1408 (2007) 212

Mike Enslin író paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött mindig szándékos, megszervezett átverés áll. Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található,… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

John CusackMike Enslin
Samuel L. JacksonGerald Olin
Mary McCormackLily Enslin
Tony ShalhoubSam Farrell
Jasmine Jessica AnthonyKatie
Paul KaseyKevin O'Malley
Andrew Lee Pottspostai dolgozó

Kedvencelte 38

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

molly_

Annyira nem rossz ez a film, már többször is láttam. Azt viszont nem tudtam, hogy ennek kétféle befejezése van, szóval kicsit meglepődtem, hogy most totál más lett a vége. :'D Nekem jobban tetszett az a verzió, amiben spoiler az sokkal nagyobbat ütött.

4 hozzászólás
nerdy7 

Ez az egyik legkedvencebb horror filmem. Stephen King adaptáció, bár az eredeti novellához nem sok köze van. Annál sokkal több és jobb. Már a sztori eleje is nagyon megfogott, ahogy megismerjük a paranormális jelenségekben szkeptikus Mike Enslint (akit John Cusack tökéletesen játszott). Aztán a hotel… Imádom. A hátborzongató esetektől, amik ott történtek a hideg rázza az embert. Ez az a film, ami után mindig elképzeltem, hogy ha egy UV lámpával végigvilágítanám a szobát, ahol megszálltunk, vajon mit látnék. És a We’ve Only Just Began a The Carpenterstől örökre beleégett az agyamba.

Negative_Singularity

Sokáig húztam-halasztottam ezt a filmet, mert sokan ajánlották (igen, én fordítva működöm, ha azt mondják, nézzem meg, egy ideig tuti nem fogom). Féltem is tőle, hogy elcsépelt lesz, de iszonyú pozitívan csalódtam.
Eleve imádom az egy helyszínes filmeket, és, ha nem lehet egyértelműen beazonosítani a természetfelettit. Jól fel volt építve, én a bővített verziót néztem (hozzá mind a két befejezést), és nem igazán tudok belekötni; a főszereplő reakciói természetesek voltak, nem éreztem sem hősnek, se túlzottan gyámoltalannak. Hozta a karaktert, amit rászabtak, és így egészen hihető lett ez az egész két órás lázálom, aminek minden percét és fantazmagóriáját imádtam.
A szürreális részek különösen tetszettek, ami nem tetszik, az ez az értékelés, de hát nem vagyok a régi.
Na.
Tetszett.

moonie

Ez a film egyszerre húzott fel és késztetett arra, hogy legyek kíváncsi a film végére. A első 30 perc után úgy gondoltam kikapcsolom, mert ennyit bírtam belőle, aztán mégis érdekelni kezdett a cselekmény. Az effektek jól meg vannak csinálva, egyedül a szereplőválogatást nem értettem, főként a főszereplőt. A film vége viszont meglepetésként ért és nagyon elgondolkoztatott, hogy ez most a valóság vagy továbbra is a képzeletük játszik velük.
Nem bántam meg, hogy megnéztem.

desertangelable 

Nem tudtam eldönteni egyértelműen, hogy John Cusack karaktere direkt ilyen tenyérbemászónak van megírva, vagy egész egyszerűen rosszul írták meg a karakterét. Azzal semmi baj nem volt, hogy beképzelt volt, mert a szkeptikus emberek tapasztalatom alapján egy kicsit azok, de annak semmi értelme nem volt, hogy egy vágás miatt olyan hisztit vágjon le, mint egy gyerek, akinek elvették a játékát…
Azt nem mondanám, hogy féltem a film alatt, talán csak megijedni is a végén sikerült csak, de azért elvoltam vele. Az már csak a snittes értékelésekből derült ki számomra, hogy a rendezői változat, amit én láttam teljesen más befejezést kapott, mint az eredeti. Elolvasva a kettő közötti különbséget, nekem az eredeti tetszett volna jobban.

Junes 

A film első fele még érdekes és izgalmas volt, némileg akár még hihető is, és meglehetősen rémisztő. A második óra viszont teljesen abszurd és szürreális lett, teljesen hihetetlen és nevetséges elemekkel, melyek aztán már inkább nevetségesbe fordultak, semmint rémisztőbe.
Egyszer bőven elég megnézni, a könyvet pedig biztosan nem fogom már elolvasni.

Zakuro 

Tetszett :)) Nagyon jó atmoszférája van, helyenként igen nyomasztó. Az ijesztgetős részek is elég meggyőzőek ,- oké, az agyonhasznált jump-scareket leszámítva. Például az „integetős” jelenet szerintem egész egyszerűen zseniális.
Amivel… Jobban mondva, akivel kisebb gondom volt, az a főszereplő. Az elején alig vártam, hogy a sz*rt is kiijesszék belőle, és letöröljék a képéről azt a beképzelt bájvigyort. spoiler. Jót rögyögtem még az elején, mikor spoiler. A végére azért kicsit megsajnáltam spoiler.
Nagyon csavaros film, a végén már csak kapkodtam a fejem. L. Jackson, egyik szívszerelmem, sokat nem szerepelt, de ha igen, remek volt.
Mindent összevetve, ez egy nagyon korrekt film, egyszer mindenképp érdemes megnézni. Mondjuk, Kingben eddig még nem csalódtam, a könyvet is majd el fogom olvasni.

Hippoforaccus 

Hát… kár volt erre majd két órát rászánnom. Gondolkoztam az eleje fele, hogy kikapcsolom, de kíváncsi voltam, mit hoznak ki belőle. Nem kellett volna. Igazából nem ijesztő, de nem is igazán fantasy, és még csak nem is valami izgalmas. Hallottam, hogy két vége is van, de a másikat már nincs az az isten, hogy megnézzem.

Skadi

Az 50. perc után elég gyakran néztem a lejátszó számlálójára, hogy mennyi van még hátra ebből a horrornak csúfolt rossz lsd-tripből. Ja és ráadásul vágatlan verziót szedtem le. Újabb majdnem 2 óra, amit sosem kapok vissza.

Blissenobiarella 

Valószínűleg John Cusack miatt, de ezt a filmet én egyszerűen nem bírom végigülni, annyira nem tetszik. Pedig a novella/kisregényt épp most olvastam, és jól van megírva, szóval a gond nem a történettel van, nem a filmbéli effektekkel, stb. Egyszerűen vannak olyan színészek az ember életében, akiket nem bír két órán keresztül nézni.


Népszerű idézetek

Zakuro 

– Miért nem ölnek meg egyszerűen?
– Mert nálunk minden vendég szabad akarattal rendelkezik, Mr. Enslin. Átélheti ezt az órát újra és újra, vagy élhet a sürgős távozás lehetőségével.

Zakuro 

– Mindig csak annyit ölj, amennyit meg is eszel.


Hasonló filmek címkék alapján