A fehér királyné (A fehér királyné 1.) (2013–2013) 72

0 díj · 4 jelölés

Philippa Gregory az elismert történész és író felfedi azon három asszony igaz történetét, akik átélték a Rózsák háborúja elnevezésű dinasztiák közötti küzdelem hitszegésekkel és vérontással teli idejét. Azzal érvel Gregory asszony, hogy a családi viszályok közepette élő asszonyok megismerése… [tovább]

angol
angol
angol
magyar

Képek 11

Szereposztás

Rebecca FergusonElizabeth Woodville
Max IronsEdward
Faye MarsayAnne Neville
Amanda HaleMargaret Beaufort
Ben LambAnthony Rivers
Tom McKayJasper Tudor
Eleanor TomlinsonIsabel Neville
Janet McTeerJacquetta Woodville
Aneurin BarnardRichard Duke of Gloucester
David OakesGeorge Duke of Clarence

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

ziara 

Többen, olyanok is, akiknek adok a véleményére, szerették ezt a sorozatot. Én nem tudtam. Ezek az intrikus nők, férfiak, mindenki csak a hatalmat akarja… Kiábrándító. Nekem az érzelmi szálak se voltak kiemelkedőek, nem voltak elég erősek talán. Látványosak igen, de az nagyon kevés, legalábbis nekem.

Kija 

Nehéz ezt a sorozatot értékelni és még nehezebb szeretni.
Megvan minden benne, amit szeretek egy történelmi sorozatba az intrikáktól kezdve a gyönyörű ruhákon át az érdekes történetig és mégsem tud ez az egyveleg úgy összeállni ahogy szeretne és mégis valahogy működik.
Sok fontos történelmi karakter feltűnik a sorozatban, de igazándiból egyiknek sem lehet érezni az igazi súlyát, mert szinte bukdácsol az ember a sötétben, – legalábbis az, akinek nincs igen mélyreható tudása a rózsák háborújáról – hogy kik is ők pontosan, melyik házhoz tartoznak stb., persze ez nem baj, mert én speciel szeretem ilyenkor a Wikipédiáról csekkolgatni, hogy mi hogyan volt pontosan, de néha azért elég összezavarodtam, mert annyira nem érződött pl, hogy milyen fontos karakter is volt Buckingham. Másrészről viszont az eddigi katyvaszt, ami a fejemben volt a rózsák háborúját illetően, a sorozat egy kicsit kitisztította, helyretette legalább a királyok helyzetét, szóval annyira azért nem tragikus a helyzet. :D
A sorozatban többször az idő is problémásan haladt és a karaktereket egyáltalán meg sem próbálták öregíteni egy kis sminkkel, a női karaktereknél ez nagyon zavart, de a gyerekeknél is fura volt, hogy az egyik jelenetben még 5-6 évesek a következőben meg már 15-16 körülinek tűnnek és eltelt max 5 év. :D
A női főszereplőkön kívül senki sem kapott túl nagy karakterizációt, max még Richard, de lehet, hogy ez jobb is így, mert mind a három főszereplőnőnket utáltam egy-egy pontján a sorozatnak. Egyszerűen teljesen kedvelhetetlennek mutatták be őket egy-egy szituációban és fényt sem próbáltak arra vetni, hogy vajon miért viselkedhettek így. Ez amúgy a többi karakterre is igaz, fejlődni egyikük sem fejlődött és egyszerűen meg sem próbáltak mélyebbre ásni, hogy miért is történtek egyes dolgok úgy, ahogy történtek. Persze tudom, hogy ez nagyon nehéz igazi, létezett történelmi figurák esetében, de az utolsó csatánál nem tudtam, hogy miért kéne Henry-nek szurkolnom, mert semmi okot nem adott rá.
A csaták viszont nagyon szépen lettek megcsinálva, a táj és maga a fényképezés is gyönyörű, nekem a misztikus részek is bejöttek és a vágás is nagyon eltalált egyes helyeken. A színészek is odatették magukat még úgy is, hogy szerintem lehetett volna a forgatókönyvön még dolgozni. És a sorozatnak hála megismerkedtem Aneurin Barnarddal, aki csodálatos III. Richárd volt, egyértelműen ő játszotta a kedvenc karakterem, Anne-nel együtt (kivéve az utolsó előtti részben, mert akkor szerintem nagyon elcseszték Anne karakterét). Imádtam a románcuk, imádtam magát a karaktert, ami őszintén szólva igen megosztó érzés volt tekintve Richárd megítélését, de ő lett a kedvencem. Anthonyt és ifjabb Elizabethet is kedveltem, de sajnos mindkettejüket elcseszték a végére.
Összességében lehetett volna még sokkal is jobb ez a sorozat, de én nagyon szerettem és már várom a White Princesst.

1 hozzászólás
Charityy 

Egyáltalán nem kötött le a történet, nem is igazán sikerült rá figyelnem. Annyira nem volt érdekes, de egyszer elmegy.

Estheer

Nem hittem volna,hogy e 10 rész alatt az egyik kedvencemmé növi ki magát.
Féltem,hogy nem lesz elég tényleg nem volt az és nem fogom annyira élvezni. Az elején még azt sem gondoltam,hogy megéri a 8*-ot.
Csodásak a ruhák,a színészek és az általuk megformált karakterek. Hihetetlenül élveztem figyelemmel kísérni a történetet. Érdekes volt nyomon követni a karakterek jellemének változását, a cselekménykibontakozását.
Viszont szeretném kiemelni a negatívumokat… Például azok a hatalmas időbeni ugrások; hogy mindenki olyan fitt és fiatal mint 15 évvel azelőtt egy kis smink csodákra lett volna képes; az is nagyon zavart,hogy a király félnap „ismeretség után” elvett egy lányt a mező közepéről és ezáltal Anglia királynőjévé vált.
Mindenesetre tetszett,2 nap alatt megnéztem és nem csak a sorozat,de Max Irons és Aneurin Barnard személyében is új kedvenceket avattam!:)

3 hozzászólás
rhysciar

Szeretném azt mondani, hogy ez a sorozat ismertetett meg Philippa Gregory írásaival, de aztán nem olvastam tőle, csak ennek a történetnek az előzménysztoriját. Abban Elizabethet ismerhettük meg, mielőtt királyné lett volna belőle, és az is egyből beszippantott, meg ez a sorozat is. Tetszett, igaz talán rossz választás volt a Tudor-hiányomat ezzel csillapítani, mert ez erősebben fókuszált a romantikára (legalábbis az elején), Margaret Beaufort bemutatásától kezdve azonban megvett kilóra. Imádtam azt a karaktert, a színésznőt, mindent, nagyon eltalálták az egészet, amit ő reprezentált.
De egyébként meg tényleg jó kis sorozat, persze megvoltak a maga kis hibái, viszont ez is elérte azt, hogy órákat pepecseljek a wikipédián, és tovább mélyítsem az angolok történelméről való ismereteimet.

marta_melyi

Rettenetesen szeretem a történelmi sorozatokat és ez egy nagyon szuper volt közülük. Igényes, szép, nem túl drámai de nem is egy dokumentumfilm élveztem és kész. :)

Riccah 

Az első pár rész nekem kicsit olyan volt, mint a Monty Python Az élet értelme c. filmben a felvilágosítóóra kezdete, amit a fiúk nagyon nem akarnak, mindez kínos erőltetett hangon: „szex… szex… szex” :D
Na jó, komolyabb szavak vitorláit bontva, zavart, hogy több volt benne a király és későbbi királynő ágyjelenete, mint a lényegesebb cselekmény és erre épült fel az első 2 rész (értem miért, de ez nem akadályoz meg abbéli érzelmeimben, hogy zavarjon e tényállás)

Nekem nagyon tetszett a misztikus, boszorkányos, sorsválasztós szál, valahogy különlegesebb élmény volt, az egyén kezébe helyezi a felelősséget (ami már amúgy is ott van, csupán hangsúlyozottabbá teszi a jelentőségét), sínre teszi az életét és elkötelezi a sorsának, útjához.
Richard fejlődése számomra érdekes volt, különlegesnek tűnt az életútja, sorsszerű volt az elveszése. Eltöprengek a királyi ember karakterjegyein, mennyire hasonlít az egyszerű emberhez, de küldetéstudata van, az életéhez már igen korán elrendel egy irányt, amihez makacsul tartja magát. Szeretem ezt a problémakört, amit valamennyi a témát feldolgozó kosztümös film feszeget.
Örültem volna, ha Warwick grófja, R. Neville kicsit jobban körül van járva, vagy több érvet ad a szájába az alkotó. David Oakes karakterén meg már meg sem lepődtem… :-)

Moncsycsy

Bár a BBC név általában fogalom a minőségre, de számomra ez a sorozat nagy csalódás volt. A 10 epizódból maximum, ha három részt tudok megnevezni, ami jobban tetszett az átlagnál, a legnagyobb baj ugyanis az, hogy ez a sorozat összecsapott. Félelmetesen gyors tempójú, felépítés nélküli (úgy éreztem, mintha minden egyes 10 percet más író írt volna egy epizódban), a karakterek többsége csak sodródik az eseményekkel, logikátlan húzások (beleszeretni abba a pasiba, aki majdnem megerőszakolja, csak azért mert ő a király…wtf) és a főszereplő királynő csak arra jó, hogy minden részben szüljön egy gyereket. Oké, hogy egy hím soviniszta korról van szó, de akkor is. A történet legkedvelhetőbb és legizgalmasabb karakterei egyedül Anne és Richard volt, akiknek a jelenetei egyúttal a fénypontja is volt a sorozatnak.

Bee

Már próbáltam pár hasonló stílusú sorozatot nézni, hát nem sokat bírtam végig.
Ez az egyetlen ami tényleg tettszett.
Mindenki nagyon jól játszotta a maga szerepét és a ruhák és a hangulat, atmoszféra valami csodálatos.
Nekem is ki kell emelnem Aneurin Barnard-ot és 3. Hrichard történetszálát. Nagyon tetszett hogy nem a Shakespeare-féle velejéig romlott torzszülöttet mutatták be megint, volt itt benne azért egy kis emberség is . Szinte már sajnáltam néha … de annak is örülök hogy szenté sem avatták , mert hogy biztos nem volt az sem. Megjelenésében szerintem Aneurin nagyon jó választás volt … és persze nagyon jól játszotta XD
Rossz volt befejezni… néztem volna még :) De tuti még újra nézem :D

Lalauda

Philippa Gregory az egyik kedvenc íróm, és általában a könyveiből készült filmeket/sorozatokat is szeretem. Ez a sorozat pedig szerintem a legjobban sikerült adaptáció a könyveiből.
Számomra kicsit átláthatóbbá tette az eseményeket, ahogy a három könyv három főszereplőjének történetét és nézőpontját egyesítették. Sikerült az egészet úgy megcsinálni, hogy egyik szereplő sem lett „jó” vagy „rossz”, mindenkinek van jobb, megérthetőbb és sötétebb oldala is.


Folytatása

Összehasonlítás

A fehér királyné


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján