A hókirálynő (2002) 18

Snow Queen
180' · amerikai, angol · kaland, fantasy

A híres Andersen-meséből készült kétrészes film hősnője, Gerda megkeseredett apjával él az általuk vezetett északi szállodában, melyet már régóta elkerülnek a vendégek. Az elszigetelt világban élő Gerdának csak Kaihoz, a szálloda jóképű új alkalmazottjához fűződő szerelme jelent megnyugvást. A… [tovább]

Szereposztás

Bridget FondaHókirálynő
Chelsea HobbsGerda
Jeremy GuilbautKai
Jennifer ClementTavaszi Boszorkány
Robert WisdenWolfgang
Wanda CannonMinna
Kira ClavellNyár hercegnő
Suzy JoachimŐszi rabló
John DeSantisSátán
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát na… számomra még mindig Emily Blunt a legjobb Hókirálynő… meg Elsa :) Ebben a filmben semmi élet nem volt, mintha olyan muszáj darabnak készült volna. Gerda és Kai szerelme legalább annyira volt hihető, mint Mr. Szürke és Anastasia esetében. A színészek is köbö ilyen átéléssel játszottak. Az amúgy bájos Bridget Fonda is csapdában érezhette magát ebben a szerepben. Pedig kimondottan illett volna hozzá, ha az alkotók képesek összehozni egy használható forgatókönyvet. Így az egész tűnt inkább bohóckodásnak. Egynek elmegy, de soha többet nem nézném meg újra.

Honey_Fly 

Azzal kezdem, hogy itt az adatlapon megadott 90 perc műsoridő az csak vágyálom. Ez a film 3 órás. Noha a másfél is bőven elég lenne belőle. Szeretem a meséket és szeretem a fantasyt. Talán pont ezért szenvedtem annyira. Komolyan vágytam rá, hogy aludjak már el rajta. De ez nem adatott meg. Rettenetesen vontatott film, a színészi játékok kb zéró értékkel bírnak. Az eredeti meséhez képest van benne pár kiegészítés, amik úgy illeszkednek a történethez, mint Slash frizurája egy buddhista szerzetes fejéhez. És akkor ott van még ez a Hókirálynőbe szerelmes jegesmedve is, aki néha az elrabolt fiút nyomja egy jégoszlophoz és furán mozog rajta, miközben arról beszélnek, hogy a medve mennyire vágyik a Hókirálynőre. Khm. Amit értékeltem benne az a néha megvillanó Hallmark hangulat, ezen kívül egy tortúrával ért fel a megtekintése, ha még nem hangsúlyoztam volna eléggé.

4 hozzászólás
Carmilla 

Inkább családi film kategória. (Azaz gyerekeknek való.) A színészi játék gagyi, a forgatókönyv bugyuta (jaj, szegény Andersen!), de a látványvilág egész tűrhető. Nyár hercegnő eszméletlenül szexi, és a rénszarvas is jópofa volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján