A chicagoi tanú / San Franciscó-i zsaru (1968) 30

Bullitt
114' · amerikai · akció, krimi 16

1 díj · 5 jelölés

Frank Bullitt megbízást kap egy nagyratörő politikustól, Chalmerstől, hogy őrizzen egy besúgót, akit egy maffia elleni perben akarnak kihallgatni. Bullitt és társai egy lerobbant szállodai szobában felváltva őrzik a tanút. Az éjszaka két ismeretlen fegyveres tör be a szobába, és a tanút… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Steve McQueenFrank Bullitt
Jacqueline BissetCathy
Robert DuvallWeissberg
Robert VaughnWalter Chalmers
Don GordonDelgetti nyomozó
Simon OaklandSam Bennett
Norman FellBaker kapitány
Georg Stanford BrownDr. Willard
Justin TarrEddy
Carl ReindelCarl Stanton

További szereplők

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Emerson 

Biztos jobban szórakoztam volna rajta, ha nem ismerem a történetet… A BBC-s ’radioplay’ változatát milliószor meghallgattam és ezzel Bullitt karaktere számomra egybeforrt Jason Isaacs nevével. Nem szoktam remake-ért kiáltani, de ehhez muszáj lenne egy újrázás.
Vártam a híres autós üldözést, mint a karácsonyt, de annyira nem voltam elájulva. Ez a vágás? Förtelem volt. Még a ’30-as években megbocsátható az ilyen, de ez egy ’68-as film, könyörgöm!
A vér pedig nem ilyen színű. Vagy a piros szín ’68-ban hiánycikk volt?
Egyértelmű csalódás… de csak azért, mert túl magasra tettem a mércét.

1 hozzászólás
csokidani 

Nagyon bejott! Altalaban nem szoktam ilyen regi filmeket nezni, ezt is csak a legendas autos uldozes miatt valasztottam. Istenem, az a gyonyoru Charger es a Mustang. Es tiz percen keresztul. Olyan szepek na es a hangjuk… Na szoval tok jo ez a film, mukodik az egesz kemiaja, igazi klasszikus krimi. Egy kicsit a veget hianyosnak talalom, de ettol el tudok tekinteni.
Tetszett na.
(emlitettem mar azokat a csodalatos autokat? ahhhhh…)

Mr_White 

Megint egy film, ami mai szemmel már szinte nézhetetlen. Ha összevetem az abban az időben készült Piszkos Harryvel, akkor pláne. Pedig korrekt a rendezés, szépen komponáltak a beállítások, és még a történet is lehetne érdekes, ha már az elején nincs benne egy bődületes baromság. spoiler
Steve McQueennek sem ez volt élete alakítása, Arnold Schwarzenegger legszebb napjait idéző, merev pofával tolja végig az egész filmet, csak egy pszichiáter hiányzik mellőle, aki időnként felír neki valami antidepresszánst. Mert hát nehéz ám a zsaru élete, csúnya dolgokat lát. Azt sem lehet mondani, hogy jól végzi a dolgát, mindenki elpatkol mellette, akit le kellene tartóztatnia, nem csoda, hogy nem érzi jól magát a bőrében. És hogy Jacqueline Bisset mit keres a filmben, az olyan rejtély, hogy a mai napig megelőzi a Nagy Rejtélyek Könyvében a bigfootot és a yetit.
Keress valami jobb időtöltést estére.

fayakezdet 

Nem kötött le túlságosan. Három részletbe sikerült megnézni..


Hasonló filmek címkék alapján