszontnagyon tetszett, hogy elkezdett nadrágban járni, akkoriban ez még szokatlan öltözködés volt. Kellemesen csalódtam Juliában (arra számítottam, hogy ő valami örökös kekeckedő, és Judynak folyton keresztbe fog tenni minden apróságban) és a nevelőnőben is, kiderült mindkettőről, hogy jófejek, és lehet rájuk számítani a bajban. :)

TCV 

Nekem ez nagyon tetszett! A könyvbe is nemrég kezdtem bele, eddig úgy tűnik, hogy a sorozat egész jól követte a regényt. A kedvenc szereplőm Sloane kisasszony a vicces jelenetei miatt.
spoiler Ajánlom mindenkinek, aki szereti a régi rajzolású animéket, amiknek egy szeleburdi árvalány a főszereplője.

Rocska1989

Gyerekkorom egyik nagy kedvence és még most felnőtt fejjel is teljesen le tud kötni. Van benne minden, ami ahhoz kell, hogy elvarázsoljon. Megismehetjük a XX. századi árvaházak helyzetét és az árvák megítélését, és sajnos azt is, hogy a felső tízezer mennyire lenézi őket. És ebben a környezetben egy lánynak sikerül kivívnia az elismerést. Egyszerűen imádom!

brittta 

Nem is tudom, hol kezdjem az értékelést. Épp az imént fejeztem be a sorozatot, a harmadától kezdve gyakorlatilag maratont tartottam. Az biztos, hogy szem nem marad szárazon annak, aki ezt megnézi. Nagyon kedves, nagyon szerethető, minden érzelmet megmozgat, ugyanakkor fontos témákat is érint, tanít az életről, emberségességről stb.
Másrészt viszont az is igaz, hogy kevés, de számomra annál zavaróbb hibája miatt nem nevezhetem egyébnek, mint meglehetősen jónak. spoiler

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján