Shrek a vége, fuss el véle (Shrek 4.) (2010) 276

Shrek Forever After
93' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk: ha valaki meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda, hogy nem érzi… [tovább]

magyar

Képek 10

Szereposztás

Mike MyersShrek (hang)
Eddie MurphySzamár (hang)
Cameron DiazFiona (hang)
Antonio BanderasCsizmás Kandúr (hang)
Julie AndrewsLillian királynő (hang)
Regis PhilbinMabel (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 24

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Az első három részt szerettem, jókat derültem rajtuk, de ez a sztori szerintem itt fulladt ki. Túl sötét, túl keserű ahhoz, hogy jó vígjáték és mese legyen, és túl vicces ahhoz, hogy dráma legyen. Ha Shrek, akkor én csak az első hármat nézem.

szymba23 

Sokkal, de sokkal jobb volt a harmadik résznél, ott úgy éreztem kicsit lapos lett az egész történet, untam egy kicsit, nem volt benne nagyon élvezhető jelenet, így egy kicsit félve kezdtem el a negyediket. Ismét felpörögtek az események, voltak benne vicces jelenetek is amíg a Shreket teszik Shrekkessé.

duracell 

Hú, milyen régóta meg akartam nézni ezt a részt, és nem is értem, miért halogattam ilyen sokáig. Valóban méltó lezárása a sorozatnak, de lehetett volna sokkal epikusabb is, ha kevesebb logikai bukfencet tesznek bele a készítők. Amúgy Rumpival mindig olyan jó ötlet aláírni egy szerződést, részegen meg pláne. Mondjuk még nem voltam részeg, de eladni egy napot babakoromból azért még ittasan is meredeknek tűnik. Alapvetően nem szoktam szeretni a szereplők hülyeségéből fakadó filmeket (inkább idegesítenek), de itt egész jó lett a végeredmény, sikerült egy utolsó nagy dobást összehozni. Viszont a királyi pár szerződése teljesen érthetetlen, a második részből is kiderül, hogy minden le van vajazva Szőkével és a kedves mamájával, akiket itt abszolút kihagytak a filmből. (De miért?) Óperencián túl új király hol marad? Ekkora sztárbagázs mellett olyan nehéz lett volna Justin Timberlake-nek fizetni egy kis gázsit? Ezt a három szereplőt még a végefőcímből is kihagyták, pedig ott minden fel volt vonultatva. Összesítve aranyos volt, poénos, egyszer mindenképp meg lehet nézni és a harmadiknál izgibb is, de örülök, hogy nem folytatjuk ezt a bőrlenyúzást, mert ami volt, azt kihozták belőle a készítők.

8 hozzászólás
kiruu 

Hát, ez már nagyon nem kellett volna. Unalmas volt és felesleges. De, úgy elaltatott, hogy aludtam egy jót délután.

Lexy

Kicsit kusza volt számomra a történet, de nem annyira, hogy ne tudjam maximálisan élvezni minden percét. Ezt is imádtam, akárcsak a többit. A dagi kandúr pedig, úristen, zabálnivaló (nem mintha egyébként nem lenne az). :D A vége szintén nagyon szép és megható volt, még én is megkönnyeztem. :')

negike

Szerintem ez a rész se volt annyira rossz, persze az előzőek jobbak, de én ezt is élveztem! :D Főleg azért mert ez teljesen más nézőpont volt mint az eddigi részek! :D A Dagi kandúr egyszerűen nagyon zabálnivaló! :D Meg az ogre babák is! Értékelés: Történet:5/5* Érdekes volt, főleg az a sok Ogre, és Fióna és Shrek új megismerkedése! :D Szereplők:5/5* sok új szereplőt kaptunk, mindegyikük nagyon nagy volt! Zene:5/5* A patkányos zenéje szép volt, meg a boszi buli! :D Vége:5/5* Tökéletes vége volt! :D összegzés:10/10* A Shrek az egyik legjobb mese! :D

Mentavirág 

Már megjelenésekor kíváncsi voltam a filmre, valahogy mégis csak hat évvel később sikerült odáig eljutnom, hogy megnézzem. Bevallom, volt ebben azért egy kis félelem is, hiszen nem feltétlenül vagyok híve a „változtatni akarok a múlton” történeteknek (olyan szempontból, hogy sokszor idegesítőek és zavaróak tudnak lenni). Ráadásul komolyan olyan ostobává kell tenni Shreket, hogy nem olvassa el a szerződést, mielőtt aláírja? És nem veszi észre az őrült csillogást Rumpelstiltskin szemében? A film megmentője mégis a vége volt, az valahogy a klisé ellenére is nagyon tetszett. Újabb történet, amely megmutatja, hogy meg kell tanulnunk megbecsülnünk azt, amink van, mielőtt még elveszítenénk. De azért cuki volt.

Valcsa

Nem volt akkora eresztés, mint az első 2 Shrek-film, de azért ez is jó volt (nekem úgy a harmadikkal van egy szinten). :) Érdekes látni, hogy mi lett volna ha spoiler.

viky0222

Na hát ezt nem kellett volna már megcsinálni. Unalmas volt, a történet számomra kusza, és érthetetlen. Nagyon sajnáltam, hogy így alakult, inkább úgy teszik, mintha ez a rész nem is létezne.


Népszerű idézetek

duracell 

Shrek: Én ezt nem értem… Ennek nincs semmi értelme! Úgy volt, hogy egy szerelmes csók mindent megold!
Fiona: Hát, tudod mit? Nekem is ezt mondták! De nem a szerelem hozott ki a toronyból, nem ám! Én mentettem meg magamat! Hát nem érted? A szerelem csupán egy nagy mese!
Shrek: Fiona, ne mondd ezt, mert létezik!
Fiona: Ezt te honnét tudod? Talán a sárkányvárba zárva nőttél fel? Teljesen egyedül, egy nyomorult toronyban? Sírva aludtál el minden áldott este, a szerelemre várva, ami nem jön el?
Shrek: Én vagyok a szerelmed.
Fiona: Akkor hol voltál, amikor vártalak?

Londonna 

– Felicia! Mindig akartam egy Felicia nevű kislányt!
– És lesz is. Majd egyszer…

Fancs_119

– Tudod, mindig azt hittem, hogy én mentettelek meg Téged.
– De így volt.
– Nem. Te mentettél meg engem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján