A dolog / A valami (1982) 146

The Thing
109' · amerikai · sci-fi, horror 18

Néhány norvég kutatóval való összeütközés után az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai befogadnak egy szánhúzó kutyát. A befogadott eb azonban szörnyű átalakuláson megy keresztül, a testébe ugyanis idegen organizmus költözött. Felderítő csapat indul a szomszédos norvég telepre, ahol a romok… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Kurt RussellR.J. MacReady
Wilford BrimleyDr. Blair
T.K. CarterNauls
David ClennonPalmer
Keith DavidChilds
Richard DysartDr. Copper
Charles HallahanVance Norris
Peter MaloneyGeorge Bennings
Richard MasurClark
Donald MoffatGarry

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 43

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Emerson 

Ez volt életem első horrorfilmje (kb. 8 éves lehettem, amikor stikában megnéztem). Majd’ 30 év elteltével is tisztán fel tudtam idézni a jeleneteket, annyira belém égett az egész. Ritka gusztustalan, nyomasztó hangulatú, iszonyú parás zenével, remek alakításokkal. És hó, mindenütt hó. nálam ez önmagában is horror elem
Biztos vannak benne hibák, de nem akarom észrevenni.

csartak 

Tetszett, jóféle hangulata van. A film alapját, a novellát, tehát Az izét meg még kiskoromban olvastam, és annyira megmaradt bennem, mert azért ez emlékezetes történet. (de amúgy szerintem elég béna a magyar címe, a Dolog viszont jól eltalált)
Na szóval a film az jó volt, nem csap át öncélú ijesztegetésre rájátszó látvány orgiába, szerintem kellő mértékben adagolja, és az akkori technikához képest jók a megoldások.
Zene, színészek, történetvezetés is mind jó.

Bubu 

A világ egyik legjobb horrorfilmje, sci-fije és pszichothrillere. A rendezőnek, John Carpenternek van pár nagyon jó alkotása, de azok között is óriási darab. A mai napig lenyűgözőnek hat a látvány, pedig lassan 35 esztendeje forgatták. Ezentúl remek színészek vannak benne, akiknek a karaktereik kitűnően ki vannak dolgozva, fordulatos a forgatókönyv, tele rejtélyekkel, amik lassan kibontakoznak a cselekmény alatt. Ennio Morricone hátborzongató dallamokkal, vagy inkább zajokkal festi alá a filmet.
Páratlan mű.

Törpillaa 

Nem volt rossz film, de engem nem győzött meg. Voltak olyan részei, ami tetszett, de nagy részét untam.

LoneWolf

Mivel elég sokat hallottam erről anyámtól, majd közeledett a reboot, plusz motivációt kaptam arra, hogy végre megnézzem a horror műfaj eme klasszikus darabját. Viszonylagos régisége ellenére mai szemmel is hátborzongató volt, amolyan vérbeli inváziós sztori, ami után azt se tudod hová bújj és kiben bízz. Ezek mellett, itt tetszettek az ötletes effekt megoldások, illetve a feszültség szinte kézzel tapintható a teljes játékidő során, ami utánozhatatlan hangulatot adott az egésznek, extraként pedig Kurt Russell tökéletes főhősnek bizonyult, amivel az egykori „Thing” remek összképet nyújt.

7 hozzászólás
sipiarpi 

Az eredetit nem láttam, így nincs mihez viszonyítanom. Egy szórakoztató filmet kapunk a szörnyes horrorok minden kellékével. Egynek jó.

3 hozzászólás
hankman

Igazán klasszikus szörnyes horrorfilmnek tartom.
A helyszínválasztás az elszigeteltség miatt igen hatásosan nyomasztó, Kurt Russel kiváló erre a szerepre, a szörnyek igazán félelmetesen sokkolóan gusztustalanok, pont ahogyan elvárom egy jó szörnyes horrortól. A kavarás, hogy mos k is a szörny meg ki nem, kiben lehet megbízni kiben nem ez mind csak fokozza a hangulatot. Az, hogy régi darab ne tévesszen meg senkit, az effektek jók még mai szemmel is, a hangulat, a feszültség, a színészi alakítás mindent visz. Szintén egy film, amit ajánlanék majd a gyerekeimnek, amikor már nagyobbak lennének!

piciszusz 

Most láttam először, így nem nagyon tudom csak mai szemmel nézni. És így nem tetszett. Értem mért szeretik ennyien, de soha többé nem szeretném látni.

1 hozzászólás
slawter

John Carpenter kultuszfilmje kiemelkedő darab a sci-fi-vel és thriller elemekkel meghintett horrorok terén, amit remek történetével, a végletekig feszült, az idegeinket pattanásig feszítő mivoltával, a remek szereplőkkel, a jó trükkökkel és a mesteri szinten űzött félelemkeltéssel érte el.

desertangelable 

Ez a film is rajta van minden „kötelező látni” hivatalos listán, és, mint ilyen muszáj ismernem. Nem emlékszem mikor volt először szerencsénk egymáshoz, de nem olyan régen, ahhoz képest, hogy mikori a film. Valamiért annyira sok apró részlet nem maradt meg belőle, ezért amikor láttam, hogy adja a tévé és pont nem volt más tervem, meg nagyon lehetőségem sem, ismét megnéztem.
Ez a film az idő előrehaladtával egyre jobb lesz. Tökéletes előfutára a később tömegével készülő, viszont olykor poros nyomába sem érő, hasonló témájú filmeknek. A film folyamatosab fenn tartja a feszültséget és szerintem a látványra sem lehet panaszunk még mostani szemmel sem. Egy szó, mint száz: nem véletlen van rajta, annyi listán.


Népszerű idézetek

csakb

Childs: Well, what do we do?
MacReady: Why don't we just… wait here for a little while… see what happens?

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján