A fehér királyné (A fehér királyné 1.) (2013–2013) 137

0 díj · 4 jelölés

Philippa Gregory az elismert történész és író felfedi azon három asszony igaz történetét, akik átélték a Rózsák háborúja elnevezésű dinasztiák közötti küzdelem hitszegésekkel és vérontással teli idejét. Azzal érvel Gregory asszony, hogy a családi viszályok közepette élő asszonyok megismerése… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 31

Szereposztás

Rebecca FergusonElizabeth Woodville
Max IronsEdward
Faye MarsayAnne Neville
Amanda HaleMargaret Beaufort
Ben LambAnthony Rivers
Tom McKayJasper Tudor
Eleanor TomlinsonIsabel Neville
Janet McTeerJacquetta Woodville
Aneurin BarnardRichard Duke of Gloucester
David OakesGeorge Duke of Clarence

További szereplők

Kedvencelte 45

Várólistára tette 239


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, már nagyon sokszor láttam, és számomra minden egyes alkalommal ugyanolyan érdekes és lebilincselő. Arról nem is beszélve, hogy ami Tudorokkal kapcsolatos, számomra kötelező (szerencsésebb esetben nem járok úgy velük, mint pl. a Wolf Hall c. sorozattal, ami a téma ellenére sem igazán nyerte el a tetszésemet).

Szinte hihetetlen, hogy már 8 éves a sorozat, és a szereplők közül sokakat láttam újabb sorozatokban, filmekben (Eleanor Tomlinson – Poldark, Faye Marsay – Trónok harca, Rebecca Ferguson gőzerővel filmezik, Ben Lamb karácsonyi herceg lett, Rupert Graves – Sherlock), ami mindig örömmel tölt el, hiszen a sorozat óta Rebecca Ferguson munkásságát figyelemmel kísérem, és a Poldark is kedvenc lett.

Izgalmas, fordulatos, annak ellenére, hogy a történet főbb eseményeit nagyon könnyű egy egyszerű internetes kereséssel „megismerni”.

Nihilchan 

Nekem ez nagyon tetszett! Benne volt minden, ami egy nőkről szóló, jó történelmi sorozathoz kell; erős és érdekes karakterek, nagyon különböző sorsok, rengeteg ármány és intrika, remek hangulat, kiváló zenék és gyönyörű öltözetek. A fehér királynét olvastam, a másik kettő könyvet nem, de szépen összehozták a történeteket, mindenkire jutott megfelelő mennyiségű idő. Biztosan sokan vannak, akiknek ez a szintű rivalizálás és hatalommánia sok; bevallom, hogy nekem is, de a sorozat mégis végig fenntartotta az érdeklődésem. Igazán élveztem, engem teljesen beszippantott.

ziara

Többen, olyanok is, akiknek adok a véleményére, szerették ezt a sorozatot. Én nem tudtam. Ezek az intrikus nők, férfiak, mindenki csak a hatalmat akarja… Kiábrándító. Nekem az érzelmi szálak se voltak kiemelkedőek, nem voltak elég erősek talán. Látványosak igen, de az nagyon kevés, legalábbis nekem.

Kija

Nehéz ezt a sorozatot értékelni és még nehezebb szeretni.
Megvan minden benne, amit szeretek egy történelmi sorozatba az intrikáktól kezdve a gyönyörű ruhákon át az érdekes történetig és mégsem tud ez az egyveleg úgy összeállni ahogy szeretne és mégis valahogy működik.
Sok fontos történelmi karakter feltűnik a sorozatban, de igazándiból egyiknek sem lehet érezni az igazi súlyát, mert szinte bukdácsol az ember a sötétben, – legalábbis az, akinek nincs igen mélyreható tudása a rózsák háborújáról – hogy kik is ők pontosan, melyik házhoz tartoznak stb., persze ez nem baj, mert én speciel szeretem ilyenkor a Wikipédiáról csekkolgatni, hogy mi hogyan volt pontosan, de néha azért elég összezavarodtam, mert annyira nem érződött pl, hogy milyen fontos karakter is volt Buckingham. Másrészről viszont az eddigi katyvaszt, ami a fejemben volt a rózsák háborúját illetően, a sorozat egy kicsit kitisztította, helyretette legalább a királyok helyzetét, szóval annyira azért nem tragikus a helyzet. :D
A sorozatban többször az idő is problémásan haladt és a karaktereket egyáltalán meg sem próbálták öregíteni egy kis sminkkel, a női karaktereknél ez nagyon zavart, de a gyerekeknél is fura volt, hogy az egyik jelenetben még 5-6 évesek a következőben meg már 15-16 körülinek tűnnek és eltelt max 5 év. :D
A női főszereplőkön kívül senki sem kapott túl nagy karakterizációt, max még Richard, de lehet, hogy ez jobb is így, mert mind a három főszereplőnőnket utáltam egy-egy pontján a sorozatnak. Egyszerűen teljesen kedvelhetetlennek mutatták be őket egy-egy szituációban és fényt sem próbáltak arra vetni, hogy vajon miért viselkedhettek így. Ez amúgy a többi karakterre is igaz, fejlődni egyikük sem fejlődött és egyszerűen meg sem próbáltak mélyebbre ásni, hogy miért is történtek egyes dolgok úgy, ahogy történtek. Persze tudom, hogy ez nagyon nehéz igazi, létezett történelmi figurák esetében, de az utolsó csatánál nem tudtam, hogy miért kéne Henry-nek szurkolnom, mert semmi okot nem adott rá.
A csaták viszont nagyon szépen lettek megcsinálva, a táj és maga a fényképezés is gyönyörű, nekem a misztikus részek is bejöttek és a vágás is nagyon eltalált egyes helyeken. A színészek is odatették magukat még úgy is, hogy szerintem lehetett volna a forgatókönyvön még dolgozni. És a sorozatnak hála megismerkedtem Aneurin Barnarddal, aki csodálatos III. Richárd volt, egyértelműen ő játszotta a kedvenc karakterem, Anne-nel együtt (kivéve az utolsó előtti részben, mert akkor szerintem nagyon elcseszték Anne karakterét). Imádtam a románcuk, imádtam magát a karaktert, ami őszintén szólva igen megosztó érzés volt tekintve Richárd megítélését, de ő lett a kedvencem. Anthonyt és ifjabb Elizabethet is kedveltem, de sajnos mindkettejüket elcseszték a végére.
Összességében lehetett volna még sokkal is jobb ez a sorozat, de én nagyon szerettem és már várom a White Princesst.

1 hozzászólás
Estheer

Nem hittem volna,hogy e 10 rész alatt az egyik kedvencemmé növi ki magát.
Féltem,hogy nem lesz elég tényleg nem volt az és nem fogom annyira élvezni. Az elején még azt sem gondoltam,hogy megéri a 8*-ot.
Csodásak a ruhák,a színészek és az általuk megformált karakterek. Hihetetlenül élveztem figyelemmel kísérni a történetet. Érdekes volt nyomon követni a karakterek jellemének változását, a cselekménykibontakozását.
Viszont szeretném kiemelni a negatívumokat… Például azok a hatalmas időbeni ugrások; hogy mindenki olyan fitt és fiatal mint 15 évvel azelőtt egy kis smink csodákra lett volna képes; az is nagyon zavart,hogy a király félnap „ismeretség után” elvett egy lányt a mező közepéről és ezáltal Anglia királynőjévé vált.
Mindenesetre tetszett,2 nap alatt megnéztem és nem csak a sorozat,de Max Irons és Aneurin Barnard személyében is új kedvenceket avattam!:)

3 hozzászólás
Charityy 

Egyáltalán nem kötött le a történet, nem is igazán sikerült rá figyelnem. Annyira nem volt érdekes, de egyszer elmegy.

christine

Még jó, hogy előbb a második sorozatot láttam, és csak azután ezt. Amilyen jól kezdődött, pont olyan rosszul fejeződött be. Az első részeket imádtam, nem bírtam betelni a két főszereplővel, aztán ahogy kezdtem belemenni a közepébe, úgy ment el a lelkesedésem is. Ármányok voltak benne ugyan, de egyik sem volt számomra izgalmas. A szerelmi szál a végére ellaposodott. spoiler
Most már csak remélni merem, hogy a harmadik sorozat nagyobb durranás lesz, mint ez.

Skeletrino

Azon gondolkodom, hogy hat csillagnál többet adtam-e volna a A fehér hercegnőnek ha megfelelő sorrendben nézem a sorozatokat. Lehet hogy eggyel többet, de nem vagyok benne biztos. Ez a széria izgalmasabb volt, intrikusabb volt, több és érdekesebb szereplő fondorlatai, gonoszsága, nagyravágyása kellett a végkimenetel milyenségéhez. Imádtam és gyűlöltem a rivalizálást, ami meghatározta szinte minden mozzanatát a történetnek. Akit mindenképp kiemelnék, az Amanda Hale színésznő játéka, le voltam nyűgözve. Szóval nagyon tetszett a sorozat, azt hiszem, a könyvekre is sort kerítek majd.

L_Reggie 

Nagyon élvezetes sorozat. A szereplők és a színészek remekek, királynő és a férje kapcsolata jól van bemutatva, és szerintem jó párost is alkotnak. A történet jól vegyíti a drámát a romantikával, még a harc jelenetek is szépen voltak megcsinálva. Jók voltak a kis politikai játszmát, ahogy a szereplők megpróbálják kijátszani egymást, elárulják egymást, szövetkeznek, igazi darázsfészek volt akkoriban a palota. Ami még tetszett, az a kis mágia szál, ahogy Elizabeth és anyja varázsolnak, jósolnak, átkoznak. Igazán feldobta a sorozatot.

Trixi 

Pont nekem való az ilyen történelmi sorozat. Akkoriban kemény volt az élet, ami a sorozatban még is lett kozmetikázva. Menetközben rá is kerestem 1-2 személyre, biztos ami biztos. Számomra az egyik legösszetettebb karakter Margaret volt. Egyik pillanatról a másikra át tudott változni. A szánni való asszonyból erős akaratú nővé. (Akit érdekel, ajánlom a köv. cikket: https://www.origo.hu/tudomany/20191227-margaret-beaufor…). Anne átváltozása is rendkívüli volt, a szürke kisegérből királyné. Egyedül az idő „múlása” nem látszódott kellőképpen. Az egy dolog, hogy az orcákra felkerült egy kis smink, de attól még a test többi része fiatalon tündökölt :D :D (ennyit a negatívumokról :D ) . A sorozat vége felé kicsit megfeküdte a gyomromat a sok intrika, lázadás, árulás, felkelés, rosszindulat, halál (talán nem egyszerre kellett volna lehúznom az összes részt). Összességében nagyon jó kis sorozat volt, tetszett. Időt fogok szánni a folytatásokra is :)


Folytatása

Összehasonlítás

A fehér királyné


Hasonló filmek címkék alapján